Biały "PERS".../ Mikołajek ma super domek!!! :))))

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro gru 14, 2005 15:46

Ja też czekam i trzymam kciuki. I strasznie jestem ciekawa tego kicia :oops:
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Śro gru 14, 2005 17:45

Kotek jest u mnie. Przepiękny, biały jak śnieg. Persa to ma w sobie, powiedzmy, może kilkanaście procent, ale jest puchaty, ma piękny ogon, buźkę minimalnie spłaszczoną. Boi się. I ze strachu warczy. Ale gdy wyciągam rękę, to nie rzuca się, a wącha. Biedactwo. Na szczęście je. Nazwałam go Mikołaj, ale może to Mikołajka. Narazie nie wiadomo. Nie chcę go dotykać na siłę. Pozwalam mu się obwąchiwać.
Teraz niestety wychodzę jeszcze na 2 godziny do pracy, a Mikołajek siedzi w kuchni. Ma żarełko, zrobioną budkę do spania, kuwetkę, oczywiście wodę. Da sobie radę. Niech spokojnie pozna nowe otoczenie.
No i oczywiście szuka domku na stałe.

Anka

Od: Sob mar 08, 2003 21:23

Post » Śro gru 14, 2005 17:52

supeeeer ze jest u Ciebie !!!!!! A może zrobisz mu jakies zdjecia ? Łatwiej bedzie szukać domu /choc podejrzewam ze na białego persa masa chętnych sie rzuci/
Gość

Post » Śro gru 14, 2005 18:15

No, nareszcie odetchnęłam z ulgą..
Będzie dobrze.. On chyba na razie po prostu się boi.. Przecież to kolejne zmiany w jego życiu..
Mam nadzieję, że wrzucisz jakieś fotki.. :oops:

I dobrze, że kicio ma nosek.. :D
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Śro gru 14, 2005 18:19

Też chętnie zobaczyłabym fotki. Z opisu wynika, że jest śliczniutki. :lol:
Gość

Post » Śro gru 14, 2005 18:21

Ta niezalogowana osoba to byłam ja. :lol:
ObrazekObrazek

amberek

Od: Pon lis 21, 2005 4:43

Post » Śro gru 14, 2005 19:27

Anka pisze:Kotek jest u mnie. Przepiękny, biały jak śnieg. Persa to ma w sobie, powiedzmy, może kilkanaście procent, ale jest puchaty, ma piękny ogon, buźkę minimalnie spłaszczoną. Boi się. I ze strachu warczy. Ale gdy wyciągam rękę, to nie rzuca się, a wącha. Biedactwo. Na szczęście je. Nazwałam go Mikołaj, ale może to Mikołajka. Narazie nie wiadomo. Nie chcę go dotykać na siłę. Pozwalam mu się obwąchiwać.
Teraz niestety wychodzę jeszcze na 2 godziny do pracy, a Mikołajek siedzi w kuchni. Ma żarełko, zrobioną budkę do spania, kuwetkę, oczywiście wodę. Da sobie radę. Niech spokojnie pozna nowe otoczenie.
No i oczywiście szuka domku na stałe.

:ok:

Na pewno długo nie będzie czekał na domek:)

smilla

Od: Sob lut 14, 2004 19:52

Post » Śro gru 14, 2005 19:58

Zaraz wrzucę fotki, które udało się jakoś pstryknąć :)
Przyznam, że byłam pełna obaw, gdy Ola (pracownica schroniska) przystąpiła do łapania kota, mimo że był w niewielkiej klatce, bardzo syczał, fuczał jak tylko się zbliżyła 8O Na szczęście jak go wypuściłyśmy u Ani okazało się, że nie taki diabeł straszny :D Owszem furczy i warczy, ale tak ostrzegawczo, nie wyciąga ani zębów ani łap z pazurami, także myślę, że to faktycznie tylko stres i że za kilka dni Mikołajek dojdzie do siebie :D
Z domkiem nie powinno być problemu, kotek jest zadbany, ma czyste futerko, jest naprawdę ładny :) (podobny do Szamanka agnes_czy)
ale to dobrze, będzie można wybrać dla niego najlepszy domek pod słońcem :D
Są już fotki- w pierwszym poście :)
Obrazek Obrazek
z nami także 4kocie ogony i jeden psi

Klaudia

Od: Wto cze 01, 2004 21:30

Post » Śro gru 14, 2005 20:27

O boze... Jaki PIEKNY kot.. PIEKNY! :love:

Srednio przypomina mi persika (no troche tak, ale troche) jest PRZECUDOWNY! :1luvu:

Nicolus

Od: Wto wrz 20, 2005 23:59

Post » Śro gru 14, 2005 21:01

Przed chwilą zjedliśmy sobie saszetkę :D
A swoją drogą serce mi się krajało :( . Jak tylko zobaczył saszetkę w moich rękach, zaczął gruchać. Musi znać saszetki z samego wyglądu, bo zareagował, jak jeszcze jej nie otworzyłam i zapachu nie było. Czyli miał jakiegoś swojego człowieka, który mu dawał jeść, otwierał saszetki, a potem po prostu wyrzucił z domu :cry: .
Niestety najedzony kociś oznacza w tym wypadku bardziej agresywnego kocisia. Po najedzeniu już nie pozwolił zbliżyć do siebie ręki, chciał drapać. Biedactwo. Tak sobie myślę, że może była to taka mała, biała, puchata kuleczka i wszyscy się nią zajmowali. A potem wyrósł z kuleczki kociś o dość zdecydowanym charakterze - no i miłość się skończyła, won z domu :evil: .
Mikołajek (or Mikołajka) szuka dobrego, bardzo cierpliwego domku, który zrozumie, że kotek nie musi odrazu być mizankowy, że ma prawo mieć charakter, i że przeszedł tragedię porzucenia.

Anka

Od: Sob mar 08, 2003 21:23

Post » Śro gru 14, 2005 22:05

Śliczny kicio.. Rzeczywiście futerko krótsze, ale całkiem nieźle puchate.. :D Ogon zdecydowanie Nikusiowy.. Mam nadzieję, że puchatość jeszcze mu się zwiększy.. :D

Bardzo mocno trzymam kciuki za to, żeby kicio się uspokoił.. i zechciał zaprzyjaźnić z Tobą, Anka.. :D
Gość

Post » Śro gru 14, 2005 22:06

Anonymous pisze:Śliczny kicio.. Rzeczywiście futerko krótsze, ale całkiem nieźle puchate.. :D Ogon zdecydowanie Nikusiowy.. Mam nadzieję, że puchatość jeszcze mu się zwiększy.. :D

Bardzo mocno trzymam kciuki za to, żeby kicio się uspokoił.. i zechciał zaprzyjaźnić z Tobą, Anka.. :D

Znowu zapomniałam się zalogować.. :oops:
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Śro gru 14, 2005 23:09

Jest przecudny, ale pers z niego taki jak z mojego Migdzia mniej więcej :lol: prędzej angora albo co. Cudo. ciekawe, czy się odstresuje i jak szybko? Trzymam kciuki za niego...
Aśka i...
Obrazek

tomoe

Od: Wto sie 03, 2004 21:02

Post » Śro gru 14, 2005 23:33

tomoe ma rację - przypomina bardziej angorę niż persa
Gość

Post » Śro gru 14, 2005 23:36

tomoe ma rację - przypomina bardziej angorę niż persa
kociarana100

[poprzednia][następna]