Pirat już za TM :((((

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt lis 18, 2005 18:04

myslisz? dwa razy w zyciu to podawalam, bez rozcienczania, tak jak wet dal, a moze w tych buteleczkach z gotowym do wstrzykiwan roztworem to jest juz w odpowiednim stezeniu, co?

frida

Od: Pt paź 01, 2004 0:17

Post » Pt lis 18, 2005 18:17

nie mam doświadczenia z kotami - szczurom rozcieńczam do oporu, do pełnej strzykawki. Tylko jedna młoda WET mi tak poleciła i naprawdę nie miały moje futrzaki zmian martwiczych. Wcześniej, kiedy podawano w lecznicach zdarzało się, że duży fragment szczura pokrył sie wielkim strupem i wyłysiał na długo...
Teraz to nawet witaminę C bym rozcieńczała :D
Gina,
Ariel & AKSAmitka a Iwan & Lion... [*]

wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=50579

Gina S.

Od: Śro lis 09, 2005 18:21

Post » Pt lis 18, 2005 18:24

Gina S. pisze:frida - mam jeszcze jedno pytanie...

Schronisko jest w Chojnicach... Podlega po miasto, czy pod gminę?

Wójtem Gminy jest mój kolega z klasy... :P Może można coś u niego wyprosić? 8O :D (w końcu to jeden z dziesięciu najlepszych wójtów w kraju!!!)

Gina, gmina i miasto też fajnie wyglądają, do biednych chyba nie należą (turystów tam latem zatrzęsienie), ale o zwierzęta nie dbają, czego, moim zdaniem powinni sie wstydzić.
Ale jeżeli się da wyprosić, to koniecznie. Na przykład przydałoby się pomieszczenie z wybiegiem dla kotów. Bo tam jest tylko malutki baraczek z dwoma maleńkimi pokoikami, z jednego z nich jest niewielka woliera. I cała czereda kotów w tych dwóch maleńkich pokojach siedzi. Koszmarrrr!!!!
A wystarczyłby drugi taki baraczek, trochę siatki i desek i już jest dużo lepiej!

A w ogóle to przepraszam, że się wtrącam, pytanie było do Fridy, ale nie mogłam się powstrzymać. Jak Frida pracowała w schronisku, to też jej bez przerwy dziurę w brzuchu wierciłam o baraczek i wolierę :)
Moja pierwsza kocia miłość
za TM
Obrazek Obrazek
Nie tworzysz świata, jest on zastany. Można tylko ruszyć tyłek i coś zmieniać. (Anda)

kota7

Od: Czw sty 27, 2005 20:19

Post » Pt lis 18, 2005 18:41

schronisko podlega pod miasto, ale i gmina swoje zwierzeta tu umieszcza (umieszczala?)
ostatnio (NARESZCIE!!) porzadki mialy byc poczynione i kazda z zainteresowanych gmin (majacych prawo do przywozeniua tu swoich zwierzakow) miala zaczac placic bezposrednio do schroniska (nie jak dotad do UM) Gmina Chojnice czyli nasz sympatyczny wojt Sz. (oszczedze mu tego) wypiela sie totalnie!!!! odeslali w ogole propozycje nowej umowy na odlawianie zwierzat i ich przechowywanie
nie wiem, moze w ogole w gminie nie ma bezpanskich zwierzat o jakiegos czasu.. hmm....
z tego co wiem - a wiem - 25% zwierzakow wlasnie z gminy pochodzi (a to i tak kropla, bo gdyby wszystkie wylapac, to pewnie przekroczyloby obecne 100%, a ile trzeba by wiesniakom odebrac i do sadu spraw skierowac....!) ee nie zaczynam tematu, bo sie rozkrece i nie skoncze dzis...
reasumujac: wojt jest skapy i problemu realnie nie widzi, a lokalne Stowarzyszenie nie prowadzi z nim odpowiednich rozmow choc od 5 lat by moglo urabiac...

frida

Post » Pt lis 18, 2005 18:46

Pirat jest piekny... a ponoc zle zdjecie ;)

Niestety domku dla niego zaoferowac nie moge.
Aktualnie szarogesi sie u mnie inny kocurek... ktory tez ma problemy z oczkami.

Niech kiciusia ktos przygarnie.... Dalsze leczenie i wyzyty u okulisty moge zasponsorowac....

Deirdreann

Od: Śro wrz 14, 2005 22:49

Post » Pt lis 18, 2005 18:54

ok :) :) tego juz za wiele, pare osob chce realnie pomoc w kwestii finansowania leczenia, a ja milcze, bo nie mam pomyslu gdzie szybko Pirata umiescic....
chwilke, pisze poza forum...

frida

Post » Pt lis 18, 2005 19:02

frida pisze:reasumujac: wojt jest skapy

hm... to może dlatego załapał się do tej dziesiątki :twisted:

Nie mniej jednak odważę się do niego "zapukać", chociaz nie wiem, czy to coś da. Ostatni raz widziałam go ze 3 lata temu przez krótką chwilę. Na tyle krótką, że nie potrafie powiedzieć, czy to ten sam równy i prosty chłop, jakim był przed wielu laty, czy sodowa mu może za bardzo do łba uderzyła. ("Mamy" w klasie jeszcze jednego wójta - gminy Osie :lol: )
W ryja mi nie da, więc mam to gdzieś. To raczej on się zawsze mnie bał :twisted: Pogadam z nim... Niech wie, że problem tego schroniska leży na sercu wielu ludziom w Polsce... Pewno się zdziwi :twisted:
Gina,
Ariel & AKSAmitka a Iwan & Lion... [*]

wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=50579

Gina S.

Od: Śro lis 09, 2005 18:21

Post » Pt lis 18, 2005 19:09

moze do burmistrza pana F. tez powinnas uderzyc ;) choc - na pewno dowie sie od wojta :D
Gina, szkoda ze nie poznalam Cie wczesniej! 8)

frida

Post » Nie lis 20, 2005 1:50

nadal poszukiwany dom dla PIRATA bardzo pilnie!
chocby tymczasowy - tymczasem :idea:

frida

Post » Nie lis 20, 2005 20:42

Pirat prosi o dom, chociaż tymczasowy, chociaż na trochę, żeby mógł wyjść z choroby i nabrać wyglądu.
za TM
Obrazek Obrazek
Nie tworzysz świata, jest on zastany. Można tylko ruszyć tyłek i coś zmieniać. (Anda)

kota7

Post » Pon lis 21, 2005 8:13

No to ja przypomnę o Piracie na początek tygodnia.
za TM
Obrazek Obrazek

kota7

Post » Pon lis 21, 2005 15:00

zeby go wyciagnac, musze miec zdrowa Roksane w domu, informuje wiec, ze Roksanie dzis jest troche lepiej :?
ale za wczesnie jeszcze by bez ryzyka brac kolejnego chorego kota :(
poprosze wiec kciuki za zdrowko ROKSANY
Gość

Post » Pon lis 21, 2005 15:10

Trzymam :ok: :ok: :ok:
Spróbuj trochę z siebie dać tym, co mają gorszy świat...
Obrazek ->tu nasz wątek-> a tu album :)

Fraszka

Od: Wto lip 27, 2004 9:04

Post » Pon lis 21, 2005 21:10

dzieki :) w imieniu Roksanki, swoim i Pirata :D
Gość

Post » Pon lis 21, 2005 23:04

te niezalogowane goscie to ja, nie kto inny znowu mnie komp w kota ;) robi

frida

[poprzednia][następna]