Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Opiekun innych domowników pisze:Drogi gościu o istnieniu stron internetowych dotyczących tematyki jeży doskonale wiem i mogłabym podać ich conajmniej kilkanaście. Problem polega na tym, że chyba wiesz o ich istnieniu, ale ich nie czytasz!!! To, że jeże zimują w moim domu nie jest moim wymysłem, tylko wynika z zaistniałej sytuacji. Informuję więc, że jeże urodziły się pod koniec sierpnia (był to tzw. póżny miot) i jeżeli choć trochę się orientujesz to wiesz, że wypuszczenie ich na wolność przed nadchodzącą zimą z niedowagą skończy się dla nich tragicznie. Jako specjalista w dziedzinie jeży wiesz chyba, że 80% młodych nie przeżywa pierwszej zimy. Tak więc nie mam chyba tak skamieniałego serca jak Ty i nie stać mnie na to, żeby je wyrzucić z domu na pewną śmierć. Proponuję najpierw uzupełnić luki w wiedzy na ten temat a póżniej krytykować innych. Przypominam także, że jeże są pod ochroną i gdyby każdy myślał tak jak Ty to pewnie nie mielibyśmy już czego chronić. Z poważaniem "fantastka", która 1/4 domu zamieniła w schronisko dla jeży ku własnej przyjemności.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
"Widzę, że na forum same ochy i achy...Mam nadzieję, że nie za wcześnie tak się wszyscy cieszą. Myślę, że zachwycać się będziemy mogli dopiero po kilku miesiącach, kiedy to okaże się jaki z niego Miluś. (...)
frida pisze:Relacja z nowego domu:
"Zapomnialam napisać, że kotek zacząl mruczeć i sam już zaczyna się bawić różnymi rzeczami, niekoniecznie do tego przeznaczonymi. Czyli jednym slowem, samopoczucie coraz lepsze".
niech mnie kule bija, jezeli nieprawda jest stwierdzenie ze:
spodziewalam sie, ze tak wlasnie bedzie![]()
frida pisze:"Melduję, że kotek przytyl 60 dkg i dzisiaj próbowal Tigera sklonić do zabawy (objąl go ramieniem i odskoczyl), ale chyba za szybko zrezygnowal. Myślę, że wszystko jeszcze przed nimi".
jak beda zdjecia - to beda i tu
(a tak w ogole to prosimy o przeniesienie tematu na Koty![]()
Milus juz znalazl swoj dom, nie powinien dluzej w kociarni przebywac)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 191 gości