MCO- Maine Coon Club ;) :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 10, 2005 11:13

Na tej stronie jest zrobione porównanie tych ras
http://www.skogkatt.tk/

jagienka

Od: Pt maja 21, 2004 17:12

Post » Czw lis 10, 2005 11:19

Dzieki piekne :)
A co o charakterze? Bo o to bardziej mi idzie
Ostatnio edytowano Czw lis 10, 2005 11:23 przez Chilli, łącznie edytowano 1 raz

Chilli

Od: Wto mar 08, 2005 15:00

Post » Czw lis 10, 2005 11:19

Chilli, jA mam białego mco z hodowli Shiba z Chrzanowa i mają tam jeszcze bielutką Angel :1luvu:

izpor

Od: Wto paź 11, 2005 19:14

Post » Czw lis 10, 2005 11:23

tez kocham MCO, chociaż na stanie brak (ale plany są,niech tylko zacznę sama mieszknko wynajmować:D) a nawet hodowle bym założyła w przyszłości..
Puki co tylko dachowiec w moim domku,ale też kochany.
Czekam na wymarzonego MCO:)

Mucia

Od: Czw lis 10, 2005 11:16

Post » Czw lis 10, 2005 11:50

Chili jesli chodzi charakter, to ciężko je porówna,c, musiałby zrobic to ktoś kto ma wszystkie trzy rasy,
A znam kogoś takiego 8) i ta osoba zaczeła od sybiraka, potem norwega, a teraz ma już trzy miałkuny :lol: Uważają, że ich charakter najbardziej im odpowiada 8)

jagienka

Post » Czw lis 10, 2005 15:07

Kochani miaukuniarze, co ja mam właściwie robić... Z jednej strony moja Bunia wiele w swoim krótkim życiu przeszła i być może (właśnie z tego powodu) na zbyt wiele jej pozwalam. Ale ona przechodzi samą siebie :? Budzi mnie codziennie tak przed 6 rano żebym dała jej jeść - mimo że karmię ją wieczorem i suche w miseczce. Mam wstać i już. Trochę nie mam już siły a TZ grozi że ją udusi :evil: Jakieś sugestie z własnego doświadczenia ???
Koci Doradca
Facebook @zrozumieckota

vivien

Od: Sob kwi 27, 2002 12:13

Post » Czw lis 10, 2005 17:09

Hmm ja Tobie nic nie poradze :roll:
Mnie jak kot rano budzi tylko po to, by dac mu jeść, to ja to uważam, za wielkie szczęście, wstaje, daje jeść i kładę się z powrotem. Gorzej jak kot mnie budzi, bo nie chce żebym spała :roll: , bo chce mojego towarzystwa, towarzystwo innych kotów mu nie wystarcza, ona chce człowieka :lol: Wtedy udaje że jestem szczęśliwa, że moja kicia tak bardzo chcę być ze mną i wstaje, robię sobie herbate, siadam i patrze jak moje kociaki szaleją po domu 8)
Chyba z bardzo Ci nie pomogłam. Masz szanse, że jak kicia dorośnie to będzie dłużej spać

jagienka

Post » Czw lis 10, 2005 18:22

jagienka pisze:Chili jesli chodzi charakter, to ciężko je porówna,c, musiałby zrobic to ktoś kto ma wszystkie trzy rasy,
A znam kogoś takiego 8) i ta osoba zaczeła od sybiraka, potem norwega, a teraz ma już trzy miałkuny :lol: Uważają, że ich charakter najbardziej im odpowiada 8)

Ja też zaczęłam od syberyjczyka. Póki był mały zachowywał się jak piesek. Gdzie ja, tam i on, zawsze w pobliżu człowieka. Potem jak podrósł, charakter mu się troszkę zmienił, zrobił się bardziej niezależny. Owszem cały czas jest w pobliżu, ale mizia się wtedy gdy tego chce, na kolanach nie lubi siedzieć i już, mruczy bardzo rzadko, i jak już, to jest to dla wszystkich domowników radość ogromna. Najbardziej lubi mojego 12.letniego syna.
Ale nie jest chyba typowym syberyjczykiem. SIB znajomej różni się znacznie od mojego Dymka - jest niesamowicie kolankowy i miziasty.
Drugi był MCO. Zależalo mi żeby był przylepny, takiego szukałam i takiego znalazłam. Swoje 8 kg często ładuje na kolana, ale tylko moje. W nocy śpi w pobliżu - na łóżku, na parapecie w głowie łóżka, w transporterku tuż przy łóżku. Mruczy jak tylko się go dotknie, lubi pieszczoty i umie o nie się domagać. Gada przeważnie ze mną, szczególnie wieczorkiem. Czasami nie ma ochoty na żadne poufałości idzie sobie pod wyrko i ma święty spokój.
Jedno ich łączy napewno zero agresji!!!
Żaden nigdy nie warknął, nie drapnął, nie ugryzł nikogo z domowników. Jeśli mają dość pieszczot poprostu wstają i odchodzą, czasem tylko o parę centumetrów, ale jest to dla nas wyraźny sygnał -nie rusz-. Nie są absolutnie złośliwe, obrażalskie czy "wredne". Czasem słyszę o kotach takie historie, że włosy dęba stają i zastanawiam się czy ja miałam tyle szczęścia, czy ludziska przesadzają, czy nie potrafią kota "odczytać" i ułożyć. Dodam że mam dwoje dzieci, umieją się co prawda obchodzić ze zwierzętami, ale mimo wszysko to dzieci. Żadne z nich nigdy nie miało przykrej konfrontacji z kotami.
Teraz mam trzeciego - małą dachóweczkę - a co z niej wyrośnie zobaczymy za jakiś czas.
Obrazek

Dymcio

Od: Czw lis 25, 2004 16:09

Post » Czw lis 10, 2005 23:09

Dymcio pisze:
jagienka pisze:Chili jesli chodzi charakter, to ciężko je porówna,c, musiałby zrobic to ktoś kto ma wszystkie trzy rasy,

Ja też zaczęłam od syberyjczyka. Póki był mały zachowywał się jak piesek. Gdzie ja, tam i on, zawsze w pobliżu człowieka. Potem jak podrósł, charakter mu się troszkę zmienił, zrobił się bardziej niezależny. Owszem cały czas jest w pobliżu, ale mizia się wtedy gdy tego chce, na kolanach nie lubi siedzieć i już, mruczy bardzo rzadko, i jak już, to jest to dla wszystkich domowników radość ogromna. Najbardziej lubi mojego 12.letniego syna.
Ale nie jest chyba typowym syberyjczykiem. SIB znajomej różni się znacznie od mojego Dymka - jest niesamowicie kolankowy i miziasty.
Drugi był MCO. Zależalo mi żeby był przylepny, takiego szukałam i takiego znalazłam. Swoje 8 kg często ładuje na kolana, ale tylko moje. W nocy śpi w pobliżu - na łóżku, na parapecie w głowie łóżka, w transporterku tuż przy łóżku. Mruczy jak tylko się go dotknie, lubi pieszczoty i umie o nie się domagać. Gada przeważnie ze mną, szczególnie wieczorkiem. Czasami nie ma ochoty na żadne poufałości idzie sobie pod wyrko i ma święty spokój.
Jedno ich łączy napewno zero agresji!!!
Żaden nigdy nie warknął, nie drapnął, nie ugryzł nikogo z domowników. Jeśli mają dość pieszczot poprostu wstają i odchodzą, czasem tylko o parę centumetrów, ale jest to dla nas wyraźny sygnał -nie rusz-. Nie są absolutnie złośliwe, obrażalskie czy "wredne". Czasem słyszę o kotach takie historie, że włosy dęba stają i zastanawiam się czy ja miałam tyle szczęścia, czy ludziska przesadzają, czy nie potrafią kota "odczytać" i ułożyć. Dodam że mam dwoje dzieci, umieją się co prawda obchodzić ze zwierzętami, ale mimo wszysko to dzieci. Żadne z nich nigdy nie miało przykrej konfrontacji z kotami.
Teraz mam trzeciego - małą dachóweczkę - a co z niej wyrośnie zobaczymy za jakiś czas.

Ja poproszę o więcej takich opisów :) uwielbiam czytać o zmianach, jakie zachodzą w pupilkach w momencie "osiągania wieku dorosłego" i zachowaniach pupilków :)

Nezia

Od: Śro wrz 22, 2004 23:42

Post » Czw lis 10, 2005 23:25

Chilli pisze:Dziewczyny - jako totalny laik mam pytanie.
Czym sie roznia syberyjczyki, norwegi i maincoony - wyglad i charakter? Wiem, ze sie roznia (wiec nie krzyczcie) :) Chcialabym tylko dowiedziec sie wiecej szczegolow.
Dzieki

A może być chopiec :?: :D .
Charakter:
Syberyjski kochany
Norweski kochany
Maine Coon (opinia subiektywna)najbardziejprzekochanykotnaświecie
Wygląd:
Syberyjski duży
Norweski większy
Maine Coon największy
To tak obrazowo.Myślę że opisy ras można kontynuować w wątku hodowlanym.
P.S.
A może by taki założyć :!:
Obrazek
fajnie jest mieć kota na punkcie KOTA

Populus

Od: Sob lip 24, 2004 19:48

Post » Pt lis 11, 2005 11:02

ja mam pytanie do doświadczonych mainkunowców:jakie jeszcze suche jedzonko ma duże chrupki (oprócz RC Oral i dla Maine Coonów) :?: :?: :?:
Bo mój Alf małe dosłownie "wsysa" :smiech3:

izpor

Od: Wto paź 11, 2005 19:14

Post » Pt lis 11, 2005 21:27

Rozpaczam :!: Właśnie opuścił dom tzn. zmienił; taki fajny, kochany kocurek.Wiem że taka jest kolej rzeczy,ale ja jestem bliski płaczu. Chyba, raczej napewno mam noc z głowy.Nie ma Go 10 minut, a ja mam taki dołek aż .......................
Obrazek

Populus

Post » Pon lis 14, 2005 19:43 Barbórkowy Pokaz Kotów Rasowych Bydgoszcz 04.12.2005.

Cat Club Bydgoszcz zaprasza na "Pokaz", który odbędzie się w godz. 10-16 na terenie obiektów "Zawiszy", ul. Gdańska 163.
Opłaty : dla członków CCBydgoszcz 0 PLN; dla członków innych klubów cała klatka 20PLN, 1/2 10PLN.
Ilość zgłoszeń ograniczona.
Kontakt: mainecoon@neostrada.pl
Obrazek

Populus

Post » Pon lis 14, 2005 20:32

można się dopisać? :-)) 1 MCO w rodzinie..mordka jak na zdjęciu :D
Obrazek

Cat_Lover

Od: Nie sie 01, 2004 21:06

[poprzednia][następna]