Kotka norweska do adopcji

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob wrz 10, 2005 16:32 Kotka norweska do adopcji

Znalazłam na allegro ogloszenie adopcyjne dotyczące kotki norweskiej. Zadzwoniłam do pani i otrzymalam takie informacje i oczywiscie zgode na szukanie tutaj domku : powód oddania to trzymiesięczne dziecko, dwa yorki a funduszów na utrzymanie brak. Powodem oddania własnie kota z tej gromadki jest też duża ilość sierści i przez to prawdopodobnie obawa o higiene przy malym dziecku.Takie informacje otrzymalam. Jesli chodzi o charakter kotki to jest spokojna i nienarzucająca sie, więc nie jest kotem - przylepa ale połasic sie przychodzi gdy chce.Do psów jest przyzwyczajona, do kotow nie wiadomo ale była próba oddania do domu z dorastajacym norwegiem i po jednym dniu została oddana, dlaczego? nie dochodzilo do walk, bylo lekkie prychanie i machnięcia łapką ze strony kotki bo kocurek był ciekawy i chcial sie prawdopodobnie zapoznać, zresztą o czym mozna mowic po jednodniowym spotkaniu :roll: Kotka ma powyżej 4 latek/chyba z 5/ , jest wykastrowana, rudo-biała, śliczna :) I teraz znowu nie umiem wklejac linku do ogloszenia a tam jest zdjęcie :oops: Help, ona jest na ostatniej stronie - wklejcie mi prosze :roll: numer tel. do pani- o61 8629244 w poznaniu. w ogloszeniu jest napisane że domek najlepiej w okolicach Poznania ale myśle że da sie z panią dogadać, bo zapomnialam o to spytać choc myśle że jak dojazd będzie to sie da załatwić.
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Sob wrz 10, 2005 16:45

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Sob wrz 10, 2005 16:52

Spróbuj trochę z siebie dać tym, co mają gorszy świat...
Obrazek ->tu nasz wątek-> a tu album :)

Fraszka

Od: Wto lip 27, 2004 9:04

Post » Sob wrz 10, 2005 18:35

No własnie :D dzięki :D

moś

Post » Sob wrz 10, 2005 19:20

Jesli to kotka rodowodowa, to warto by było zainteresowac się, z jakiej hodowli pochodzi. Hodowca powinien chyba być powiadomiony o sprzedaży kotki dalej, no i mógłby nawet pomóc znaleźć jakiś dobry nowy domek ? Może ktos z klubu nfo (Agnar) zainteresuje się tą sprawą ?

EDIT: widzę, że na forum klubowym już się kotką zainteresowali.
Sorceress Pleiades, koty, Sorceress' Knight, dwa książątka półkrwi i mała czarownica :)
http://emberiza.deviantart.com/

Obrazek

Pleiades

Od: Czw lip 29, 2004 13:07

Post » Sob wrz 10, 2005 20:36

To dobrze,weszłam tam i faktycznie ktos sie zainteresował ale do tej pory sie hodowca nie zgłosił. A ja - gapa nie zapytalam czy ma rodowód, jakos mi wynikalo z ogloszenia że tak i nie pytałam, nie brałam pod uwage ze moze nie mieć ,bo 5-6 lat temu jak mogła byc kupiona to mi sie wydaje że bez rodowodu jeszcze takie kotki nie chodziły :oops:

moś

Post » Sob wrz 10, 2005 20:40

Szkoda byłoby kotki oddać w niepowołane "łapy".
Dziś za późno, ale jutro moge zadzwonić do właścicielki i dowiedzieć się więcej o koteczce.
Obrazek

Dymcio

Od: Czw lis 25, 2004 16:09

Post » Sob wrz 10, 2005 21:02

Dzięki :D

moś

Post » Sob wrz 10, 2005 22:22

Moś ...ani dzisiaj ani 5-6 lat temu norwegi nigdy nie byly bez rodowodu!!!! zaden szanujacy sie hodowca nfo nie sprzeda kociaka bez tego dokumentu, dokumentu potwierdzajacego rasowosc kota oraz dajacego wglad w przodków.
A poza tym coz to za stwierdzenie "....bo 5-6 lat temu jak mogła byc kupiona to mi sie wydaje że bez rodowodu jeszcze takie kotki nie chodziły ...." czy sugerujesz ze dzisiaj kota nfo mozna kupic wlasnie bez rodowodu???
hodowca nfo
Gość

Post » Sob wrz 10, 2005 23:04

Szkoda, że mój przedmówca się nie podpisał :( mógłby wspomóc osobę, która przygarnie kotkę radami na temat opieki nad NFO :(

Nezia

Od: Śro wrz 22, 2004 23:42

Post » Nie wrz 11, 2005 7:09

zapraszam na forum nfo, gdzie wszelkie niezbedne rady napewno beda dane.
Ewa K.
Gość

Post » Nie wrz 11, 2005 7:24

Anonymous pisze:Moś ...ani dzisiaj ani 5-6 lat temu norwegi nigdy nie byly bez rodowodu!!!! zaden szanujacy sie hodowca nfo nie sprzeda kociaka bez tego dokumentu, dokumentu potwierdzajacego rasowosc kota oraz dajacego wglad w przodków.
A poza tym coz to za stwierdzenie "....bo 5-6 lat temu jak mogła byc kupiona to mi sie wydaje że bez rodowodu jeszcze takie kotki nie chodziły ...." czy sugerujesz ze dzisiaj kota nfo mozna kupic wlasnie bez rodowodu???
hodowca nfo

Mysle, że Moś chodziło o to, że te 5-6 lat temu nie było jeszcze tylu pseudohodowców i że kotka pewnie pochodzi z jakiejś hodowli i ma rodowód. No a dziś... Chyba faktycznie ten proceder się utrwalił i "łatwiej", niestety, nabyć pseudo-nfo od pseudohodowcy, bez rodowodu...
Sorceress Pleiades, koty, Sorceress' Knight, dwa książątka półkrwi i mała czarownica :)
http://emberiza.deviantart.com/

Obrazek

Pleiades

Od: Czw lip 29, 2004 13:07

Post » Nie wrz 11, 2005 8:26

Kolezanka mojej mamy zawsze maerzyła o Norwegu, ale jej nie było stać. Właśnie niedawno musiała uśpic swpjego staruszka psa, wiecmoze juz "dojrzała" do nowego zwierzaka. Popytam się.
Kotka jest cudna. Czy wiecie z jakiej hodowli??
when life gives you lemons, make lemonade ;-)
...how I wish you were here...

Druidess

Od: Wto paź 08, 2002 9:03

Post » Nie wrz 11, 2005 8:35

Pleiades, dziękuje :D właśnie o to mi chodzilo a poczułam sie zbesztana. wszyscy wiemy że można kupic teraz takie "norwegi" bez rodowodu jak i większość ras kotów,nawet birmany i ragdole widziałam - no tak niestety jest :? I nie ma co sie burzyć, my wiemy że to nie jest wtedy kot rasowy ale często ma rodziców nawet z rodowodem , jest podaż - jest popyt a pare lat temu ten proceder jeszcze przy okazji takich ras jak norwegi nie istniał.

moś

Post » Nie wrz 11, 2005 8:43

Druidess - myśle że warto zadzwonic do pani i zapytać , numer jest podany. :D Kotka jest warta dobrego domu nawet jak nie ma rodowodu w co wątpie ale..różnie to bywa.Jest cudna i nie dlatego że jest norwegiem ale poprostu urzekła mnie i nie chciałabym by trafiła w nieodpowiedzialne ręce. Pani nie za bardzo wiedziała czego oczekiwac od adoptujących, coś jej podpowiedziałam, myśle że trzeba sie szybko decydować bo kotka jest na allegro a z tamtąd może różnie trafić. :? Myśle że niestety pani nie będzie za bardzo przebierac w ofertach bo zależy jej na najszybszej adopcji i może żle wybrać.

moś

[następna]