Pola, Irys, Bonnie - yyy kotki trzy ;)

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Czw lis 17, 2005 11:53

:D :ok: no i super! 8)
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Pt lis 18, 2005 8:26

obejrzałam Lilaka pod ogonem i on teraz wyglada jak ... panienka :shock:
A mial takie śliczne pomponiki :cry: Buuuu troche zal... :roll:

Lilo miał zabieg rano, o 10.00 juz był wybudzony, ale jeszcze wieczorem sie zataczał. Owszem nie miał tej narkozy z wybudzaczem potem, ale w sumie zdziwiona byłam, że tak go długo trzyma. dałam mu wieczorem trochę jedzenia, ale zwrócił. Dopiero dziś z rana zjadł chrupki, bo tacka animondy okazała się być bleeee.

tfu tfu, zeby nie zapeszac - spałam do 5.45 - tak jak planowo mialam spac :)
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Pt lis 18, 2005 8:31

carmella pisze:obejrzałam Lilaka pod ogonem i on teraz wyglada jak ... panienka :shock:
A mial takie śliczne pomponiki :cry: Buuuu troche zal... :roll:

Lilo miał zabieg rano, o 10.00 juz był wybudzony, ale jeszcze wieczorem sie zataczał. Owszem nie miał tej narkozy z wybudzaczem potem, ale w sumie zdziwiona byłam, że tak go długo trzyma. dałam mu wieczorem trochę jedzenia, ale zwrócił. Dopiero dziś z rana zjadł chrupki, bo tacka animondy okazała się być bleeee.

tfu tfu, zeby nie zapeszac - spałam do 5.45 - tak jak planowo mialam spac :)

Trzymam :ok: żebyś nadal spała planowo :D
Może Lilus zle poprostu znosi narkoze. Tak jak Aton. Dlugo byl nieprzytomny mimo, że dostał wybudzacz. A np. Pan Ładny 2 godziny po zabiegu wyglądał jakby nigdy nie był u żadnego weta :lol:

Aga1

Od: Pon lip 05, 2004 20:18

Post » Pt lis 18, 2005 11:36

Zrobili z Lilaka panienke :placz:
No :pig: a nie weci :lol:

A nie mogli mu zostawic wydmuszek, tak jak moim chlopakom ?
Jeszcze biedny wpadnie w kompleksy :wink:

Trzymam kciuki za szybkie gojenie !

moni_citroni

Od: Czw sty 23, 2003 19:17

Post » Sob lis 19, 2005 19:15

donosze, ze male wydmuszeczki chyba pozostana :)
Na razie Lilo ma je koloru, hmmm czarnego. jakby krwiaczki. Ale nie lize sie za bardzo tam, brany na rece czy ogladany pod ogonem nie przejawia oznak bolowych wiec mniemam, ze sie wszystko goi jak nalezy.
Obrazek

carmella

Post » Sob lis 19, 2005 22:51

nie chcę skarzyć na Lilo ale podobno dzis w nocy znowu zapomniał że noc jest od spania 8)
może rozpacza jeszcze po stracie :wink:
Dla moich adoptusiów za TM [']

Gór mi mało i trzeba mi więcej....

berni

Od: Pon sty 10, 2005 15:12

Post » Nie lis 20, 2005 10:31

No i spadł pierwszy tej jesieni-zimy śnieg:

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

carmella

Post » Nie lis 20, 2005 10:38

Super zdjecia :)
A jaki Lilo ma grubasny ogon 8O

Moje tez chca wychodzic na balkon :roll: co prawda nie ma sniegu ale jest ziiiiimno i te ich pomysly srednio mi sie podobaja :lol:
Gdy kiedys nad ranem byla mgla, to wszystkie 5 polecialy na balkon, usiadly na lawce i wytrzeszczaly oczy ze zdumienia :lol:

moni_citroni

Post » Nie lis 20, 2005 10:47

moni_citroni pisze:Super zdjecia :)
A jaki Lilo ma grubasny ogon 8O

No ogon ma niezly :) Kazdy kto go widzi to od razu komentuje ogon :)

Lilo widzial wczoraj snieg pierwszy raz (nie liczac tego ze sie urodzil w grudniu wiec tego zeszlego pewnie nie pamietal). Siedzial caly czas w oknie i patrzyl na spadajace platki
Obrazek

carmella

Post » Nie lis 20, 2005 11:06

Ja juz nie moge doczekac sie choinki :lol:
Bede musial kupic ogromny i bardzo ciezki stojak, bo zeszlej zimy Yoshi czesto bawil sie w Tarzana i przewracal mi drzewko na glowe :lol:
To teraz nie dosc ze Yoshi urosl, to mamy przeciez tez Mopsi, ktora na 100% bedzie chciala dostac sie na sam czubek choinki :lol:

Calusy dla kotow :)

moni_citroni

Post » Nie lis 20, 2005 18:22

a my chyba jak zwykle nie bedziemy mieli choinki :twisted:
Obrazek

carmella

Post » Sob lis 26, 2005 17:31

Lilo jak sie go głaszcze to najczęściej mruczy.
Przy tym mruczeniu caly drży. Juz od jakiegos czasu mialam o to zapytać, ale mi wylatywało z głowy. Czy to cos może być?

Bo o tym , ze niektore koty się ślinią to już wiem - Lilo podczas glaskania też się ślini.
Obrazek

carmella

Post » Wto gru 06, 2005 19:53

W piatek dostalismy paczke ze e-sklepu. Radosc wielka.
Przyszedl Hill's Oral Care, ktory do tej pory byl pochlaniany - paka 2 kilowa okazala sie niejadalna.
Do tego kupilam RC beauty and fit - promocyjne opakowanie.
I jeszcz Sanabelle elegance - mala paczke, bo to rybne i moje koty az tak nie przepadaja.

No i tak Hill's niejadalny. RC i Sanabelle byl z poczatku zjadany. Ale w sumie od weekendu. Lilo strail apetyt. Chrupki nie za bardzo, wolowina nie za bardzo, kurczak tez nie, gotowiec typu gimpet shiny cat - nie, animonda nie, goirmet nie.
Podziubie troche i odchodzi.
Pola ma raj, bo ze jej za bardzo nie smakuja chrupki to wiem, ale gotowce to jest to.

Lilo ma jakby twardy brzuszek. Kupe chyba robil (nie wiem za bardzo ktora kupa ktorego kota; tzn niby wiem, ale reki sobie bym nie dala uciac) - jednak te co znalazlam dzis i wczoraj byly suche bardzo. Dostal 5 cm parafiny, a Pola na razie siemie lniane. Podejrzenie padlo na rc, bo juz czytalam , ze zatykal.
Mam nadzieje, ze jak Lilo zrobi duza kupe to apetyt wroci.

nie wiem co mu jeszcze moze byc. Byl kastrowany 3 tyg temu. Zabieg poszedl gladko, a na doopci nie ma sladu ze cos sie dzialo. Mial przy okazji robione badania krwi i wyszly dobrze.
Obrazek

carmella

Post » Śro gru 07, 2005 8:13

carmella pisze:W piatek dostalismy paczke ze e-sklepu. Radosc wielka.
Przyszedl Hill's Oral Care, ktory do tej pory byl pochlaniany - paka 2 kilowa okazala sie niejadalna.
Do tego kupilam RC beauty and fit - promocyjne opakowanie.
I jeszcz Sanabelle elegance - mala paczke, bo to rybne i moje koty az tak nie przepadaja.

No i tak Hill's niejadalny. RC i Sanabelle byl z poczatku zjadany. Ale w sumie od weekendu. Lilo strail apetyt. Chrupki nie za bardzo, wolowina nie za bardzo, kurczak tez nie, gotowiec typu gimpet shiny cat - nie, animonda nie, goirmet nie.
Podziubie troche i odchodzi.
Pola ma raj, bo ze jej za bardzo nie smakuja chrupki to wiem, ale gotowce to jest to.

Lilo ma jakby twardy brzuszek. Kupe chyba robil (nie wiem za bardzo ktora kupa ktorego kota; tzn niby wiem, ale reki sobie bym nie dala uciac) - jednak te co znalazlam dzis i wczoraj byly suche bardzo. Dostal 5 cm parafiny, a Pola na razie siemie lniane. Podejrzenie padlo na rc, bo juz czytalam , ze zatykal.
Mam nadzieje, ze jak Lilo zrobi duza kupe to apetyt wroci.

nie wiem co mu jeszcze moze byc. Byl kastrowany 3 tyg temu. Zabieg poszedl gladko, a na doopci nie ma sladu ze cos sie dzialo. Mial przy okazji robione badania krwi i wyszly dobrze.

Może rzeczywiście się przytkał po RC ..... :? Moja Zuza się przytykała czasami na 3 dni jak jej dałam RC.... :? Teraz dostaje tylko Hillsa i jest OK.
Może spróbuj odstawić RC i zobacz co się bedzie działo ....

Aga1

Od: Pon lip 05, 2004 20:18

Post » Śro gru 07, 2005 15:24

Wczesniej RC byl zjadany ze smakem i glownie szlo wlasnie to Beauty and Fit. Lilo po parafinie zrobil kupe. W nocy zjadl nawet rszte wolowego ktora zostawilam i widzialam ze zniknelo troche chrupek Hills. Na razie nie daje . W jednej miseczce jest Hills a w drugiej Sanabelle. Tylko brzusio ma dalej twardy :(

Zobacze jak sytuacja jak wroce do domu.
Obrazek

carmella

[poprzednia][następna]