w sumie to fajnie jest w tej francji z tym jednym zwiazkiem...
jak jeszcze siedzą w nim fajni ludzie to juz wogóle jest cool,
ale wystawy organizują chyba pod fife?
Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy
bluecats pisze:We Francji FIFoska jest Felina http://www.fffeline.com
co do porządku to różne są opinie na temat LOOF [/url]
Aleks1 pisze:w sumie to fajnie jest w tej francji z tym jednym zwiazkiem...
jak jeszcze siedzą w nim fajni ludzie to juz wogóle jest cool,
ale wystawy organizują chyba pod fife?
agal pisze:bluecats pisze:We Francji FIFoska jest Felina http://www.fffeline.com
co do porządku to różne są opinie na temat LOOF [/url]
Ale FFF jest członkiem LOOF.
We Francji kilka lat temu państwo przejęło kontrolę nad hodowlami kotów (psów chyba też), rodowody wystawia Ministerstwo Rolnictwa, i ono tez ingeruje w wystawy.
Wiem też, że pańśtwo preferuje hodowle typu fermanp. 100 kotek rodzących. Podobno jest takich kilka. Nie wyobrażam sobie jednak kupowania zwierzęcia w takim czymś
![]()
A.
Przetłumaczyłem ze strony LOOF. Przepraszam, jeżeli nie dokładnie ale mój francuski nie jest idealny.Od 6 Stycznia 1999 roku, tylko koty z rodowodami wystawionymi przez Księgi Hodowlane prowadzone przez ministerestwo rolnictwa mogą być uznawane jako koty rasowe.
Jeżeli kot pochodzi z terenu Francji musi posiadać wyłącznie rodowód LOOF zarejestrowany w księgach prowadzonych przez ministerstwo rolnictwa.
Każdego roku piętnaście tysięcy rodowodów jest wystawianych przez LOOF dla co najmniej pięciu tysięcy hodowców i indywidualnych właścicieli na podstawie ustawy od 6 stycznia 1999 r.
agal pisze::) a ja moje informacje mam od pani, która kupiła ode mnie kotkę Ofelię - i jakie zbieżne są, no i jeszcze z listy dyskusyjnej FIFe, która jest na szczęście po angielsku
albowiem mój francuski... hmmm kiedyś nawet potrafiłam się w prostych sprawach porozumieć, ale kiedy to było
![]()
A.
bluecats pisze:dzieki LeaManI za wyjaśnienie![]()
teraz już mniej więcej rozumiem czemu mój francuz wolił w Luxemburgu rejestrować hodowle - on sytuacje LOOF opisał podobnie jak pisała Agal - popieranie ferm
bohemski pisze:no ale te fermy kotówjestem w szoku,a u nas jak ktoś trzyma w wolierach to zaraz afera
Użytkownicy przeglądający ten dział: belusinka.pl, rriental i 5 gości