HISTORIE OPOLSKICH KOTÓW - zwołuję pilny SABAT :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lis 27, 2005 19:25 HISTORIE OPOLSKICH KOTÓW - zwołuję pilny SABAT :)

Witam.
Wątek ten powstaje od nowa ponieważ w swojej pierwotnej wersji trochę nam się poplątał.
:)
Jak część z Was już wie, początkiem tego roku zostałam, bez pytania zakocona. Mój Znajdek – Toffik jest pięknym, czarnym kocurem, jest też już szczęśliwym posiadaczem ciepłego domu i swoich dwunożnych. Za „namową” Toffcia zaczęłam interesować się jak wygląda kocia sprawa w Opolu. Niestety wygląda marnie. Opolskie schronisko niezbyt jest przygotowane by zajmować się kotami, nie ma na to warunków. Kotami, a dokładniej niebotyczną ich ilością, zajmują się w Opolu dwie Panie – przynajmniej do dwóch na razie dotarłam. U każdej z nich, kotów jest w tej chwili kilkadziesiąt, dodatkowo u Pań są jeszcze psy – te które nie „załapały” się do schroniska. Panie odstąpiły zwierzakom kawał własnych domów i chyba całe serca. Koty mają „domy”, ale bardzo ciężko jest się nimi opiekować, karmić, dbać by były zdrowe. Razem z Domino 76, mary2004 i Baśą spotkałyśmy się i postanowiłyśmy pomóc. Jak na razie staramy się pomóc pani Danucie – tej z dwóch pań, która bardziej potrzebowała pomocy. Zrobiłyśmy szybką zrzutkę /na razie między sobą/i zakupiłyśmy jedzonko, żwirek, witaminy dla maluchów. Do tego każda przyniosła jeszcze to co mogła z zapasów domowych, i tak, koty pani Danusi wzbogaciły się o kuwety, miski, koce. Muszę tu również podziękować koledze moje TŻta – Michałowi vel Albertowi za zakup masyyy puszeczek z kocim żarełkiem. Będziemy szukały również domów dla kotów. Za pośrednictwem Internetu będziemy starały się przeprowadzać akcje „adopcyjne”.
Jeśli ktoś Was miałby możliwość - potrzebujemy każdą ilość kociego jedzenia, karmienie takiej ilości kotów to jak worek bez dna, w nieograniczonych ilościach przyjmiemy również żwirek.
Dzięki kilku wetom z opola mamy dostęp do części bezpłatnego lub bardzo taniego leczenia. Dzięki temu kotki są odrobaczone, odpchlone, te które były w pełni zdrowe – zaszczepione, a te chore – leczone.

W tym wątku będziemy opisywać nasze wizyty u kotów pani Danusi, oraz to co udaje nam się zdziałać. Będziemy wdzięczne za każde wsparcie – również /konieczne!/ te moralne.

Patrycja

A to kilka maluszków które potrzebują ciepłych domów!
Obrazek
Ostatnio edytowano Śro sty 25, 2006 10:50 przez Boo, łącznie edytowano 4 razy
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Nie lis 27, 2005 19:29

Pierwszy raz byłyśmy u pani Danusi w sobotę 19 listopada. Wtedy wstępnie zorientowałyśmy się jak sprawa się ma, co potrzeba co możemy zrobić. Przez tydzień ostro myślałyśmy i kombinowałyśmy. Wynikiem tego kombinactwa była wczorajsza wizyta z podarunkami dla kotów oraz sesja zdjęciowa. Zapraszam do Kociarni na nasz opolski wątek adopcyjny!

Obrazek
Obrazek

Boo

Post » Nie lis 27, 2005 21:11

hej, coś w temacie cichutko :( Hop do góry kociaczki :)
Obrazek

mary2004

Od: Śro wrz 15, 2004 20:41

Post » Nie lis 27, 2005 21:22

:D
Ja jeszcze dodam od siebie, że pierwszą ofertę pomocy otrzymałyśmy właśnie z forum - dzięki Monice (i Praksedzie) dostaniemy niedługo koce dla opolskich kociaków! :D
Dziewczyny, jeszcze raz ogrrromne DZIĘKI! Jesteście :aniolek:
Jesteśmy początkujące, więc każda pomoc będzie przyjęta z ogromną wdzięcznością i korzyścią dla opolskich kotów - i mamy na myśli także cenne rady i uwagi osób bardziej doświadczonych.
A we wtorek wybieramy się do siedziby opolskiego TOZ'u, mamy nadzieję dowiedzieć się czegoś na temat ewentualnego wsparcia ze strony stowarzyszenia.
Będziemy zdawać relacje na bieżąco!
(No dobra, na tyle bieżąco na ile nam czas pozwoli :wink: )
Obrazek

Domino76

Od: Śro paź 05, 2005 8:41

Post » Nie lis 27, 2005 21:56

Mary, aukcje są rewelacyjne. Muszą mieć wzięcie!!!
Obrazek

Boo

Post » Nie lis 27, 2005 22:00

no, wszystkie kotki są już obserwowane, ale to niestety często nic nie znaczy :( Jesteśmy mimo wszystko dobrej myśli :), kciuki oczywiście potrzebne 8)
Obrazek

mary2004

Post » Pon lis 28, 2005 7:52

Hop:)
Obrazek

mary2004

Post » Pon lis 28, 2005 8:08

mary, aukcje :arrow: pierwsza klasa :love: :love:

mam nadzieję, że przyniosą oczekiwany efekt w postaci dobrych domków dla kotków.
Pani Danusia będzie uszczęśliwiona jeżeli choć jeden kotek znajdzie swojego człowieka i cichy, bezpieczny kąt :) co , mamy nadzieję niebawem się stanie!
Serdecznie dziękuję ze swojej strony Monice i Praksedzie za koce dla maluchów (i nie tylko) i proszę wszystkich forumowiczów o moralne wsparcie! To bardzo ważne :D

Hop kotki!!!!!!
Obrazek

baśa

Od: Pt paź 28, 2005 8:24

Post » Pon lis 28, 2005 9:23

Kociaki są przecudne, i co najważniejsze - zdrowe!
Mam nadzieję, że szybko znajdą odpowiedzialnych i kochających opiekunów.
W górę, opolskie koteczki! :D
Obrazek

Domino76

Od: Śro paź 05, 2005 8:41

Post » Pon lis 28, 2005 12:16

:ok:
Obrazek

mary2004

Post » Pon lis 28, 2005 14:36

Odsyłam również do naszego opolskiego wątku adopcyjnego, zobaczcie jakie śliczności szukają domków:

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=35716

:D
Obrazek

baśa

Od: Pt paź 28, 2005 8:24

Post » Pon lis 28, 2005 18:47

I do góryyyyy!!!!!!
Obrazek

Boo

Post » Pon lis 28, 2005 19:27

Hej:) Rudego kociaka obserwuje 5 osób 8O Może coś się z tego ulęgnie. W wątku martwa cisza, widocznie poza Opolaninami nikogo nie obchodzą opolskie kociaki :roll: Ale co tam, same będziemy sobie podbijać :wink: W przyszłym tygodniu na 90% ukaże się ogłoszenie w Trybunie Opolskiej o kociakach z namiarem na Panią Danusię 8) Będzie powtórzone po trzech tygodniach.
Obrazek

mary2004

Post » Pon lis 28, 2005 19:40

Mary! Wielka bunia dla Ciebie!
Obrazek

Boo

[następna]