Robię co tylko mogę ........ Bardzo Was potrzebujemy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 25, 2025 10:39 Re: Robię co tylko mogę ........ Bardzo Was potrzebujemy

Iza działa w terenie- ogarnęła dla Szarej na bunkrze wszystko- koteczka ma i bardzo ciepłe schronienie i stołówkę. Iza mówi, że kicia wczoraj jak do niej poszła to z budki zadowolona wyszła.
Obrazek Obrazek

Na bagnach też Iza ogarniała- zrobiła tam budkę dla kotów( nie ma na razie zdjęcia) oraz zanieśliśmy wczoraj dużą stołówkę
Obrazek

U Lizy Iza też ogarnęła- 3 budki i stołówkę( na zdjęciu w stołówce jest Bucio, bo się tam też sprowadził
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Damian- iza71koty

Od: Czw paź 31, 2019 12:51

Post » Czw wrz 25, 2025 10:40 Re: Robię co tylko mogę ........ Bardzo Was potrzebujemy

Powodzenia :ok:
Ostatnio edytowano Czw wrz 25, 2025 10:43 przez mir.ka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Czw wrz 25, 2025 10:40 Re: Robię co tylko mogę ........ Bardzo Was potrzebujemy

mir.ka pisze:Wczoraj zrobiłam przelew dla moich fziewczyn :catmilk: :catmilk:

Dziękujemy :1luvu:
Trzykrotka Opiekun wirtualny mir.ka

Obrazek
Obrazek

Damian- iza71koty

Post » Czw wrz 25, 2025 20:09 Re: Robię co tylko mogę ........ Bardzo Was potrzebujemy

Śliczności :D

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

Post » Pt wrz 26, 2025 9:08 Re: Robię co tylko mogę ........ Bardzo Was potrzebujemy

Złapane na działkach ROD 3 mamy- kotki są już po zabiegach( kotki są już z powrotem w swoim terenie). 2 kociaki 4-5 miesięczne zostały w dt.
Zabiegi, dt, transport itd. ogarniają Pani Beata ze znajomą. Ja tylko pomagam.
Wczoraj z Panią Beatą i Panią Martą byłem na działkach i złapaliśmy tylko 1 kotka- tegoroczny. Jeśli będzie bardzo dziki to po zabiegu wróci, jeśli jednak okaże się, że nie jest aż tak dziki to trafi do dt. Prawdopodobnie Ktoś je tam czasem karmi, bo wczoraj reszty nie było widać( tak już mi się zdarzało- są dni jak jest 10 kotów i są dni jak przychodzi ich tylko 2-3). Kolejna próba wstępnie w poniedziałek, ale być może sam spróbuję złapać jakiegoś kota w tym miejscu w niedzielę.

Damian- iza71koty

Post » Pt wrz 26, 2025 10:12 Re: Robię co tylko mogę ........ Bardzo Was potrzebujemy

Damian- iza71koty pisze:Złapane na działkach ROD 3 mamy- kotki są już po zabiegach( kotki są już z powrotem w swoim terenie). 2 kociaki 4-5 miesięczne zostały w dt.
Zabiegi, dt, transport itd. ogarniają Pani Beata ze znajomą. Ja tylko pomagam.
Wczoraj z Panią Beatą i Panią Martą byłem na działkach i złapaliśmy tylko 1 kotka- tegoroczny. Jeśli będzie bardzo dziki to po zabiegu wróci, jeśli jednak okaże się, że nie jest aż tak dziki to trafi do dt. Prawdopodobnie Ktoś je tam czasem karmi, bo wczoraj reszty nie było widać( tak już mi się zdarzało- są dni jak jest 10 kotów i są dni jak przychodzi ich tylko 2-3). Kolejna próba wstępnie w poniedziałek, ale być może sam spróbuję złapać jakiegoś kota w tym miejscu w niedzielę.

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Nie wrz 28, 2025 16:51 Re: Robię co tylko mogę ........ Bardzo Was potrzebujemy

3 mamy po zabiegach już wróciły na działki ROD. Dzisiaj wraca tegoroczna koteczka( niestety, odmawia jedzenia i dotykania)- odwiezie ją Pani Marta. Wczoraj złapałem kolejnego kotka- przekazany Pani Beacie( docelowo Pani Marcie)

Iza ogarnęła budkę i stołówkę Zezolka
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Iza przygotowała też budkę, teraz korzysta z niej Rudzio, po tym jak wyprowadził się od Rybaków z bazy. Na ten moment Iza ma gotowe w swoim rejonie 11 budek
Obrazek
Obrazek

Damian- iza71koty

Post » Nie wrz 28, 2025 19:15 Re: Robię co tylko mogę ........ Bardzo Was potrzebujemy

Widać, że kotki korzystają z budek :)

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

Post » Nie wrz 28, 2025 21:22 Re: Robię co tylko mogę ........ Bardzo Was potrzebujemy

Ogromna praca! :ok: :ok: :ok:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Pon wrz 29, 2025 19:05 Re: Robię co tylko mogę ........ Bardzo Was potrzebujemy

Cieplutko będą miały :)
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

Post » Pon wrz 29, 2025 22:10 Re: Robię co tylko mogę ........ Bardzo Was potrzebujemy

LimLim pisze:Cieplutko będą miały :)

No cieplutko to moze dużo powiedziane.Na pewno sucho-mięciutko i ciepło.Staram się w tym roku-wcześniej tego nie robiłam-zasłaniać chociaż do połowy -czasem więcej-wejścia do budki plandeką.Zawsze to ciepło dluzej się utrzyma.I chroni przed wiatrem czy zacinającym deszczem-śniegiem.Ja i tak się staram te budki montować albo pod drzewami albo krzakami-aby jeszcze była dodatkowa ochrona.Musze jutro u Szarusi na bunkrze też tak budkę osłonic bo zapomniałam.Dzisiaj zaliczyłam kocyki w 3 kolejnych budkach.Czyli mam już zrobione 14 sztuk w tym 4 podwójne.No to juz sporo zrobione.Ale jutro jeszcze muszę zanieść plandeke- bo dzisiaj z jednej podwójnej-też taka stara budka jak na bunkrze -ale cieplutka bo styropian 8 cm-więc musiałam zerwać starą folię od przodu.Za dużo się nakruszyło paprochów od wilgoci.Niech budka pooddycha do jutra a jutro ja zabezpieczę dokładnie.
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Pon wrz 29, 2025 22:27 Re: Robię co tylko mogę ........ Bardzo Was potrzebujemy

Damian z kolei ogarnia stryszki.Kończy prawie stryszek na naszej pierwszej altanie i jeszcze trzeba zrobić stryszek na altanie na naszej działce.Tam też są zbudowane ściany z kocy wełnianych-te ściany to jeszcze robiliśmy wiosną ale na tej altanie w terenie zielonym -Damian teraz robi sam.To ogranicza bardzo powierzhnie stryszku i jest przez to dużo mniejszy przewiew powietrza-zimnego teraz.Tak więc tylko w tych sektorach są robione legowiska i stawiane budki.Dzisiaj chyba też właśnie wymienił posłanka w budkach na stryszku i dole altany.Na dole nic nie kombinujemy bo jest ogromna wilgoć.Stoja tylko 2 kanapy wywiezione wcześniej z domu-chyba 2 lata temu.Oraz 2 budki styropianowe.Nie dajemy chodniczków ani cudów bo sypie się z sufitu od wilgoci.Taki teren.

Za to jedna kanapa już jest dobrze przygotowana.Pierzynka z tamtego roku.Ciepła gruba-sucha- a na to dzisiaj zawieziona polarowa ogromna kołdra.Czysciutka-wyprana.Kotów jest niewiele-więc trzeba się trzymać konkretów.Mniej a solidnie.Budek wszystkich na zewnątrz to chyba nawet nie ma co wyscielać-dodatkowo tylko przeznaczyć te koce-posłania na to co najpotrzebniejsze.I najwięcej używane.Lub zamieszkałe.
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Wto wrz 30, 2025 10:42 Re: Robię co tylko mogę ........ Bardzo Was potrzebujemy

Na działkach ROD już 4 dziewczynki wróciły po zabiegach. W weekend złapałem 2 koty. W sobotę większą szarą- też dziewczynka- więc 5 dziewczyn z jednego miejsca ogarnięte. Złapałem też kotka ze zdjęcia- +/- 3 miesięczny
Obrazek

Resztę ogarnia Pani Beata i Pani Marta
Po lewej u góry złapane maleństwo, obok kotka złapana w sobotę, na dole kocurki, które Pani Beata i Pani Marta razem ze mną złapały pierwszego dnia. Kocurki na 99% nie wracają już na działki.
Obrazek

Na działkach są jeszcze 2 kotki 2/3 miesięczne, ale nie mogę ich namierzyć, oraz 1 większy tegoroczny, raczej kocurek, jeśli się pojawi to też zostanie złapany.

Misiek, zdjęcie z zeszłego tygodnia.
Obrazek
Obrazek

Tutaj info z wczoraj.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Ogólnie to o takich rzeczach, gdzie pomagają nam inni nie piszemy. NP. W listopadzie Pani Beata pomogła złapać 3 małe kotki w terenie zielonym i poszły do dt. albo dzieci Majeczki już dawno nie są u nas, tylko w ds.
Przy adopcji dzieci Majeczki i leczeniu pomógł TOZ Szczecin, Kotki przekazaliśmy w listopadzie 2024.
iza71koty pisze:Maja
Obrazek
Obrazek

"Opiekunowie" Majeczki nas oszukali, twierdząc, że jest wysterylizowana. Teraz większość czasu kicia spędzała u nas na podwórku, a więc Iza namierzyła kociaki.
5 tygodniowe kociaki( sztuk 4) są już w domu, podobnie jak mama. Maja jedzie teraz na zastrzyk, bo ma mocny stan zapalny listwy mlecznej( nie karmi, wiec trzeba zatrzymać laktację). Koteczka siedzi z 2 maluszkami w kenelu, ma dość dobry humor, ale się potomstwem w ogóle nie interesuje. Kociaki samodzielnie już jedzą. 2 zabrane wczoraj mają lekko chore oczka. 2 zabrane 3 dni temu są zdrowe.

2 kotki zdrowe nie siedzą teraz z rodzeństwem.
2 dziewczynki:
Obrazek

2 zabrane wczoraj, dziewczynka i kocurek. Oboje mają lekko chore oczka
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Damian- iza71koty

Post » Wto wrz 30, 2025 10:46 Re: Robię co tylko mogę ........ Bardzo Was potrzebujemy

powodzenia z łapankami :ok:
Obrazek

mir.ka

Post » Wto wrz 30, 2025 13:11 Re: Robię co tylko mogę ........ Bardzo Was potrzebujemy

Podziwiam, że tak to ogarniacie! :ok:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

[poprzednia][następna]