Niech żyje Poznań

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Aga1 pisze:Rozmawiałam wczoraj wieczorem z bastet25. Po przyjeździe do domu Pan Ładny najpierw schował się za wersalką, ale po 10 minutach nie wytrzymał i wyszedł. Strzelił baranka, dał sie wymiziać i ruszył na zwiedzanie mieszkaniaPo zwiedzaniu stwierdził, że czas na odpoczynek i położył się na kanapie
![]()
Wieczorkiem pięknie zjadł kolację i załatwił się w kuwetce
Poprostu brak mi słówNie spodziewałam się, ze Pan Ładny tak szybko się zaklimatyzuje
Strasznie się cieszę![]()
![]()
Magducha pisze:Aga1 pisze:Rozmawiałam wczoraj wieczorem z bastet25. Po przyjeździe do domu Pan Ładny najpierw schował się za wersalką, ale po 10 minutach nie wytrzymał i wyszedł. Strzelił baranka, dał sie wymiziać i ruszył na zwiedzanie mieszkaniaPo zwiedzaniu stwierdził, że czas na odpoczynek i położył się na kanapie
![]()
Wieczorkiem pięknie zjadł kolację i załatwił się w kuwetce
Poprostu brak mi słówNie spodziewałam się, ze Pan Ładny tak szybko się zaklimatyzuje
Strasznie się cieszę![]()
![]()
Aga, bardzo się cieszę, że pan Ładny dobrze trafił! Nie martw się, będzie dobrzePoza tym, jak rozumiem, zamówiliście sobie kolejnego "abisyńskiego mordercę"(?) - będzie co robić. Ja nie mogę się doczekać na Mazurka i mam nadzieję, że biedak wyzdrowieje jak najszybciej.
Uściski
Aga1 pisze:Miód na moje uszy![]()
To naprawdę cudowny kot![]()
A tak się bałam, że będzie dużo stresu związanego z przeprowadzką![]()
bastet25 - zdjęcia proszęConajmniej 10 na każdy dzień
![]()
![]()
bastet25 pisze:Aga1 pisze:Miód na moje uszy![]()
![]()
![]()
i na moje serducho![]()
![]()
![]()
Wlasciwie Przystojniak czuje sie jak u siebie w domu - choc zachowuje wciaz duuza czujnosc - zreszta nie dziwota - tyle nowych zapachow, odglosow i wrazen![]()
Jedno jest pewne zapach RC i dobre slowo sa go w stanie wywabic z kazdego zakatka domu![]()
Troszke jest z Dzieciny Tadek Niejadek (wybieramy zdecydowanie suche jedzonko, nie mokre i to po dlugich rozmowach i mizianiu- cos mi sie zdaje, ze to jeszcze trzyma stresik i zapewne tesknota za Warszawska Mama
![]()
Aga, jak myslisz?? (ze pozwole sobie dokonac trawestacji kultowego tekstu![]()
p.s. ilosci hurtowe zdjec obiecuje wstawic juz jutro
Aga1 pisze:bastet25 pisze:Aga1 pisze:Miód na moje uszy![]()
![]()
![]()
i na moje serducho![]()
![]()
![]()
Wlasciwie Przystojniak czuje sie jak u siebie w domu - choc zachowuje wciaz duuza czujnosc - zreszta nie dziwota - tyle nowych zapachow, odglosow i wrazen![]()
Jedno jest pewne zapach RC i dobre slowo sa go w stanie wywabic z kazdego zakatka domu![]()
Troszke jest z Dzieciny Tadek Niejadek (wybieramy zdecydowanie suche jedzonko, nie mokre i to po dlugich rozmowach i mizianiu- cos mi sie zdaje, ze to jeszcze trzyma stresik i zapewne tesknota za Warszawska Mama
![]()
Aga, jak myslisz?? (ze pozwole sobie dokonac trawestacji kultowego tekstu![]()
p.s. ilosci hurtowe zdjec obiecuje wstawic juz jutro
![]()
Ja myślę, ze to jest kwestia czasu kiedy wpadnie w taki rytm jedzeniowy jaki był u mnie. Jak przyniosłam go do domu, to przez dwa pierwsze dni zjadł może kilka ziarenek suchego. Na trzeci dzień podstawiłam mu saszetę pod nos i wciągnął całą tak łapczywie jakby nie jadł od tygodnia. Potem przez kilka dni nie chciał nic oprócz saszet. No i oczywiscie tzreba bylo go prosic, zeby zjadlA potem udało mi się go przestawić na rytm rano saszeta a wieczorem suche
Ale trwało to w sumie chyba z tydzień z maleńkim hakiem.
A poza tym u mnie była konkurencja do michy i tzreba było wlaczyć o swoje![]()
I moze dlatego tak szybko nauczył się, że jeść tzreba orazu jak tylko michę wystawią, bo jak nie to będzie głód
![]()
![]()
![]()
![]()
Daj mu czas. Jeżeli cokolwiek je to już jest dobrze. Gorzej byłoby gdyby w ogóle nie chciał jeść. Ja myślę, że się rozkręci.
On potrzebuje dużo czasu żeby zaufać a bez tego nigdy nie bedzie sie czul do konca bezpiecznie.
Zobaczysz, za 2-3 miesiace ani Ty ani On nie będziecie pamiętali, że kiedykolwiek nie byliście razem
I czekam na zdjęcia
dakota pisze:wspaniale
cudnie
no bossko
głaski dla Pana Ładnego
a jak on teraz ma na imię? chyba już przeszliście na ty?
Sin pisze:Gratuluję Adze udanej adopcji![]()
Panu Ładnemu wspaniałego domku![]()
bastet25 - przecudnego kota
bastet25 pisze:dakota pisze:wspaniale
cudnie
no bossko
głaski dla Pana Ładnego
a jak on teraz ma na imię? chyba już przeszliście na ty?
Dziekuje slicznie w jego imieniu![]()
przeszlismy i owszem...z Pan, od razu na Kochanie, itp, itd..wstydu nie mam znaczy sie:wink:
a serio burza mozgow nad imieniem dla Kotulinka trwa - chcialam zebysmy sie najpierw troche lepiej poznali..i mam juz swoje typy
![]()
wiec jak tylko zakoncza sie konsultacje zapadna konkretne decyzje dam znac
Użytkownicy przeglądający ten dział: DanielGek, Google [Bot], MaJa83 i 58 gości