Wawe pisze:Cudne są te nasze kolorowe panienki, piękne.![]()
Ale przyznam, że zdjęcie małej Inar rozłożyło mnie na obie lopatki.![]()
![]()
![]()
![]()
Ale temperament ma w oczach! Faaajnaaaa

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Ale przyznam, że zdjęcie małej Inar rozłożyło mnie na obie lopatki.![]()
![]()
![]()
![]()
Pleiades pisze:Czarny szylkret z białym to właśnie trikolor. Trikolor to nazwa potoczna tak samo jak w jęz. angielskim funkcjonuje określenie calico.
W ogóle każdy szylkret z białym (nie tylko czarny, ale i niebieski, czekoladowy itd.) jest określany potocznie jako trikolor. Dlatego właśnie, że kot oprócz plam podstawowego koloru i rudych ma jeszcze plamy białe - czyli 3 kolory. Na kocie szylkretowym bez białego nigdy nie będzie wyraźnych łat rudo-czarnych, tylko właśnie poprzetykane włosy, a to dlatego, że gen łaciatości u kota, czyli dodatek białego, wpływa również na rozmieszczenie tych rudych i czarnych plam.
Reasumując, każda trikolorka to kotka szylkretowa z białym.
brynia22 pisze:Wawe pisze:Cudne są te nasze kolorowe panienki, piękne.![]()
My nie w sprawie zapisu do klubu, tylko z zapytaniem. Czy to babski klub? Faktycznie nie macie żadnego faceta![]()
mirka_t pisze:Pozwolę sobie zacytować wypowiedź Pleiades z wątku o kotce Iśki.Pleiades pisze:Czarny szylkret z białym to właśnie trikolor. Trikolor to nazwa potoczna tak samo jak w jęz. angielskim funkcjonuje określenie calico.
W ogóle każdy szylkret z białym (nie tylko czarny, ale i niebieski, czekoladowy itd.) jest określany potocznie jako trikolor. Dlatego właśnie, że kot oprócz plam podstawowego koloru i rudych ma jeszcze plamy białe - czyli 3 kolory. Na kocie szylkretowym bez białego nigdy nie będzie wyraźnych łat rudo-czarnych, tylko właśnie poprzetykane włosy, a to dlatego, że gen łaciatości u kota, czyli dodatek białego, wpływa również na rozmieszczenie tych rudych i czarnych plam.
A to moja szylkretka z białym, czyli wiecznie zasmarkana Klementynka.![]()
O-l-g-a pisze:mirka_t pisze:Pozwolę sobie zacytować wypowiedź Pleiades z wątku o kotce Iśki.Pleiades pisze:Czarny szylkret z białym to właśnie trikolor. Trikolor to nazwa potoczna tak samo jak w jęz. angielskim funkcjonuje określenie calico.
A to moja szylkretka z białym, czyli wiecznie zasmarkana Klementynka.![]()
no dobrze więc moja Cortie to szylkret niebieski Bri g - bez białego : niebieski podstawowy przesiany kremem
czyli nie tri ?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], Majestic-12 [Bot] i 63 gości