Nulka, goście i Nanuk.Who is who? Gdzie jest Felicja???

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Śro paź 15, 2025 20:23 Re: Nulka, goście i Nanuk.Who is who? Gdzie jest Felicja???

O dokumentacją medyczną prosiłyśmy. I o wszelkie informacje o Felicji, jaka jest. Cisza.
Jeszcze są dwa dni tygodnia przed nami czyli czas, gdy miała mieć kontrolę po której pani prezes przekaże informacje. Spodziewam się krótkiej informacji, że jeszcze zrobić trzeba badania krwi albo usg jamy brzusznej, dowolnie.
Po jakiejkolwiek odwlekającej informacji działamy pismami do różnych instytucji, nie ma innej drogi.
Chcemy wiedzieć po pierwsze gdzie jest Felicja i co się z nią działo przez prawie dwa miesiące.
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Śro paź 15, 2025 21:20 Re: Nulka, goście i Nanuk.Who is who? Gdzie jest Felicja???

Oby tylko Felicja była... Bo to rzeczywiście dziwnie wygląda. :(
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Śro paź 15, 2025 21:56 Re: Nulka, goście i Nanuk.Who is who? Gdzie jest Felicja???

Dawno na tym wątku nie byłam bo zabiegany czas mam, byłam pewna że Felicja już u siebie...
Czytam czitka to co piszesz i normalnie...
Myślę że na początek przejrzałabym lokalne grupy ogłoszeniowe pod kątem znalezienia kota o wyglądzie Felicji - z datą od momentu złapania Felicji.
Sama też wrzuciłabym ogłoszenia o zaginięciu kotki informując dlaczego nie wiadomo kiedy mogło się to stać i gdzie.
Przejrzałabym strony okolicznych schronisk, azyli.
Może ona im uciekła?

Na zdrowy rozum - gdyby kotka umarła z jakiegoś powodu - znacznie łatwiej się do tego przyznać, zdarzyło się, przykro nam, próbowaliśmy ją ratować, tu wypisy z wizyt, siła wyższa. Niż zwodzić człowieka, wymyślać milion wymówek, odbierać masę maili, ryzykować złą opinię w necie. I co na koniec? Robić to w nieskończoność?
Gdyby znaleziono dla niej dom - ale po co szukać kotce dzikiej która ma zapewniony byt i opiekę? - też - po prostu się informuje i tyle. Zdjęcia z nowego domu i już. Co i tak byłoby bez sensu bo umawialiście się na jej powrót. No ale powiedzmy, trafił się doskonały dom, wychodzący ale do zabezpieczonego ogrodu, ktoś komu marzy się kot niezależny, cudowne zrządzenie losu.
Nie wiem jakie są zasady w tej fundacji, gdy ja kastruję podrzucone do mojej pracy koty przez Koterię mam zawsze informację że kot w czasie pobytu u nich jest pod ich niejako decyzyjnością a ja zgadzam się na szukanie mu domu gdyby się okazało że kot jest adopcyjny - i mimo dużego "przerobu" kociego zawsze kontakt był perfekcyjny.
Raz kotkę musiano uśpić w czasie kastracji bo okazało się że nie jest w ciąży tylko śmiertelnie chora - informację dostałam niemal w minutę po tym fakcie, z wyrazami współczucia.
Gdy miała być adoptowana dostawałam informację jeszcze przed adopcją, że są już rozmowy, dobrze idzie - żebym trzymała kciuki.
Gdy kot był nieadopcyjny - też była informacja gdy tylko taką decyzję podjęto - żebym szykowała się że wróci bo niestety, dziczy w klatce bardzo.
Przy oddawaniu kotki dostawałam jej numer i zawsze mogłam zadzwonić i spytać się jak się czuje. Zawsze też były to informacje prawdziwe raczej bo ze szczegółami - dwa dni temu miała biegunkę ale dostała leki i już jest ok tyle że prosimy o jej odbiór nie w środę ale w piątek dla pewności, zmiana skórna już się goi etc.
To co Ty opisujesz jest tak od czapy jeśli chodzi o sensowność i zaufanie do tej fundacji iż od razu odpalają mi sie scenariusze spiskowe...
Wiadomo w jakiej lecznicy oni leczą/kastrują koty?

Blue

Od: Pt lut 08, 2002 19:26

Post » Śro paź 15, 2025 22:45 Re: Nulka i goście. Who is who? Mam na imię Nanuk, mam dom!!

egwusia pisze:czitka napisała
Śro wrz 03, 2025 9:46

czitka pisze:...
Fundacja niechętnie oddaje kota do domu wychodzącego, we wstępnej rozmowie- nie odda.
...

Myślę, ze w tym jest CAŁA PRAWDA UKRYTA.
A reszta to ściema, ( bo czitka cisnęła)

Felicja jak nie w domku tymczasowym, to w stałym już jest, i ma się dobrze. Tak sądzę.

Felicja była kotem wolno żyjącym, a na stronie Kociego Zakątka czytamy:
(...)
Ograniczamy populację kotów wolno żyjących metodą TNR

Większość naszych podopiecznych odławianych jest bezpośrednio przez wolontariuszy Fundacji z terenów, których stale monitorujemy kocie populacje. Działamy metodą TNR: trap-neuter-release, czyli złap-wysterylizuj-wypuść.

https://kocizakatek.pl/o-fundacji

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Śro paź 15, 2025 23:15 Re: Nulka, goście i Nanuk.Who is who? Gdzie jest Felicja???

Głowa aż puchnie od tego wszystkiego. Właśnie, gdyby Felicja była w DT, to co za problem o tym poinformować? Mataczenie zawsze wzbudza podejrzenia. Moim zdaniem każda fundacja ucieszyłaby się z tego, że ktoś chce sfinansować leczenie kota. A tu nic, zero reakcji. Żadnego zdjęcia, żadnej informacji - no obłęd po prostu.

Silverblue

Od: Sob lut 10, 2024 18:51

Post » Czw paź 16, 2025 11:26 Re: Nulka, goście i Nanuk.Who is who? Gdzie jest Felicja???

Przedziwne są te tłumaczenia. Zwłaszcza w dobie cyfryzacji, gdzie zrobienie i wysłanie zdjęcia z ogólnym komentarzem zajmuje minutę.

Emily

Od: Wto maja 27, 2008 11:27

Post » Pt paź 17, 2025 8:40 Re: Nulka, goście i Nanuk.Who is who? Gdzie jest Felicja???

Jestem, czytam, dziękuję, martwię się.
Oczywiście informacji od pani prezes zero, przechodzimy do działań. Dzisiaj.
Odezwę się dopiero w poniedziałek pewnie, jak coś posuniemy do przodu, bo wszyscy tu zwariujemy.
Nanuk, pokaż się, tęsknimy! :P .
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Pt paź 17, 2025 8:43 Re: Nulka, goście i Nanuk.Who is who? Gdzie jest Felicja???

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Pt paź 17, 2025 13:12 Re: Nulka, goście i Nanuk.Who is who? Gdzie jest Felicja???

Czitka spotkała Felicję w lecznicy.

Obrazek

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Pt paź 17, 2025 13:13 Re: Nulka, goście i Nanuk.Who is who? Gdzie jest Felicja???

Nanuk,
na sznurku w ogrodzie Chojnickim
Obrazek

i z "koleżanką " Julcia
Obrazek Obrazek

Julcia jest kotką uratowaną przez siostrzenicę. Zabraną z ulicy, w złym stanie, zapalenie płuc itp.
W końcu( pod opieką wet gdzie prawie zeszła) trafiła do najlepszego znanego mi gabinetu, a jakże w Chojnicach.
Teraz jeszcze jest u mnie, już zdrowa.
Do siebie- do Malborka, wraca ze swoją panią w niedzielę.

egwusia

Od: Pt paź 10, 2008 15:17

Post » Pt paź 17, 2025 13:14 Re: Nulka, goście i Nanuk.Who is who? Gdzie jest Felicja???

Wojtek pisze:Czitka spotkała Felicję w lecznicy.

Obrazek

REWELACJA

SZCZEGÓŁY PROSIM :201494

egwusia

Od: Pt paź 10, 2008 15:17

Post » Pt paź 17, 2025 13:15 Re: Nulka, goście i Nanuk.Who is who? Gdzie jest Felicja???

Obrazek

:201461
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pt paź 17, 2025 13:15 Re: Nulka, goście i Nanuk.Who is who? Gdzie jest Felicja???

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Pt paź 17, 2025 13:28 Re: Nulka, goście i Nanuk.Who is who? Gdzie jest Felicja???

Nie uwierze zanim czitka nie potwierdzi !
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pt paź 17, 2025 13:30 Re: Nulka, goście i Nanuk.Who is who? Gdzie jest Felicja???

Obrazek

To aktualna informacja czy archiwalna?
Boję się cieszyć bo ... Felicję już dawno opłakałam.
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
1 - Trudne początki kota Dropsa
2 - Drops + reszta (trudne życie)
3 - Drops + koty
4 - W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Od: Czw lip 27, 2017 15:20

[poprzednia][następna]