Witaj Macku - swietnie ze sie tu pojawiles i ciesze sie, ze jestem pierwsza
Otoz - mam 2 koty, oba w wieku 9 lat, kotka 2 lata po sterylce, kocur 8 mies po kastracji (przed wyjeciem ze schroniska, czyli od 8 mies u nas). Oba szaro-bure europejskie. Znaczy sie przepiekne
Gapkowi zrobilismy badanie krwi tydz temu - mial silne wymioty po kazdym posilku, badania wykazaly chora trzustke, ostre zapalenie. Mial antybiotyki, na razie jest na specjalnej diecie i/d Hill's, wymioty ustaly, Gapek bryka jak niemowle
PYTANIE - czy to jest calkowicie uleczalne? Mam powtorzyc badania w styczniu. Jak dlugo mam trzymac ta diete, czy moze powrocic do dawnego jedzenia?
Misia - od srody cierpi na syndrom urologiczny. Badanie krwi wykazalo nerki ok, wartoba - stan chorobowy, trzustka - stan chorobowy. Jest w trakcie leczenia antybiotykami (zastrzyki, tabletki). Po pierwszych zastrzykach troche puscilo i Misia sika, raz dziennie.
Mamy skierowanie na badanie moczu, pomeczymy sie ale w kocu uda mi sie zlapac. Ten syndrom to jak zrozumialam - kamienie ? To sie rozbija? Usuwa? Na stale?
PYTANIE - jaka dieta (na razie na tej samej co Gapek), na jak dlugo? Czy to nawraca?
Jesli wpadnie mi cos do glowy, natychmiast sie zglosze
Dziekuje i pozdrawiamy
Monika oraz Miska, Gapcio, Misiokróliś i druga Misia (suczka-staruszka adpotowana wirtualnie)