Nulka, goście i Nanuk.Who is who? Gdzie jest Felicja???

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pt paź 17, 2025 14:14 Re: Nulka, goście i Nanuk.Who is who? Gdzie jest Felicja???

:?: :?: :?: :ok:
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Pt paź 17, 2025 14:37 Re: Nulka, goście i Nanuk.Who is who? Gdzie jest Felicja???

Nagrywam bo jeszcze nie jestem w domu trochę mnie to kosztowało nerwów fotka aktualna z przed półtorej godziny Felicja podobno jest gruba u
tyta wściekła i właśnie zajechała na szczepienie reszta potem jak ochłonę cieszymy się wszyscy że żyje
Ostatnio edytowano Pt paź 17, 2025 14:39 przez czitka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Pt paź 17, 2025 14:39 Re: Nulka, goście i Nanuk.Who is who? Gdzie jest Felicja???

Wojtek pisze:Czitka spotkała Felicję w lecznicy.

Obrazek

Czitka, napisz więcej pls. Zdrowa? Gdzie przebywa?

megan72

Od: Śro kwi 18, 2007 12:41

Post » Pt paź 17, 2025 15:35 Re: Nulka, goście i Nanuk.Who is who? Gdzie jest Felicja???

Jest strasznie smutna i zrezygnowana na tym zdjęciu :(
Obrazek

MAU

Od: Śro paź 24, 2012 11:45

Post » Pt paź 17, 2025 15:52 Re: Nulka, goście i Nanuk.Who is who? Gdzie jest Felicja???

MAU pisze:Jest strasznie smutna i zrezygnowana na tym zdjęciu :(

Jest w poczekalni u weta, Twoje się w takiej sytuacji radują?

egwusia

Od: Pt paź 10, 2008 15:17

Post » Pt paź 17, 2025 16:19 Re: Nulka, goście i Nanuk.Who is who? Gdzie jest Felicja???

A nie można było tak od razu? Wysłać zdjęcie, napisać trzy słowa? To naprawdę nie jest czasochłonne.

I co dalej będzie z Felicją?
Aktualny wątek Noliny: viewtopic.php?f=46&t=218357

madrugada

Od: Pon maja 18, 2009 12:01

Post » Pt paź 17, 2025 16:51 Re: Nulka, goście i Nanuk.Who is who? Gdzie jest Felicja???

Po kolei, ale i tak w skrócie będzie, muszę to wszystko w sobie poukładać.
Wczoraj postanowiłyśmy spróbować odnaleźć ślad Felicji w lecznicy, w której teoretycznie, być może, fundacja leczy koty. Zero pewności, domniemanie takie tylko.
W lecznicy kilka osób w kolejce, nie ma recepcji, tylko poczekalnia, nie ma z kim rozmawiać.
Psy i koty razem, tłum jak to w lecznicach. Zajmujemy kolejkę i czekamy. Godzina, dwie, kolejka praktycznie się nie rusza. Albo się czegoś dowiemy, albo odmówią nam wszelkich informacji, oczywiście o ile to ta lecznica.
I nagle w tym czekaniu widzę, że Monika zrywa się z krzesła i biegnie za jakąś panią z przykrytym kontenerkiem, która tylko weszła, zobaczyła tłum i wyszła. Ja nawet jej nie zauważyłam, to był moment...
Pędzę za Moniką, która na ulicy już klęczy przy samochodzie i woła mnie, Felicja, to Felicja!
To była pani z fundacji, bardzo miła, przywiozła Felicję na szczepienie i kontrolę pozabiegową, ale widząc tłum wybiegła do innej lecznicy, gdzie miała nadzieję się z kicią dostać bez takiej kolejki.
Udało nam się zrobić dwa zdjęcia, kotka już była w samochodzie gotowa do jazdy, Monice udało się też dotknąć łapki i pysia. I tylko kilka krótkich pytań i jeszcze krótszych odpowiedzi. Podobno jest grubaśna i wściekła, jak to Felicja. Była lekko przyćpana po podaniu gabapentyny , żeby można było do pysia zajrzeć. Wyglądała bardzo ładnie, tak obiektywnie.
No i dowiedziałyśmy się jeszcze, że po szczepieniu jest już gotowa do adopcji. A, zapytałam, czy dalej siedzi w klatce, usłyszałam, że biega. I pojechały do tej innej lecznicy...
Monika powiedziała, że po co do adopcji, że będzie u niej, pani odpowiedziała, że ona nie może wychodzić itd, a w ogóle to wszystko pani prezes decyzje. O, i wtedy odjechały.
Co dalej- nie wiem. Nic nie wiem. Musimy ochłonąć. Ważne, że Felicja żyje.
Gdybyśmy przypadkiem nie spotkały Fleicji, dalej byłaby cisza.
Obrazek
To druga fotka, z lepszego telefonu Moniki.
Egwusia, dzięki za zdjęcia Nanuka, cudny jak zwykle :1luvu:
Obrazek

czitka

Post » Pt paź 17, 2025 17:06 Re: Nulka, goście i Nanuk.Who is who? Gdzie jest Felicja???

Rasowe śledczynie 8O wyśledziły w milionowym mieście kotkę Felicję. Gratuluję.
Jak dobrze, że Felicja znaleziona, je posiłki a pysio się goi.
Żądam postawienia Andrzeja Dudy w stan oskarżenia zgodnie z Konstytucją Rzeczypospolitej Polskiej Art. 145. ustęp 2.

Senanta

Od: Nie paź 20, 2019 20:15

Post » Pt paź 17, 2025 17:07 Re: Nulka, goście i Nanuk.Who is who? Gdzie jest Felicja???

Dobre wieści. :ok: :ok: :ok:
Ale to wszystko nie tak ma wyglądać i wkurw na styl działania fundacji i tak mi pozostanie.

januszek

Od: Śro cze 08, 2022 21:25

Post » Pt paź 17, 2025 17:59 Re: Nulka, goście i Nanuk.Who is who? Gdzie jest Felicja???

Tak, najważniejsze, że żyje. Ja też nie rozumiem, czemu nie może wrócić do Moniki - jeśli jest "wściekła", to szanse na domek ma naprawdę małe! Czyli zostanie w schronisku.Ale skoro żyje, to można dalej negocjować, może pani prezes ją odda? :ok:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Pt paź 17, 2025 18:34 Re: Nulka, goście i Nanuk.Who is who? Gdzie jest Felicja???

Bierzemy głęboki oddech na najbliższe dwa-trzy dni, coś już wiemy. Tak, najważniejsze, że Felicja cała, zdrowa i pod opieką fundacji.
Fundacja kotkę złapała, wysterylizowała, wyleczyła. To dużo. Tylko, że wszystko na linii komunikacyjnej zawiodło. Przez prawie dwa miesiące kotka zapadła się pod ziemię, tak nie powinno być. Absolutnie.
Właściwie dalej nie wiemy o niej nic poza tym, że żyje. I wiemy przez przypadek, bardzo to wszystko przykre.
A co dalej-zobaczymy, będziemy walczyć. Oby koniec był najszczęśliwszy dla Felicji.
Fajnie, że jesteście z nami. I z Felicją oczywiście :ok: .
Dzisiaj idę spać spokojnie, nareszcie.
:201461
Obrazek

czitka

Post » Pt paź 17, 2025 18:40 Re: Nulka, goście i Nanuk.Who is who? Gdzie jest Felicja???

Ależ zwroty akcji! Super że z Felicją wszystko dobrze. Szkoda tylko, że tyle się nadenerwowałyście.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pt paź 17, 2025 18:45 Re: Nulka, goście i Nanuk.Who is who? Gdzie jest Felicja???

Dobrze, że ją zobaczyłyście.
Ale mi się dalej coś nie montuje. Na kontrolę pozabiegową zazwyczaj idzie się do osoby/lecznicy, gdzie był zabieg. A nie na zasadzie, że jak nie tu, to tam.

megan72

Od: Śro kwi 18, 2007 12:41

Post » Pt paź 17, 2025 19:04 Re: Nulka, goście i Nanuk.Who is who? Gdzie jest Felicja???

Też o tym pomyślałam, ale może ząbki były usuwane gdzie indziej, a tu miało być tylko szczepienie :roll:
Jaki ona ma śliczny pysio! Jak Mietek, Wituś, każdy piękny inaczej, to rodzeństwo.
Ostatnio edytowano Pt paź 17, 2025 20:28 przez czitka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

czitka

Post » Pt paź 17, 2025 19:08 Re: Nulka, goście i Nanuk.Who is who? Gdzie jest Felicja???

Najważniejsze, że ona żyje i dobrze wygląda. To już nei ta sama kotka wymęczona ciążami i porodami.
Tym bardziej dziwna wydaje mi się ta blokada informacyjna, ten brak kontaktu. Po co?

A swoją drogą zastanawiam się czy śledczynie to takie, które jedzą śledzie? 8)
PODFORUM MEDIÓW PRAWICOWYCH, ZAPYTAJ POPRZEZ PW

Katarzynka01

Od: Śro gru 28, 2022 17:36

[poprzednia][następna]