Domek dla 2 kocich maleństw poszukiwany Pilnie!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt wrz 09, 2005 13:55

celowo zwróciłam uwagę na tę organizację- z jednej strony, zawsze chętnie pomogą (a raczej- pomozemy 8) ) w takich przypadkach, ale z drugiej- potrzebujemy na to wcale nie małych funduszy :) Zapraszam do wspierania Azylu w miarę możliwości :D
http://www.psianiol.org.pl/finanse.htm

@Tajdzi- jak sobie znajdzie drugą kotkę to powtórzymy akcję! I tak do skutku! A ile kociąt się dzięki temu nie urodzi- nasza zasługa! :D
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pt wrz 09, 2005 16:13

szukamy teraz klatki - łapki do wyporzyczenia (wawa) żeby złapac kotkę z kocurkami)

Mała_Mi

Od: Śro wrz 07, 2005 11:40

Post » Pt wrz 09, 2005 16:22

spróbuj skontaktować się z TOZem albo CANISEM :)
Gość

Post » Sob wrz 10, 2005 12:18

kotka przyjedzie do wawy jutro - bo wczoraj nakarmiono mnie opowieściami o tym jak jest żywiona ( suchy chleb z wodą) i jak są dożywiane kociaki (to samo). Kotki maja teraz 4 tygodnie , będą mieszkać z mamusią w pokoju. Kiedy kotka i kociaki powinny zobaczyć weterynarza? ile kosztuje odrobaczanie kociaków? Dla kotki to też będzie pierwsza wizyta u doktora, czego mogę się spodziewać?

Mała_Mi

Post » Nie wrz 11, 2005 18:12

Przywiozłam kotki i kocięta dzisiaj do domu, odizolowałam je od Menhira i Fotki. Jak się okazało kotki są dwie - małe, zabiedzone (skóra i kości), jedna ma rok (bura w kropeczki z zielonymi oczami) i to była jej pierwsza ciąża druga dwa lata (biała w bure plamki z różowym nosem i poduszeczkami)- i jest opiekunką stada. kotki strasznie się kochaja razem karmią kocięta, tulą sie do siebie Kociaki są dwa resztę właścicielka utopiła... (w tamtą zimę część kociaków podobno zamarzła bo "koty won")
Kotki wcale się nie bronily, nie broniły też kociąt, jak przyszlam mimo że nic dla nich nie miałam strasznie się tuliły i mruczały, leżały na pleckach i dawały sie głaskać, włsściwie się narzucały. U mlodszej kotki widoczna jest trzecia powieka. Obie mają szarą matową sierść, linieją mocno. Dwa kociaki są śliczne - jeden ma miesiąc - tygrysek, gruby i śmieszny, drugi ma dwa tygodnie jest cały czarny.
Kotki mają pokój do dyspozycji, wet powiedzial że nalezy im dać tydzień na odreagowanie po podróży i dopiero wtedy przynieść kotki, bo przeżyły
ogromny stres. po przyjeździe nakarmiłam je, położyły się w przygotowanych koszykach karmiąc kocięta zasneły.

Mała_Mi

Post » Nie wrz 11, 2005 18:26

Widoczna trzecia powieka jest oznaką problemów zdrowotnych :( W jakiej dzielnicy Warszawy mieszkasz tzn gdzie przebywają kotki ?

MARTA_WYRZYKOWSK

Od: Czw maja 19, 2005 20:47

Post » Pon wrz 12, 2005 14:27

Kotki mieszkają teraz na mokotowie.
Jestem zachwycona zachowaniem kotek i kociątek. Kotki znalazly w pokoju pozostawioną przeze mnie z nadzieją kuwetę i obydwie z niej dzielnie korzystają -nie brudzą w pokoju , nie drapią mebli, nie miałczą do wyjścia, głównie leżą i mruczą. nauczyły też małe miesięczne kociątko korzystać z kuwety. Wczoraj jeszcze nie korzystało, wieczorem widziałam jak wchodzi do kuwety za matką i pomaga w zagrzebywaniu, potem wchodziło i tylko grzebało w kuwecie, dziś rano samo załatwiło potrzeby, zagrzebało i było bardzo z siebie dumne :) tylko płakało podczas defekacji i to mnie bardzo zmartwilo. :(

Mała_Mi

Post » Czw wrz 15, 2005 10:51

Jak dodać kociakom fotki?

Mała_Mi

Post » Czw wrz 15, 2005 14:00

Prześlij mi na maila: agawega@kawu.com.pl

i napisz na PW, kiedy vet "pozwoli" sterylizować obie kotki, to wszystko dogramy :D

Pozdrawiam serdecznie!
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

[poprzednia]