Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
magicmada pisze:Czy Bombka to jest ta dziewiecioletnia krowka z watku z kociarni?
A kroplowki przykra sprawa, ale trzeba kociczke przeplukac, kciuki za zdrowko
aisak pisze:Trzymam za Bombeczke specjalne kciuki, aby jak najszybciej wrocila do zdrowka. Dodatkowe mizianko dla niej
ode mnie...
Szkoda, ze nie moge osobiscie
Blue pisze:Sluchajcie... Czy ta kotka napewno jest otyla?...
To nie jest wodobrzusze?
Bo strasznie ma chude lapki przy takiej otylosci... To sie zdarza oczywiscie - ale biorac pod uwage przeszlosc tej bidy...
I to ze watroba jej siada
Weci sa pewno ze to tluszczyk?
aisak pisze:A jutro tez wet?
Blue pisze:Nie znam Waszego weta, nie wiem czy jest dobry - ale znalam takiego ktory kazde wodobrzusze u kota schroniskowego traktowal jako... objaw choroby nerek (i dawal kroplowki) lub ciaze
Beliowen pisze:Blue, niewydolnosc nerek tez czasami daje wodobrzusze
Ale masz racje, skoro poziom ALAT wskazuje na marskosc watroby, diagnostyka w tym kierunku nie bylaby bledem - najprosciej wykonac USG, w tym badaniu wyjdzie nawet niewielka ilosc plynu.
Bo faktycznie, na niewydolnosc nerkowa to kreatynina jest za niska...
Keila pisze: Podobno wodobrzusze boli (tak słyszałam)
Blue a może ty wiesz ile taki kot może nie robic kupki.Jutro też chcę o tym wspomnieć wetom. W środę wziełam ja Iwcia ze schroniska. Od tego czasu kupki nie ma... a i nie wiem kiedy była przed środą. Fakt bardzo mało je i to dopiero od wczoraj plus stres ale mnie sie wydaje to juz strasznei długo.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], luty-1, puszatek, teesa i 344 gości