poznajmy sie...:)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lis 12, 2005 17:44

Cześć Justyna widzę, ze mamy podobne zamiłowania .... oprócz psich oczywiście :lol: :lol:

ezynka

Od: Pon sie 22, 2005 18:18

Post » Sob lis 12, 2005 18:02

Jasne że mamy!!
Przecież obydwie jesteśmy nieźle świrnięte na punkcie zwierząt..
W sumie to ja zaczynałam,od Miau,potem była dogomania,a na końcu molosy...długa droga....A ty?

My się zastanawiamy,nad jeszcze jednym "dopsieniem"się :lol: ,ale cicho....to tajemnica! :lol:
No chyba że nam jakaś kocia bida znowu wyskoczy...
Oprucz tych z własnej głupoty..:evil:
Pozdrawiam :)

JUSTINE.24

Od: Sob sie 07, 2004 16:06

Post » Sob lis 12, 2005 18:28

W sumie to ja zaczynałam,od Miau,potem była dogomania,a na końcu molosy...długa droga....A ty?

Zaczęłam od forum szwajcarów, molosy no i teraz miau :) Ja dokociłam sie 2 tygodnie temu :D

A o psince będę milczała JAK GRÓB :) ale jak już będą konkrety to daj znac koniecznie :)

ezynka

Post » Sob lis 12, 2005 22:01

No to pora abym i ja się przedstawiła...
Mam na imie Kasia drugi mój inicjał to D. (więc na forum są dwie Kasie D. ;) )...
Interesuje się zwierzętami, fantastyką , sportem , anime i mangą, japonią, historią, filmem...
Moją największą fobią jest matematyka :roll:
W przyszłości... mam zamiar związać swoją przyszłość z prawem lub filmem, choć są ludzie którzy mówia , że powinnam iśc na weterynarie...
Jak będzie pokarze czas ;)
Pozdrawiam!

Nashka

Od: Czw sie 25, 2005 13:33

Post » Pon lis 28, 2005 11:45

Dzieńdobryś :)
No to się przedstawiam - czas najwyższy chyba po tygodniowym posiadaniu miau-kota rasy rudej zwanego potocznie Rudym vel Zibim ewentualnie Kiciastym :D. Jak się poznaliśmy z Rudym pisałam niedawno w dziale będę miał/a kotka ale niewtajemniczonym wspomnę że uratował go mąż-strażak z drzewa i najpierw to właśnie Pan domu się zak(rę)ocił pozytywnie a my poszliśmy w jego ślady :kotek:.Jesteśmy z Warszawy i tworzymy zgraną paczkę w składzie:Aga, Robert(TZ), Mateusz, Krzyś, Jakub i Madzia + oczywiście Rudy Mr. kot i Homer czyli chomik dżungarski.
Nasz nowoprzybyły zwierz który wszedł w nasze życie tyleż nagle co i niespodziewanie okazał się być udomowionym "uciekinierem" po przejściach ze zwichniętym ogonem, robalami ( mam nadzieję że kuracja weta je pokonała, a czarodziejskie ręce zrobiły swoje) wiecznym apetytem i ogromną dozą uczucia. Zaaklimatyzował się już u nas i po mału wzajemnie się poznajemy.
Wracając do reszty "bzików" to jesteśmy pozytywnie zakręceni na punkcie psów - czekamy na Malamuta z adopcji - wspomnianych wyżej chomików (dżungarskich), rybek i wszelkich innych stworzeń ogoniasto-futrzastych.
TZ zapowiedział co prawda, że kot, chomik, pies i rybki to spory zwierzyniec jak na jego skołatane nerwy :lol: ale ja nie wykluczam zakocenia się na nowo w ramach towarzystwa dla Rudego w czasie bliżej nieokreślonym :wink: .
Pozdrawiamy serdecznie i dzięki za masę dobrych rad na forum.
Obrazek

Czarna Agula

Od: Wto lis 22, 2005 22:25

Post » Pon lis 28, 2005 11:51

Witam pozytywnie zakręconych :D :ok:
Spróbuj trochę z siebie dać tym, co mają gorszy świat...
Obrazek ->tu nasz wątek-> a tu album :)

Fraszka

Od: Wto lip 27, 2004 9:04

Post » Pon lis 28, 2005 12:01

Witajcie! No to ja też napiszę coś więcej o sobie. Na forum trafiłam przypadkowo, kiedy to chciałam poszerzyć moją wiedzę na temat kociaków. Toteż szczęśliwym trafem trafiłam na tą super stonę 23 listopada 2005. Jak narazie służycie mi pomocą, ale mam nadzieję, że i ja się na coś przydam w przyszłości :D
Moja rodzina jak narazie jest 4-osobowa : ja Renata (Rene), córka Kamila i TZ (Andrzej), Alexander (chomik syryjski). 30 grudnia br. powitamy Tinę -nowego członka rodziny kotkę Main Coon.
Co poniektórzy z was wiedzą, żę mam chęci na dokocenie 8) , ale TZ krzywo na to patrzy... ale proces perswazji w czasie rozpoczęty :wink: Do usłyszenia kolejnym razem, pozdrawiam wszystkich i dzięki stokrotne za rady do tej pory!

Rene

Od: Śro lis 23, 2005 8:28

Post » Pon lis 28, 2005 12:16

Czarna Agula pisze:Dzieńdobryś :)
No to się przedstawiam - czas najwyższy chyba po tygodniowym posiadaniu miau-kota rasy rudej zwanego potocznie Rudym vel Zibim ewentualnie Kiciastym :D. Jak się poznaliśmy z Rudym pisałam niedawno w dziale będę miał/a kotka ale niewtajemniczonym wspomnę że uratował go mąż-strażak z drzewa i najpierw to właśnie Pan domu się zak(rę)ocił pozytywnie a my poszliśmy w jego ślady :kotek:.

hihi kiedyś miałam chłopaka-strażaka... ale to było jeszcze przed zakoceniem; świetna historia! :wink:

gosiak

Od: Nie kwi 03, 2005 13:25

Post » Wto gru 06, 2005 14:09

Witam wszystkich :)

Czytam to forum od dwóch tygodni ! Muszę przyznać, że jest to największa skarbnica wiedzy o kotach. Jestem pod wielkim wrażeniem ! Nie przebiłam się jeszcze przez wszystkie wątki, ale bardzo się staram. Postaram się tez nie zadawać głupich pytań, zanim nie zapoznam się z najważniejszymi tematami.

A teraz słów kilka o mnie : mam 38 lat i uwaga - zawsze byłam miłośniczką i posiadaczką psów :). Moja przygoda z kotem rozpoczęła się w czasie kiedy mój brat wyjechał za ocean i zostawił u mnie swojego 8 letniego Kluska. Zostałam mamą zastępczą. Kot mną zawładnął do reszty :). Kiedy pomyślałam całkiem niedawno, że będę musiała go niebawem oddać, wpadłam w panikę. Obecnie mam już swojego kocurka main coona, którego, jak tylko obrobię ostatnie fotki, przedstawię grzecznie w stosownym wątku :)

Póki co pozdrawiam serdecznie :)

Bożka

Od: Śro lis 30, 2005 7:36

Post » Wto gru 06, 2005 14:22

Widze, że i mi wypada się przedstawić :D :

Witam wszystkich kociarzy!!!
Na imię mam Zuzia, mam 20 lat. Podobnie jak moja poprzedniczka byłam miłośnikiem psów a kotów bałam się bo mocno drapią :lol: .Rok temu trafiła do mnie kotka ok.2 miesięczna, została znaleziona na drzewie :D . Niestety już jej nie ma bo była ciężko chora, niewiadomo na co :( . Ale już niedługo przychodzi do mnie 6 mies. kotecza z adopcji której zamieżam dać dużo miłości i ciepły dom :D .
Już niewyobrażam sobie życia bez kotów, bez nich dom jest taki pusty i smutny.
Pozdrawiam!

Kira_mbl

Od: Pon gru 05, 2005 0:05

Post » Wto gru 06, 2005 16:37

Witajcie :D
Bożka u mnie tez były na początku psy, teraz jest juz tylko towarzystwo mieszane i tak juz będzie zawsze -mam nadzieje :lol: :lol:

ezynka

Post » Czw gru 08, 2005 23:53

To ja też się przedstawię. :)
Mam na imię Alina, mam 34 lata, mieszkam z TZ, psem, dwiema kotkami, chomikiem i rybkami w niedużym mieście na Śląsku.
Forum polecono mi chyba na dogomanii, od jakiegoś czasu zaglądam tu kilka razy dziennie. Skarbnica wiedzy. Ale przede wszystkim niesamowici ludzie, zorganizowani, chętni do pomocy, życzliwi.
Cieszę się, że znalazłam to miejsce. :)
Nataniel lat 12:)

Alina1971

Od: Sob maja 21, 2005 17:33

Post » Pt gru 09, 2005 16:22

Witaj :) widze, ze roczniki 1970 są coraz częściej widoczne na forum :lol: nie ma to jak dobry rocznik 70 :wink:
pozdrawiam Ewa1970

ezynka

Post » Pt gru 09, 2005 17:42

Dopisuję się :D
Mam na imię Urszula. Miau odkryła moja córka, dzięki której mamy Dzikuskę. Potrzebowałam tygodnia czytania, żeby podjąć decyzję o dokoceniu i daniu domu jakiejś kici. I tak wzbogaciliśmy się o Fortunę :D
Mam nadzieję, że w niedalekiej przyszlości będę mogła wziąć jeszcze jednego... Na razie TZ stawia lekki opór...

B-dur

Od: Nie paź 02, 2005 11:17

Post » Sob gru 10, 2005 22:26

Witam mam na imie Beata mieszkam w Krakowie a właściwie starej Nowej Hucie. W moim życiu było kilka kotów zaczęło sie od biało burej kotki którą znalazła moja siostra koło szkoły - Kitka była chora na katar koci i właściwie do końca życia pozostał ślad tej choroby-Kitka po 8 latach szczęśliwego życia dostała paraliżu tylnej częsci ciała bardzo się męczyła i została uśpiona. Później trafiła do mnie tygodniowa Etiopia czarna kotka ktorą karmiłam butelką - jej mama nie miała pokarmu.Dwa lata po Etiopi siostra przywiozła do domu czarna kotkę ktorą ochrzściłyśmy Kisiel. Niestety Etiopia dostala ropomacicza potem nowotwór kikuta szyjki macicy- z powodu choroby weterynarz musiał jej pomóc przejsć do krainy wiecznych łowów- od tej pory sterylizuje swoje zwierzaki aby uniknąć niepotrzebnego rozmnażania i ropomacicza. Prawie rok po śmierci Etiopi nie miałam własnego kota nie chciałam następnego mruczącego futrzaka, ale nie wytrzymałam i przywiozłam ze schroniska biało- czarną koteczkę którą nazwałam po prostu Mała. W 2001 roku przywiozłam ze schroniska szczeniaczka który dostał imię Sabra - Kisiel nie mogła zaakceptować szczeniaczka więc przeprowadziła się do siostry gdzie mieszka szcześliwie do dnia dzisiejszego. Mała zakochała się od pierwszego wejrzenia w Sabrze i stanowią nierozłączny duet razem śpią rozrabiają i biegną do drzwi jak ktoś puka. Właściwie od dzieciństwa miałam jakieś zwierzaki były chomiki, świnki morskie,papugi faliste, szczurki, królik. Teraz jest 6 letni kot Mała, 4 letni pies Sabra, 2 letnia koszatniczka Jerry i roczna kosztniczka Bobek.
Marzy mi się kot norweski leśny i pies rasy hovawart ale to już w przyszłości
Pozdrawiam wszystkich milośników mruczących futrzaków

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

[poprzednia][następna]