Jaśmina ma dom!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 01, 2005 23:29

Mirku! specjalnie dla Ciebie (ale tez dla innych sledzacych losy Jasminki forumowiczow)
pozdrowienia bezposrednio od JASMINY :) :) :)
wczoraj bylam w schronisku i ... nareszcie mam aparat!! wrocil naprawiony z reklamacji i miejmy nadzieje nie bedzie sie wiecej psul!!!
Oto ona (tym razem rozpoznana bez pudla):
Obrazek
Obrazek
Obrazek

frida

Od: Pt paź 01, 2004 0:17

Post » Wto lis 01, 2005 23:47

nagimnastykowalam sie niezle zanim udalo mi sie pstryknac kilka zdjec gdzie Jasminka jest rozpoznawalna
Obrazek

najczesciej bowiem znajdowala sie w takiej pozycji (sposob na stresa?)
[a spedzilam tam bez mala 2 godziny]
ona bez przerwy sie myla, glownie lapki
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

frida

Post » Śro lis 02, 2005 0:16

Czesc Mirku! Ciesze sie, ze tu dotarles. :D Mam nadzieje, ze szybko znajdzie sie transport i zaczniemy pierwszy etap "udomowienia" Jaśminki (pomysl, czy bedziesz zmienial imie, to sie dostosuje :D )
Dobrze sie chyba sklada, ze teraz bedziesz mial wiecej czasu, zeby sie zajac Trixi, a Jasminka dolaczy do towarzystwa troche pozniej. Jestem pewna, ze bedzie u Ciebie szczesliwa. Troche juz z ciekawosci podczytywalam, jak sie opiekujesz Trixi. :D

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Post » Śro lis 02, 2005 0:42

Mirek, przejsciowy dom dla Jasminki :D :D :D jest duuzo blizej Ciebie nizbysmy sie mogli spodziewac.
No to: czas start !
Jak tylko "skolujemy" transport do Warszawy, Jasmina opusci schronisko, ale jeszcze troche wody w Wisle uplynie zanim dotrze do Twojego domu, ktory nastepnie ma sie takze stac JEJ domem :) Wszystko powinno sie skonczyc jeszcze przed swietami Bozego Narodzenia.

Obecnie Jasmina nie jest w najgorszym stanie, ale jest zabiedzona, za chuda i taka nastroszona. Wlos jej przylgnie, gdy boczki sie wypelnia....
W ogole to drobna kotka, jednak nie powinna byc tak lekka - nie wazylam, ale czulam zeberka :(( (sadze, mam nadzieje, ze to tylko efekt marnej jakosci i nieurozmaiconej karmy).
Poza tym kocia wyglada zdrowo, oczy, nos nie cieknie...

Zachowuje sie tak, jakby wszystko miala za nic, mysle ze nic ja juz nie interesuje, ze nastroila sie na przetrwanie, wegetuje.
Zajmuje sie soba i tyle.
Daje sie wziac na rece, glaskac - nawet wylewnie, ponosic, wtedy jakby odrywa sie od szarosci codziennosci na chwile, lecz puszczona - natychmiast obojetnieje :(

Za niedlugo to sie odmieni...
Czy moge juz Jasminie powiedziec?... hm?

frida

Post » Śro lis 02, 2005 9:18

Straaaasznie się cieszę, że tak to wszystko się skończyło :D
Amiś, Antoś, Bambosz, Pepsi i Cola

Sydney

Od: Pt mar 19, 2004 10:28

Post » Śro lis 02, 2005 10:13

Dopiero sie zacznie. :wink:
Oby jak najszybciej. Zmienimy tytul, zeby bylo widac, ze czekamy na pomoc w przewozie Jasminy z Chojnic do Warszawy? :)

Arcana

Post » Śro lis 02, 2005 10:24

frida pisze:
Za niedlugo to sie odmieni...
Czy moge juz Jasminie powiedziec?... hm?

Opowiedz Jasminie o Mirku, ktory dlugo jej szukal, znajdujac po drodze inne wspaniale koty. 8)

Mirek, czy ja juz Ci mowilam, ze jestes :ok:

Arcana

Post » Śro lis 02, 2005 10:33

Trzymam mocno kciuki, żeby jak najszybciej i bez problemów Jaśminka trafiła do ciepłego domu Mirka. :ok:
Arcana :love:

Cieszę się ogromnie :dance: :dance2:
Spróbuj trochę z siebie dać tym, co mają gorszy świat...
Obrazek ->tu nasz wątek-> a tu album :)

Fraszka

Od: Wto lip 27, 2004 9:04

Post » Śro lis 02, 2005 10:39

Arcana, Mirek jesteście cudowni!!
Amiś, Antoś, Bambosz, Pepsi i Cola

Sydney

Od: Pt mar 19, 2004 10:28

Post » Śro lis 02, 2005 11:30

Dzieki za mile slowa. Przyjmuje je w stosunku 1 : wieeelu miesiecy, ktore Jasmina przezyje u Mirka. :lol:
Na razie zasluzylam upraniem domku i myszek. :smiech3: Ale nie musimy czekac, az wyschna. Szukamy transportu. To brzmi dosc przedmiotowo. Szukamy Kogos, kto tez nie moze patrzec na zdjecia zamieszczone przez Fride i jedzie do Warszawy. :idea:

Arcana

Post » Śro lis 02, 2005 16:46

Dziękuję Wam wszystkim, ale to Jaśmina jest najważniejsza. Róbcie to co robicie i róbcie to, moim zdaniem, tak wspaniale jak dotąd, a normalnych, jak mam nadzieję ja, ludzi jest masa. , ja zaczynam trochę się angażować w kwestię adopcji, chciałbym pomóc innym (kotkom oczywiście). Kto kupi koszulkę z wydrukiem o pomocy dla dorosłych kotków? Pomóżcie mi dziewczyny z Poznania bo nie umiem wstawić linku. Ja jutro będę paradował w tej koszulce w pracy. Nie omieszkam się sfotografować, Bo Kasia (Catherine?) ogłosiła konkurs na fotkę dwunoga w tej koszulce.
Wracając do Jaśminy i domku tymczasowego, zawsze w razie klapy jestem do dyspozycji. Ale w gre wchodzi tylko piwnica a zima idzie...
Mirek

Post » Czw lis 03, 2005 10:31

Nie ma takiej opcji "klapa". :wink: Znajdziemy transport i wyciagamy kocine ze schroniska. Bardzo prosimy, szkoda kazdego dnia. :(

Tu masz topic dot. podkoszulkow http://forum.miau.pl/kup-koszulk-s-wszy ... 33050.html.

Arcana

Post » Czw lis 03, 2005 22:02

czekamy i czekamy :(

Arcana

Post » Pt lis 04, 2005 18:42

Fraszka pisze:Arcana :ok: Niech Ci bozia w kotach wynagrodzi. :wink: :lol: :1luvu:

8O 8O 8O

Fraszkaaa!!! Zastanawiam sie, czy Cie zamordowac, czy wykorzystac Twoje chody na górze. :evil:
Wlasnie wtraja u mnie kurczaka najpiekniejsza malutka elegantka, jaką mozna sobie wyobrazic. Elegancja + fantazja i poezja. Dobrze, z czekam na Jasmine, bo nawet gapienie sie na Migdala by nie pomoglo, nie wiem, czy bym ją oddala. :evil:
Na razie zrobmy tak: ja Ci dam liste pilniejszych nagrod, a Ty uzupelnisz zyczenia. :mrgreen:

Arcana

Post » Pt lis 04, 2005 19:21

Brak mi słów .... :dance::dance::dance::dance::dance::dance::dance::dance::dance::dance::dance::dance:

Aga1

Od: Pon lip 05, 2004 20:18

[poprzednia][następna]