takie drobne pytanko: czy ktos z Was mieszka na wsi? Dopoki mieszkalem w miejskim blokowisku, nawet przez mysl mi nie przeszlo ze moglbym miec (a tym bardziej rozmnazac) koty.
tajdzi pisze:To co robisz jest "na lewo"
żałuję, że nie ma za to kar
Najpierw ustanów prawo, potem pilnuj jego wykonania. Nie robię nic "na lewo". Gdyby to było nielegalne, nie robiłbym tego. Nie mam zamiaru być przestępcą.
Nie mieszkam przy ruchliwej jezdni ani na osiedlu pełnym chuliganów, ale oczywiście pewne ryzyko istnieje. Ja jednak wolałbym zginąć na ulicy niż siedzieć w więzieniu. Życie to życie, wiąże się z ryzykiem. Ludzie też giną. Niedawno mojego kolegę rozjechały samochody - dosłownie na strzępyzuza pisze:wychodzacy kot to Twoja decyzja, ale to on nieustannie gra w rosyjską ruletkę

Proponuję następny etap Twojej misji: niech ludzie w Polsce zrezygnują z własnych dzieci, bo przecież biednych sierot jest w Polsce i na swiecie za dużo. Każdy rodzic robi krzywde sierotom!Anonymous pisze:Czy uważasz, że dzieci Twojej domowej kotki,
którą kochasz są warte więcej,
są lepsze od dzieci kotki, ktorej nikt nie kocha,
a które w tej chwili gdzieś umierają,
bo nikogo nie obchodzą,
nikt nawet nie wie, że gdzieś konają, z głodu, cierpienia,
z ropą zaklejacają im oczka,
wydzieliną dławiącą w gardle,
obrzęknietymi płucami,
próbując łapaczywie złąpać oddech.....
Za następne odpowiadają ci, którym je daję. Wybieram tych ludzi starannie. Oni też wiedzą co to sterylizacja. Koncenturjesz się na przekonywaniu niewłaściwej osoby. Przekonuj tych, którzy wyrzucają koty z domu. Zrobisz w ten sposób pożyteczną robotę. Walcz z wrogami kotów, nie z ich miłośnikami. Tracisz energię.Anonymous pisze:Odpowiedzialnośc nie dotyczy tylko jednego pokolenia kociat, Piotrze.
Wiem. Pisałem kilka razy że przewiduję coś takiego. Czytaj zanim ocenisz.Anonymous pisze:Sterylizacja jest ważna, Piotrze.
Warto o tym mówić.
Sprostowałem opis aukcji i podziękowałem na Forum za wyjaśnienia. Kot był wystaiony za 1zł. Dlaczego zabraniać ludziom podbijania ceny? Dlaczego usunąłem osobę, która dawała 52,50 - zobacz za ile teraz jest kot! 6000 osób weszło przed rozpoczęciem nagonki na Forum. I powtarzam po raz kolejny: zacznijcie walczyć z wrogami kotów. Bo niestety ale cały czas wygląda na to że po prostu zwalczacie konkurencje. Moje oferty pomocy w reklamowaniu/wystawianiu kotów pozostaja bez echa, co wprost świadczy że nie dobro kotów jest tu najważniejsze, tylko likwidacja konkurancji. Sorry ale nie jesteście wiarygodni postępując w ten sposób.Koki pisze:Piotr wprowadza w błąd ludzi przeglądających allegro pisząc o "hodowli domowej" i "kocie rasy europejskiej", bo rzeczywiście mogą pomyśleć, że przedmiotem aukcji nie jest pospolity dachowiec. Dlaczego nie wystawił kota w opcji "kup teraz" za 1 zł z prośbą o dobry dom? Chlubi się tym, że jego aukcję odwiedziło 6500 osób, a inne jak można sprawdzić ok. 500-1000. Tylko skąd wie, że 5000 nie weszło na tę stronę zainteresowanych wątkiem z Kociarni?
Mysle, ze wszystko powiedzialem. Miara Waszego rzeczywistego zaangazowania w sprawe kotow jest dla mnie Wasze podejscie do ich reklamy - chocby na Allegro, chocby odzew na propozycje zrobienia przeze mnie dobrych zdjec... Macie prosta zasade "kto jest inny, jest zly".
pozdrowionka
Piotr