Fortecor bardzo potrzebny - Lotensin? Jest! :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 26, 2005 22:07 Fortecor bardzo potrzebny - Lotensin? Jest! :)

Fortecor 5 (w ostateczności może być 20). Dla Babci-Esmeraldy. Zapłacę za lek i wysyłkę, jak go ktoś znajdzie. Babcia bardzo prosi ... :kitty:
Ostatnio edytowano Czw wrz 29, 2005 16:17 przez Atka, łącznie edytowano 2 razy
Permanentny brak czasu...

Atka

Od: Wto maja 20, 2003 11:31

Post » Pon wrz 26, 2005 22:24

Atka, wrzuć w wyszukiwarke fortekor - kilka osóbna forum szukało już ostatnio fortekoru 5 i wiem, że były jakieś leki zastępcze, bo u producenta leku nie ma.
Znalazłam jeden z ostatnich wątków na ten temat :arrow: http://www.forum.miau.pl/pilnie-poszuku ... t=fortekor
"Idiotów jest niewielu, ale są tak sprytnie rozstawieni, że trafiasz na nich na każdym kroku."

mircea

Od: Śro lip 13, 2005 0:59

Post » Wto wrz 27, 2005 6:33

Atko, FORTEKOR 5 tej samej firmy i w tym samym składzie funkcjonuje też jako LOTENSIN - dla ludzi.
P. dostaje to, bo w Toruniu Fortekoru niet. :(
Ewelina i...
Obrazek

Kiara

Od: Nie mar 02, 2003 13:18

Post » Wto wrz 27, 2005 6:43

Mój wet twierdzi, że lek ludzki o działaniu dokładnie takim samym, jak Fortecor, to jest jeden, jest pieruńsko drogi i nie idzie go dawkować dla kota, bo się tabletki nie da podzielić na 40 części.

Esme bierze teraz coś innego, ale to właśnie ma działanie zbliżone, nie identyczne. Jakoś się różnią w działaniu "tkankowym", ja nie do końca kapuję, o co chodzi :oops:

Zapytam o te zamienniki, ale mam wrażenie, że to jednak nie będzie to ...

Atka

Post » Wto wrz 27, 2005 6:47

Dobra, poczytałam wątek o Lotensinie. Może wet jest trochę niedoinformowany? Zadzwonię w środę do lecznicy i popytam :roll:

Atka

Post » Wto wrz 27, 2005 6:51

Jest dokładnie o połowę tańszy - i też 5mg. Firma Novartis, bodajze - tak jak sam Fortekor.
Dopytaj, dopytaj :D
Ewelina i...
Obrazek

Kiara

Post » Wto wrz 27, 2005 7:14

Ja tez mialem problem z Fortekorem 5. Na szczescie zalatwielm sobie. Wzialem spis gabinetow weterynaryjnych w calej Polsce zachodniopolnocnej i po kolei dzwonilem i znalazlem po kilkudziesieciu telefonach bardzo blisko Szczecina w Gryfinie. Niestety bylo to ostatnie opakowanie. Proponuje obdzwonic cale wojewodztwo.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
KRAWATKA KICIA BURASIA NIUNIUŚ

Pedro

Od: Nie lut 15, 2004 20:42

Post » Wto wrz 27, 2005 12:06

Lotensin to jest to samo co Fortekor. Cena i nawet wygląd tabletki. Kosztuje 30 zł. Tabletki można bez trudu dzielić na 2 części dla kotów do 4 kg. Wet sprawdził skład w podręczniku dla lekarzy. Ta sama substancja czynna. Mój kot też bierze fortekor, ale Lotensin już mam przygotowany "na potem". Nie warto rozbijać się za fortekorem, skoro Lotensin można nabyć na receptę bez problemu w aptekach.

Fortekor miał rejestrację do końca 2004 roku i już pod tą nazwą nie będzie go na rynku. To, co udaje się jeszcze zdobyć jest pozostałością ze starych zapasów.

Zakocona

Od: Czw lut 03, 2005 22:19

Post » Wto wrz 27, 2005 12:42

Mi powiedziano ze ta firma co produkuje Fortekor 5 i jeszcze druga sie polaczyly i organizuja dzial zbytu i stad te problemy z dostawa Fortekoru do polskich hurtowni.
Czy ten odpowiednik ludzki czasem nie jest smaokowo gorszy bo nie kazdy kot lubi tabletki a jak sie natnie ze to gorzkie bardzo to oglosi strajk i co wtedy ? Ja przemycam Krawatce Fortekor 5 w dwoch malutkich kawaleczkach gotowanej watrobki drobiowej ale i jak zauwazy ze jest tam w srodku fortekor to odmawia jedzenia i jest problem. Na szczescie Krawateczka uwielbia ta watrobke i praktycznie stara sie polykac te kawaleczki.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
KRAWATKA KICIA BURASIA NIUNIUŚ

Pedro

Od: Nie lut 15, 2004 20:42

Post » Wto wrz 27, 2005 13:06

Lotensin i Fortekor są zjadane u nas tak samo - z rozkruszonymi witaminkami gimpeta. Znaczy, smak muszą mieć podobny ;) bo wygladają identycznie.

No i dla mnie pewnym argumentem jest, że są dokładnie połowę tańsze od Fortekoru. Oczywiście nie oszczedzalibysmy w taki sposob, gdyby mialo to kotu zaszkodzic :roll: ale skoro sklad ten sam... :roll:
Ewelina i...
Obrazek

Kiara

Post » Śro wrz 28, 2005 18:56

Dodzwoniłam się właśnie do weta. Owszem, Lotensin jak najbardziej, ale ... nawet mi go nie proponował, bo kilka osób wróciło z apteki "z kwitkiem" i z informacją, że tego leku się już nie sprowadza :roll:

W związku z tym prośba do wszystkich, którym całkiem niedawno udało się kupić Lotensin: spytajcie w swojej aptece, czy nadal jest. Ja będę szukać po Warszawie, ale jak nie znajdę, to będę najwyżej prosić o pomoc forumowiczów i kupować "korespondencyjnie" ...

Atka

Post » Śro wrz 28, 2005 19:05

Moja wetka powiedziała, że Lotensin nie na wszystkie zwierzaki dobrze działa :(

Ja tez szukam Fortecoru5
Obrazek

saskia

Od: Pon gru 06, 2004 16:51

Post » Śro wrz 28, 2005 22:20

Lotensin kupowałam w Gliwicach 2 tygodnie temu, na receptę. Jutro i w piątek mnie nie będzie, ale w razie czego mogę kupić. Problem jest tylko z receptą. Ale przecież mogę ją załatwić u mojego weta. Za lek płaciłam 30 zł., więc nie jest tańszy od fortekoru (przynajmniej w Gliwicach).

Nie rozumiem tej wetki. Jesli jest ten sam skład i gramatura, to jak może kotu szkodzić? 8O :(

Zakocona

Od: Czw lut 03, 2005 22:19

Post » Czw wrz 29, 2005 16:18

Lotensin się znalazł, w pierwszej aptece, do jakiej trafiłam :D Koło pracy mojego TZta.
Mam już receptę, jutro TZ wykupi lek.
Bardzo dziękuję za pomoc wszystkim, którzy mi wspomnieli o Lotensinie :D

Atka