Małe czarne i kudłate już w domu. Nowe wieści :-)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob paź 08, 2005 14:06

Rozmawiałam już z Dominiką, pierwsza relacja zdana. Maleńka zrobiła wieeeelką kupę, teraz brzuszek osiągnął już normalne rozmiary. Małaczarna (nie wiem jak teraz ma na imię) zwiedza nowe apartamenty, bawi się firankami, jest kochana. :D :D :D

I wcale za mną nie tęskniła, śfinka mała :wink:

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Sob paź 08, 2005 16:38

a papuge juz widziala?:)

eurydyka

Od: Śro paź 13, 2004 15:05

Post » Sob paź 08, 2005 16:41

eurydyka pisze:a papuge juz widziala?:)

Nie wiem, nie pytałam :oops: Tak samo nie zapytałam o imię :oops:

Prosiłam Dominikę, żeby zaglądała tu i pisała o małej, wstawiła zdjęcia :D I w ogóle zaprosiłam ją na forum, mam nadzieję, że dołączy 8)

Jana

Post » Sob paź 08, 2005 17:31

Obrazek Obrazek Obrazek ObrazekObrazek Obrazek

Jana

Post » Sob paź 08, 2005 17:37

Oooo :love:

Jeszcze, jeszcze!

enigma

Od: Wto wrz 13, 2005 14:25

Post » Sob paź 08, 2005 17:53

Już już.
Maleńka jest już w swoim domu, jeśli Dominika zarejestruje się na forum, to będą następne zdjęcia :)

Jana

Post » Śro paź 12, 2005 14:12

Witajcie :)

moje pierwsze kroki na forum :) Otórz zgodnie z zapowiedzią kilka słów o MałejCzarnej :) Zdjęcia są ale coś dzieje się z moim softem do aparatu i mam problem żeby zrzucić je na kompa, ale obecuję że będą i to lada chwila!
No to od początku....
Zabraliśmy kocię od Jany, podróż samochodem zniosła nie najlepiej, warkot silników, migające za oknem latarnie, klaksony i milion nienaturalnych odgłosów doprowadził ją do ostrej nerwówki. Ale dotarliśmy. Pierwsze kroki w mieszkaniu wyglądały najzupełniej jakby "wchodziła do siebie" ;) nie chowała się po kątach, nie uciekała. Po prostu pewnym krokiem skierowała się do pokoju zobaczyła czy wszystko na "swoim" miejscu i kocim zwyczajem wpakowała się na łóźko :)
Nockę przespała barrrrdzo spokojnie. Ranek przyniósł nam ollllllbrzymią kuuuupę :oops: ale dzięki temu brzusio osiągną normalne wymiary i mała pękata okazała się bardzo zgrabną kocią.
Poranne szaleństwo mieszkaniowe, zasłony, firany, kanapy...wszystko jej. Ja z samego rana ruszyłam na wielkie zakupy, co prawda dostałam stosowną wyprawkę ale i tak nie mogłam oprzec się tej przyjemności.
Obkupiłam kocię w możliwie możliwe jedzonko, środki czystosci i zabawki. Jednym słowem panienka ma towar z górnej półki :)
Wczoraj została sama w domu...bardzo się tego bałam, ale moje obawy okazały się zbyteczne! W domu idealny porządek, wszystko co trzeba zrobione do kuwetki, jedzonk zjedzone, mleczko wypite oczywiście cały wieczór spędzony na ugłaskiwaniu kotkach w ramach rekompensaty za całodzienną nieobecność.
Oczka koci już bardzo dobrze wyglądają, kropelki wpuszczane są zgodnie z instrukcją 2 razy dziennie i oczywiście skrupulatnie przypomina mi o tej czynności mój 2-latek.

Najważniejszym wątkiem w tym wszystkim jest oczywiście miłość dziecięca. Dziecko i kot stanowią nierozerwalną parę. Razem śpią, jedzą, ganiają się po mieszkaniu i wzajemnie prowokuja do zaczepek!
Moje dziecie nie zabardzo potrafi zrozumieć dlaczego kotek nie chce oglądać z nim bajki ale za to doskonale wie że kotkowi trzeba dac już mleczko i jedzonko. Jest bardzo, bardzo przejety obecnością koci.

A co do imienia...no właśnie nie wiemy :) Ja wołam na nią Kocia, dziecko Kotku a mój mąż Mała Psoto. Jak ostatecznie będzie miała na imię podejrzewam że się wyklaruje w najmniej oczekiwanym momencie :)

Najważniejsze że widac po niej radość, w naszym domu zrobiło się przytulniej...a wszystko i wszyscy i tak kręcą się wokół MałejCzarnej :)

Domini

Od: Śro paź 12, 2005 13:03

Post » Śro paź 12, 2005 14:19

Mała od pierwszej fotki wyglądała na kociczkę z charrrakterrkiem :wink:

enigma

Post » Śro paź 12, 2005 14:20

urodzona na Mlocinach:), tam sie podobno charakterni rodza:)))

eurydyka

Post » Śro paź 12, 2005 14:22

Ahaś papuga.....zapomniałam.
Papuga rasy Żako kongijskie, przeklęte ptaszysko które strasznie przeklina...zaczęło miałczeć !!!
Pierwsza konfrontacja Koci z papugą była rewelacyjna, obie stanęły naprzeciwko siebie i przyglądały się w bezruchy swoim osobom kręcąc w zdziwieniu łepkami że coś nie gra u tego drugiego kota i tej drugiej papugi :). Narazie kocia nie wykazuje zbyt dużego zainteresowania papugą za to papuga obniżyła loty do podłogi i próbuje biegać za kotem i dzieckiem. Widok kapitalny! Postaram się złapać taką akcję na zdjęciu.

Domini

Post » Śro paź 12, 2005 14:23

Ahaś papuga.....zapomniałam.
Papuga rasy Żako kongijskie, przeklęte ptaszysko które strasznie przeklina...zaczęło miałczeć !!!
Pierwsza konfrontacja Koci z papugą była rewelacyjna, obie stanęły naprzeciwko siebie i przyglądały się w bezruchy swoim osobom kręcąc w zdziwieniu łepkami że coś nie gra u tego drugiego kota i tej drugiej papugi :). Narazie kocia nie wykazuje zbyt dużego zainteresowania papugą za to papuga obniżyła loty do podłogi i próbuje biegać za kotem i dzieckiem. Widok kapitalny! Postaram się złapać taką akcję na zdjęciu.

Domini

Post » Śro paź 12, 2005 14:28

dobrze, ze napisalas, bo ja sie stesknilam za info o Malejczarnej:)

eurydyka

Post » Śro paź 12, 2005 14:31

Zabierałam się za napisanei juz od poniedziałku ale za każym razem wypadało mi to z głowy :oops:

Domini

Post » Śro paź 12, 2005 14:39

hahahaha, miałcząca papuga :ryk:

enigma

Post » Śro paź 12, 2005 15:24

Ha, a ja też tak się zbieram, żeby zamejlować co u MałejCzarnej słychać, ale nie chciałam byc nachalna :wink:

Cieszę się, że tak pięknie wszystko się układa i witaj Dominiko na forum :D Proponuję założyć wątek na Kotach i wkleić mnóstwo zdjęć!

Jana

[poprzednia][następna]