Domek dla 2 kocich maleństw poszukiwany Pilnie!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro wrz 07, 2005 12:44 Domek dla 2 kocich maleństw poszukiwany Pilnie!!!

Na wsi niedaleko Mogielnicy urodziły się dwa małe kocurki. Teraz kocurki mają 4 tygodnie, ale bardzo bym chciała żeby znalazły domek bardzo szybciutko. Jak skończą 6 tygodni muszę je ze wsi (od znajomego) zabrać, bo jak kotków nie zabiorę to właściciel grozi uśpieniem. Od szóstego tygodnia muszą zamieszkać ze mną, moim kocurem Menhirem i jego adoptowaną malutką siostrzyczką Fotką, ale to domek tymczasowy i w ogóle bardzo sie boje o reakcję kocura. ( wprawdzie kastrata ale...).

Pierwszy kocurek - czarny jak wegiel i Drugi - burasek, są malutkie i wychudzone bo nikt o nie nie dba
Do adopcji jest jeszcze łaciaty braciszek Fotki, biały w kolorowe łatki.

Mam jeszcze jedno pytanko, czy wiecie gdzie można kotki taniej zbadać i szczepić, bo chciałabym aby po przyjeździe do Warszawy obejrzał je lekarz i zabezpieczył szczepionką przed paskudztwami i może polecil jakąś odżywczą dietę dla szkrabów.

Jak kotki przyjadą to będą zdjęcia. BARDZO PROSZĘ PRZYGARNIJ KOTA W WORKU ( JA NIE WIDZIAŁAM WCZEŚNIEJ FOTKI A JESTEM ZACHWYCONA)

Mała_Mi

Od: Śro wrz 07, 2005 11:40

Post » Śro wrz 07, 2005 12:49

postaraj sie porozmawiać z właścicielem na temat sterylizacji ich matki, w końcu istnieje możliwość załatwienia tańszego/bezpłatnego zabiegu...
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Śro wrz 07, 2005 13:00

Właściciej kotki, nie chce słyszeć o jakichkolwiek wydatkach na rzecz kotów, ja mieszkam w Warszawie i jeżeli on kotki nie wyda to nie mam jak mu jej zabrać. :(

Mała_Mi

Post » Śro wrz 07, 2005 13:10

Mała_Mi pisze:Właściciej kotki, nie chce słyszeć o jakichkolwiek wydatkach na rzecz kotów, ja mieszkam w Warszawie i jeżeli on kotki nie wyda to nie mam jak mu jej zabrać. :(

jestem w stanie załatwić BEZPŁATNY zabieg w Warszawie, niestety nie dysponuję samochodem...
btw. jeżeli facet wzbrania się przed wydatkami na rzecz kotów, powinien kotkę wydać. Jeżeli nie zechce- spróbuj go podejść właśnie od strony kosztów. Jestem przekonana, że się uda :D Powodzenia!
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Śro wrz 07, 2005 13:13

Właściciej kotki, nie chce słyszeć o jakichkolwiek wydatkach na rzecz kotów, ja mieszkam w Warszawie i jeżeli on kotki nie wyda to nie mam jak mu jej zabrać. :(

Mała_Mi

Post » Śro wrz 07, 2005 13:41

Wiesz ja go pytałam czy on by kotkę oddał, ale oprócz kociąt nic nie uzyskam "bo to jego".

Mała_Mi

Post » Śro wrz 07, 2005 14:07

A może wiecie gdzie mozna znalezc jakiegoś tańszego weterynarza dla kocurków, koniecznie musze je zaszczepić odrobaczyć i może jakieś dowitaminizowanie może być konieczne

Mała_Mi

Post » Śro wrz 07, 2005 15:39

podniose kotki może ktoś je zauważy choć sa takie malutkie

Mała_Mi

Post » Śro wrz 07, 2005 16:47

Mała_Mi pisze:Wiesz ja go pytałam czy on by kotkę oddał, ale oprócz kociąt nic nie uzyskam "bo to jego".

Zawsze możesz zgłosić sprawę np. do TOZu o znęcanie się nad zwierzetami.
Spróbuj przekonać faceta do BEZPŁATNEGO zabiegu- nie poniesie ŻADNYCH wydatków, a odpadną mu też te związane z kociakami.
btw. skoro facet nie chce sterylizować kotki, proszę o nie szukanie domów następnym kociakom. To nie ma sensu.
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Czw wrz 08, 2005 15:05

Spróbujemy wyrwać kotkę, z łap. Jak ona da sie złapać

Mała_Mi

Post » Czw wrz 08, 2005 15:32

ale jak zabierzecie jedną, to sobie znajdzie drtugą
Jeżeli chce koty uśpić - to powiedz mu, że taki zabieg kosztuje więcej niż DARMOWA sterylizacja.
Jeżeli chce je zabić - chętnie go odwiedzę z dziennikarzem Radia ZET
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Pt wrz 09, 2005 10:30

Dlaczego ludzie tak dziwnie podchodzą do sterylizacji... Pan się musi zastanowić, czy pozwoli... Tłumaczenia że uśmiercanie kociąt -to przestępstwo, a ciąże niedożywionej kotki kilka razy w roku to dla niej niebezpieczna męczarnia nie pomagają w podjęciu natychmiastowej decyzji...

Mała_Mi

Post » Pt wrz 09, 2005 10:55

Mała_Mi pisze:Dlaczego ludzie tak dziwnie podchodzą do sterylizacji... ...

bo im sie nie chce myslec ... nie maja pojecia i nie chca miec .. kiedys slyszałam od kolezanki (skonczone dwa kier studiow :( ) :
.. wiesz to normalne na wsi .. jak kotka rodzi male i je schowa to nikt ich nie utopi ... no ale jak nie schowa . to wiesz.. koty na wsi sa potrzebna, nie ma co ich sterylizowac ..
brak słow ...

Ada

Od: Wto lis 18, 2003 13:25

Post » Pt wrz 09, 2005 12:59

wszystkim obserwującym ten temat oświadczam, że udało mi się załatwić darmową sterylkę! dzięki Azylowi pod Psim Aniołem :D
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Pt wrz 09, 2005 13:40

:ok: super

Ada

Od: Wto lis 18, 2003 13:25

[następna]