Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
kasia szczecin pisze:bylam dzis u weta, zaskoczyl mnie cenami, za badanie krwi, pelne,,zarzadal 1oo zl, za paszport 50 zl, za chipa 45zl, za szczepienie przeciw wsciekliznie ok 20zl, ja mam dwa zwierzaki, ceny jak na studencka kieszen sa przerazajace, czy te ceny sa zawyzone czy tak to wszystko kosztuje?
Blue pisze:Cancerek pisze:Generalnie świeci około 50% grzybic, ale jak już świeci to nie trzeba mądrego by poznać grzybicę. Rozpoznanie jak w banku.
Bede polemizowac
Owszem - swieci okolo 50 % - ale nie grzybic wogole - a m. canis.
To tylko jedna z grzybic.
Swiecic takze moga niektore zakazenia bakteryjne - tyle ze jest to swiecenie na inny kolor.
Myszka.xww pisze:Blue pisze:Cancerek pisze:Generalnie świeci około 50% grzybic, ale jak już świeci to nie trzeba mądrego by poznać grzybicę. Rozpoznanie jak w banku.
Bede polemizowac
Swiecic takze moga niektore zakazenia bakteryjne - tyle ze jest to swiecenie na inny kolor.
hmm... to m.canis, ktore mialam za chiny swiecic nie chcialoWyszlo na zeskrobinach - moich i kota
Beliowen pisze:Myszka.xww pisze:Blue pisze:Cancerek pisze:Generalnie świeci około 50% grzybic, ale jak już świeci to nie trzeba mądrego by poznać grzybicę. Rozpoznanie jak w banku.
Bede polemizowac
hmm... to m.canis, ktore mialam za chiny swiecic nie chcialoWyszlo na zeskrobinach - moich i kota
No, bo swieci polowa M.canis
Druga polowa i reszta grzybic nie.
U ludzi podobnie, dermatolodzy odchodza od diagnozowania grzybicy lampami, bo to nieefektywne.
Choc efektowne
kasia szczecin pisze:wet powiedzial mi ze pelne czyli na nerki , serce, watrobe i jeszcze cos,, zapomnialam![]()
czy te koszty nie sa troche przesadzone?
2. Dlaczego kotom nie wolno dawać wieprzowiny?
Nie dodaje sie popiolu. Popiol to pozostalosc po spaleniu w wysokiej temperaturze okreslonej dawki karmy. Pomaga okreslic wartosci odzywcze karmy.3. Przeczytałam, że do karm dla kotów dodaje sie popiół. POPIÓŁ??? Jaki popiół i po co?![]()
Kot, jako miesozerca, zjada zwierzyne wraz z zawartoscia zoladka i koscmi (czyli ziarno, rosliny itp) samo mieso nie dostarczy kotu blonnika niezbednego w procesie trawienia. Dlatego do miesa dodaje sie jarzyny/warzywa oraz wypelniacz. Najlepiej urednic ich ilosci tak, by miesa bylo minimum 1/3 w dawce zywieniowej.3. Ile gram węglowodanów potrzebuje kot w dziennym pożywieniu? Jako nie przekonujš mnie karmy z warzywami. Koty to przecież mięsożercy.![]()
Praktycznie nie. Zalezy od cech osobniczych kota.4. Czy istnieje jaka granica wieku, do której kota jeszcze można oswoić, a po której już nie (taki okres krytyczny)? Czy można oswoić dorosłego, dzikiego kota?
drevni.kocur pisze:1. Czy sš jakie� ludzkie choroby, którymi kot może się od nas zarazić, i które mogš być dla niego niebezpieczne?
drevni.kocur pisze:4. Czy istnieje jaka� granica wieku, do której kota jeszcze można oswoić, a po której już nie (taki okres krytyczny)? Czy można oswoić dorosłego, dzikiego kota?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 83 gości