Zakocona to zawsze trudne gdy Kotus tak ciezko choruje, a problem jest wiekszy z kotem wychodzacym...

Ale przeciez nie zamkniesz jej teraz, stres, nowa sytuacja... chcesz zeby zla jak najlepiej a nie jak najdluzej, prawda...?
Mysle jednak ze mozna jeszcze duzo zrobic. Przede wszystkim jednak przemyslec Fortekor. To nie jest lek wskazany przy krea wyzszej niz 3-3.5 mg/dl, no chyba ze sa konkretne wskazanie w postaci nadcisnienia, chorob ukl. krazenia. Na nerki- z moich info- w tym przypadjku niezbyt...
Diety jesli nie chce to niech nie je, wazne zeby zachowac podaz bialka nieco zmniejszona, jakies 3.5-3.8 gr/kg.m.c/dzien i zeby bylo to bialko pelnowartosciowe czyli mozliwie najlepiej przyswajalne. Ostatnio sie "doksztalcalam" w tym kierunku i badania nie wykazuja skutecznosci det niskobialkowych, wydaje sie raczej ze chodzi o niski fosfor. Ten obnizasz Ipakitine, moglby byc tez AluHydr.
Kroplowki dobrze byloby chyba dawac czesciej, nawet te 100 ml, ale co np. 2 dzien ma razie, potem co 3... Nie wiem czy u Was to technicznie mozliwe, ale gdybys nawadniala ja sama w domu...
To tyle co mi do glowy przychodzi...
Zuza Niarzka dostawala PWE i NaCl, teraz chyba tylko NaCl