Poznań-szukam trikolorki i domku dla 3 maluszków =]

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw lis 17, 2005 12:42

HooLi pisze:Mi tego nie mówcie, tylko mojej mamie.... Nie raz już miałam w domku zwierzaka z sielanki.. Nawet moja rodzina tam sprzedawała... W Poznaniu nie jest aż tak źle z sielanką... No ale szukam wytrwale, byle by coś znaleźć przed niedzielą...

to może zostań jak już handlarze sobie pójdą i zobaczysz ile nieszczęścia po nich zostaje, np. kocięta wyrzucone do śmietników, to nie jest źle? kiedy zaczyna być źle?
Fundacje działające w Poznaniu od dawna walczą z ta "giełdą"
Obrazek

Ania Z

Od: Śro lip 07, 2004 10:34

Post » Czw lis 17, 2005 12:48

HooLi pisze:Przeglądałam ogłoszenia, a w schronisku są tylko dorosłe koty. Zwierzątka z sielanki mieskają z moim tatą, bo on ma dom z ogrodem i im tam jest dobrze. Wzięłabym je do siebie ale za dużo ich jak na mieszkanko.

Czyli Twoj tata jest handlarzem z sielanki, ma duzo zwierząt a Ty szukasz kotki koniecznie trikolorki dla siebie, zamiast odciążyć ojca z ilosci zwierząt?

:roll:
Obrazek
Obrazek

kameo

Od: Pt maja 30, 2003 14:22

Post » Czw lis 17, 2005 12:49

HooLi pisze:Przeglądałam ogłoszenia, a w schronisku są tylko dorosłe koty. Zwierzątka z sielanki mieskają z moim tatą, bo on ma dom z ogrodem i im tam jest dobrze. Wzięłabym je do siebie ale za dużo ich jak na mieszkanko.

ten Gość powyżej to byłam ja :oops:
bądz cierpliwa, poszperaj na forum i zastanów się nad tym żeby po kotka pojechać jeśli Ci się spodobał a jest w innym mieście.
Albert, Fisia Haczyk, Tadeuszek

Catrina

Od: Pon kwi 18, 2005 11:53

Post » Czw lis 17, 2005 12:49

HooLi pisze:Mi tego nie mówcie, tylko mojej mamie.... Nie raz już miałam w domku zwierzaka z sielanki.. Nawet moja rodzina tam sprzedawała... W Poznaniu nie jest aż tak źle z sielanką...No ale szukam wytrwale, byle by coś znaleźć przed niedzielą...

Co stało sie z tym zwierzakami, ktore u ciebie były?
Obrazek
Obrazek

kameo

Od: Pt maja 30, 2003 14:22

Post » Czw lis 17, 2005 12:53

kameo pisze:
HooLi pisze:Mi tego nie mówcie, tylko mojej mamie.... Nie raz już miałam w domku zwierzaka z sielanki.. Nawet moja rodzina tam sprzedawała... W Poznaniu nie jest aż tak źle z sielanką...No ale szukam wytrwale, byle by coś znaleźć przed niedzielą...

Dlaczego do niedzieli?
Co stało sie z tym zwierzakami, ktore u ciebie były?

bo co niedziela jest sielanka :(
a na niej rozmnażacze z ogłoszeniami typu "zbieram zamówienia na szczeniaki prawie wszystkich ras" :(
i czterotygodniowe "persiki" z zaropiałymi oczami za "jedyne trzy stówki" :(

itp.. :(

gonzo

Od: Pt cze 18, 2004 20:21

Post » Czw lis 17, 2005 12:56

Myslę że HooLi to bystra osoba i argumenty przeciwko kupowaniu zwierzęcia na Sielance do niej dotarły.

Catrina

Post » Czw lis 17, 2005 13:14

No chwila, mój tata nie jest handlarzem, tylko kocha zwierzaki tak jak ja. Wszystkie są u niego szczęśliwe. Kotka ma tylko jednego, egzotycznego Kube. Kiedyś jak mieszkałam z tata miałam kotkę, którą uwielbiałam ale do mojego domu nikt nie wie jak wbiegł pies sąsiadów-kaukaz i zagryzł mi moje maleństwo :( Nie mogłam się pozbierać, a sąsiadów z punktu znienawidziłam, że dopuścili do czegoś takiego. Ja jestem przeciw kupowaniu na sielance ale nie moja mama dlatego tak z uporem szukam kociaków w gazetach i internecie.
pojechałabym osobiście za kociakiem do innego miasta ale moja mama jest przeciw i nigdzie mnie nie puści, a sama nie pojedzie, więc wytrwale muszę szukać w Poznaniu... :(:(:(
Nie odbierajcie mnie jakoś negatywnie, bo ja kocham zwierzęta i chce dać kociakowi domek :(:(:(

HooLi

Od: Wto lis 15, 2005 15:58

Post » Czw lis 17, 2005 13:24

HooLi pisze:No chwila, mój tata nie jest handlarzem, Nie odbierajcie mnie jakoś negatywnie, bo ja kocham zwierzęta i chce dać kociakowi domek :(:(:(

HooLi napisałaś powyżej że ktoś z rodziny sprzedawał zwierzęta na Sielance więc pewnie stąd nieporozumienie. Jestem ciekawa skąd były te zwierzęta które były przeznaczone do sprzedaży...
Wiesz nikt na razie nie odbiera Ciebie negatywnie. Chcemy Cię poznać i dlatego zadajemy Ci pytania. Ja np jestem ciekawa ilee masz lat (bo ja 33 :wink: ) wtedy będzie mi łatwiej wczuc się w Twoją domową sytuację i doradzić coś konkretnego.
Błagam Cię napisz, że nie dopuścisz do kupienia kociaka z sielanki.

Catrina

Post » Czw lis 17, 2005 13:29

Transport się znajdzie, jedynie wybierz jakiegoś kotka i błagam Cię: odpuść sobie tą giełdę i nie kupuj tam zwierzat, bo na 90% zdechną
zaraz w skutek (ach, jakże dziwny zbieg okolicznośi! :evil: ) choroby genetycznej lub złego traktowania w przeszłaści!!! :(
Poczekaj jeszcze trochę.... Czy kot musi trafić do Ciebie już w tym tygodniu? Czy parę dni zrobi Ci wielką różnice? Jakby się tu nie udało to na giełdę możesz sie wybrać za tydzień....

PS Mnie również ciekawi twój wiek... :wink:
Obrazek

Amy

Od: Pt lip 22, 2005 19:45

Post » Czw lis 17, 2005 13:34

Na sielance sprzedawane są też zwykłe kotki, które nie przypominają rasowych i one "idą" po 20 - 30 zł.
Niedawno nieuświadomiona znajoma poszła tam i kupiła kotka od jakiegoś prostego dziada za 30 zł. Kotek oczywiście umarł po 2 tygodniach z czego 10 dni to były męczarnie (kroplówki itd). Znajoma ma traumatyczne przeżycie a dziad kupił sobie flaszkę. Nie mozna do tego przykładać ręki.

Catrina

Post » Czw lis 17, 2005 13:39

a tutaj pytałaś o umaszczenie koteczek?
"oddam 5 malych kotków Poznań
oddam 5 małych 7-8 tygodniowych kotków , zostaly znalezione na działce pod Poznaniem i pilnie szukaja domu - w takich warunkach nie przetrwaja zimy , chetnych prosze o kontakt gg 591151 lub tel 695617491, mail: bociam@zabka.pl"?

ogłoszenie z 14 listopada :)

gonzo

Od: Pt cze 18, 2004 20:21

Post » Czw lis 17, 2005 13:44

skoro kotka jeszcze nei wybrana to i ja dopiszę kandydatkę: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=35193
w tych wielkich oczach można sie zakochać :)
oczywiście transport się znajdzie.

fruuu

Od: Wto wrz 13, 2005 11:32

Post » Czw lis 17, 2005 14:30

http://schronisko.doskomp.lodz.pl/zwierzeta.php?zid=424
Zobacz jaka śliczna kicia jest w łódzkim schronisku.... :( Trikolorka, może mamie się spodoba? :) Młodziutka, sześcio tygodniowa...
Obrazek

Amy

Od: Pt lip 22, 2005 19:45

Post » Czw lis 17, 2005 18:01

Jejciu moja mama to jest strasznie wybredna kobieta. Jedynie stąd spodobała jej się Samba, ktora swój domek już znalazła. Oczywiście, staram się nie dopuścić do kupna kota na sielance ale moja mama argumentuje swoją decyzję, iż przynajmniej uratujemy jakiegoś kotka, bo jeśli nikt go nie kupi to niewiadomo jakie czekają go losy.
Przed chwilą wrócilam z biura ogłoszeń w Poznaniu. odwiedziłam je po raz kolejny i nic.
Heh dla osób ciekawych mojego wieku informuje, że mam 17,5 :oops:
No nic, to ide szukać wytrwale dalej...

HooLi

Od: Wto lis 15, 2005 15:58

Post » Czw lis 17, 2005 18:01

Wg mnie o Hooli dobrze świadczy chociażby to , ze z nami rozmawia i szuka tutaj kotka do adopcji, bo przecież gdyby nie rozróżniała co jest dobre a co złe dla kotów to juz dawno była by po zakupie jakiejs biedy ...na sielance.

Hooli a tak na marginesie, czlowiek całe życie się uczy i od forumowiczów własnie można wiele się nauczyć i równie wiele zrozumiec :) :) tak więc bądź wytrwała a na 100% jakaś trikolorka z Wami zamieszka.
Zdradź nam ile masz lat? :D :D

ezynka

Od: Pon sie 22, 2005 18:18

[poprzednia][następna]