Koty pani Hanki, dobijamy do setki, niedługo nowy wątek!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 06, 2005 7:36

Gacusiowa ma dużo gazet i obiecała przywieźdź w piątek lub sobotę :)
Obrazek

Aga*

Od: Śro kwi 14, 2004 9:50

Post » Śro wrz 14, 2005 7:34

BYłam u Pani Hanki w poniedziałek. Zawiozłam nieco gazet i jedzenia.
Zakupiono 50 puszek Rossmann, które koty Hanki bardzo lubią.
Kilka zgrzewek śmietanki, twarożków, innych puszek dla zwierząt, tuńczyka :) W tym miesiącu nieco zaszaleliśmy żywieniowo pod względem zakupu frykasów. Stało się tak dzięki większej ilości suchej karmy z poprzedniego miesiąca. Udało sie też spłacić 350,00 zł długu u Pana dostarczającego mięso, z którym jesteśmy w stałym kontakcie.
O długach u weta napisze Ania, bo ja nie bardzo się orientuję w dokładnych rozliczeniach. Dlatego też ona przedstawi całościowe szczegółowe rozliczenie.
Dziękujemy pini1 za przekazanie darów dla Hanki. Na pewno się przydadzą.
Niestety nie ma tym razem zdjęć, tzn. może dwa lub trzy nawet zamieszczę, ale tym razem byłam w Kątach bardzo późno i było już ciemno. Nie dość, że nie mogłam wcześneij, to jeszcze obecnie zlikwidowano z autostrady zjazd na Kąty, nie informując wcześniej o tym fakcie przez żadną tablicę informacyjną. Taka paranoja może być chyba tylko w naszym kraju :twisted: Objazd to nadłożenie ponad 30 km :(

Ogólnie koty czują się OK, poza Kajtusiem, który wciąż ma jakąś infekcję. Pobrano próbkę do badań, którą przekazaliśmy na AR i dzisiaj ok. 14.00 powinny już być wyniki posiewu.
Dziękujemy także dr Poświatowskiej za bezinteresowną pomoc Kajtusiowi :)

W ciągu 2 tygodni będziemy potrzebowały ok. 150 zł na zapłacenie za zamówione leki, dlatego też moja prośba. Kto mógłby wpłacić teraz to ogromnie proszę :kotek:
Obrazek

Aga*

Post » Czw wrz 15, 2005 13:55

Obiecane zdjęcia, niestety tylko dwa tym razem :(

http://upload.miau.pl/1/28168.jpg Piegusia jak zwykle wybiegła nam na powitanie ;)
http://upload.miau.pl/1/28169.jpg Pstryk ciekawie zglądała do wszelkich pakunków.

Czy ktoś dysponuje jakąkolwiek ilością starych gazet, które możnaby przekazać Pani Hance ? Chodzi mi głównie o mieszkańców Wrocławia i okolic. Nawet niewielka ilość się przyda. Każdy z nas gdzieś pracuje, zna jakąś bibliotekę, może wspólnymi siłami coś uzbieramy ? :)
Obrazek

Aga*

Post » Czw wrz 15, 2005 20:34 Podziękowania i rozliczenie

Chciałam przede wszystkim podziękować (myślę, że również w imieniu nas wszystkich) Adze*, która zwykle wykonuje lwią część roboty a tym razem wzięła na siebie całość (mnie zmogło jakieś przeziębienie i pojechać tym razem nie mogłam.
Aga*! bardzo, bardzo wielkie dzięki :!: :!:
Podziękowania również w imieniu Agusi i Kajtusia za wpłaty.
Kajtusiowi z wymazów wyszła jakaś paskudna infekcja (wiem, że m.in. gronkowiec i coś jeszcze, ale co, nie wiem, bo telefon p. Hanki albo wyłączony albo brak zasięgu). Będę próbować dalej i poinformuję.
Aga* napisała co kupiła. Ja dodam tylko, że na koncie było 227 zł, z tego 200 przelałam Adze na zakupy. Z zeszłego miesiąca pozostało 150 zł. polskich.
Za tę kwotę 350 (200 + 150) zostało zapłacone mięso u pana, który zaopatruje p. Hankę.
Z uzbieranych do puszki pieniążków (w mojej lecznicy + akcje Agi* na wystawach i innych takich) zebrało się 121, 53 zł. Za to kupione zostały puszki.
W tej chwili na koncie mamy ok. 150 zł, które pewnie wkrótce będą wydane na leki, o których pisała Aga*
Dług u wetów p. Hanki zmniejsza się powoli, ale jednak.
Mam dostać szczegółowe rozliczenie od wetów (w tej chwili na urlopie). Jak tylko je będę miała, przedstawię dokładne rozliczenie.

A na razie pozdrawiam wszystkich

Ania

AniaWrocław

Od: Czw maja 29, 2003 23:28

Post » Pon wrz 19, 2005 12:52

Dzieki za rozliczenie ;)
Obrazek

Aga*

Post » Pon wrz 19, 2005 15:02

do końca września trwa zbiorka karmy i innych potrzebnych rzeczy w gimnazjum mojego syna nr 23 na rzecz tego schroniska, jest już trochę dobrej karmy i nawet zabawki dla kotów. mam nadzieję ze bedzie tego coraz więcej, a ja jeszcze ogłosiłam wśród znajomych to tez szykują jakies przydatne rzeczy. pozdrawiam :D
Obrazek Obrazek

csilla

Od: Śro lis 17, 2004 20:00

Post » Pon wrz 19, 2005 18:49 Różne takie

Dzięki Csilla! Wszystko się przyda!

Mam trochę wieści o Kajtusiu!
Od jakiegoś roku niedomagał, byłleczony różnymi specyfikami z różnym skutkiem. Ostatnie badanai wykazały obecność gronkowca i paciorkowca. Ostatnio jest trochę lepiej, ale stan jego wciąż nie jest taki, jak powinien.

A.

AniaWrocław

Post » Pon wrz 19, 2005 18:59

Dzieki csilla ogromne :) Na PW wysyłam swój nr telefonu, jakby było coś do odbioru. Najbardziej potrzebne są środki czystości w postaci płynów do szorowania i proszków do prania i stare gazety :)
Obrazek

Aga*

Post » Wto wrz 20, 2005 17:03

kciuki za Kajtusia :!:

do gory :!:
piec rozszalałych kotow, jeden pies-filozof i kiedys wirtualnie staruszek Kajtusio:)

flood

Od: Pt lut 06, 2004 8:52

Post » Pt wrz 23, 2005 7:26

Czy ktoś z Wrocławia zbiera może gazety dla Hanki ?
Obrazek

Aga*

Post » Pon wrz 26, 2005 8:46

:?: :?: :?:
Obrazek

Aga*

Post » Wto wrz 27, 2005 20:03 Rozliczenie z wetem i podziękowania

Zacznę może najpierw od podziękowań.
Wdzięczność mruczeniem wyrażają: Pstryk, Kuleczka, Kajtuś i Agusia.
Dotyczy to wpłat za drugą połowę września. W tej chwili na koncie mamy 164,80 zł.
Nie jest jednak tak źle, jakby się wydawało. Dotarły do mniej dzisiaj dary przekazane przez młodzież z 23 gimnazjum im. W. Rutkiewicz we Wrocławiu przy ul. Jastrzębiej. Po wspaniałej (i co tu dużo mówić niespodziewanej) akcji zorganizowanej przez uczniów tego gimnazjum udało się zebrać mnóstwo wspaniałych rzeczy, m.in. karmę, gazety!!! ściereczki, koce, kuwety itd. itp. (dokładną inwentaryzację zrobię w tym tygodniu i podam na forum. Jest to przykład na to, że mamy wspaniałą młodzież (w odróżnieniu od wielu dorosłych), która kocha naszych braci mniejszych. Bardzo, bardzo dziękujemy w imieniu p. Hanki i jej podopiecznych. Dary te przekażemy p. Hance podczas najbliższej wizyty w październiku, postarając się zrobić również stosowną dokumentację fotograficzną.
A teraz o sprawach bardziej przyziemnych: w chwili, kiedy postanowiliśmy przyjrzeć się bliżej zadłużeniu p. Hanki u wetów, sytuacja wyglądała następująco: zadłużenie bieżące = 0 zł, zadłużenie długoletnie 700 zł.
Zadłużenie długoletnie udało nam się zredukować do 352 zł.
I tym optymistycznym akcentem pozdrawiam wszystkie mamusie i wszystkich tatusiów, ciocie i wujków
Ania

AniaWrocław

Post » Wto wrz 27, 2005 20:36

Pani Aniu,
Postaramy się żeby takie akcje były częstsze, ale niestety wymaga to jeszcze czasu, teraz szukamy innych darczynców. Koty mają straszny żywot w naszym radosnym kraju....niestety świadomość nawet ludzi wyksztalconych na temat bezdomności zwierząt jest naprawdę na niskim poziomie :( ...obserwuję to nawet wśród znajomych niestety....no ale dobre i to, że dzieciaki się fajnie sprężyły, a ja mam nadzieję że następnym razem przyjedziemy z większą iloscią potrzebnych rzeczy i że akcja ta będzie organizowana częściej. Kropla drąży skałę! W imieniu Łukasza dziękuję i serdecznie pozdrawiam :D
Obrazek Obrazek

csilla

Od: Śro lis 17, 2004 20:00

Post » Śro wrz 28, 2005 6:30

Csilla, po raz kolejny gratuluję super Syna!
Świetna akcja (po efektach ich działań poznacie ich :) ) i bardzo się cieszę, że jednak udało się ją zorganizować.
czterej pancerni.... i piesy dwa :)
ObrazekObrazekObrazek Obrazek

Gacusiowa

Od: Wto gru 09, 2003 12:22

Post » Wto paź 04, 2005 17:44 Przepraszam...

obiecałam inwentaryzację darów z gimnazjum i zrobię to jak i napiszę o stanie konta oraz innych planach jak będę miała znowu sprawną prawą rękę. Na razie stukam 1 palcem lewej. Proszę o jeszcze trochę cierpliwości.

Ania

AniaWrocław

[poprzednia][następna]