Nulka i goście. Who is who?Nanuk ma cudny dom. Felicja.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 16, 2025 23:29 Re: Nulka i goście. Who is who?Nanuk ma cudny dom. Felicja.

Oj fajnie, fajnie:) I widać że zadowolone :)
Każdy sznurek, jak każdy kij ma dwa końce, więc na każdym końcu może być po jednym kocie :lol:
Siedźcie ile się da :ok:

Silverblue

Od: Sob lut 10, 2024 18:51

Post » Śro wrz 17, 2025 9:59 Re: Nulka i goście. Who is who?Nanuk ma cudny dom. Felicja.

Rewelacja takie letnisko :)
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Czw wrz 18, 2025 13:51 Re: Nulka i goście. Who is who?Nanuk ma cudny dom. Felicja.

zuza pisze:Rewelacja takie letnisko :)

Kocham to miejsce, i niby w moich Chojnicach też nie najgorzej się żyje, ale jakoś letnisko to totalny luz :love: .

egwusia

Od: Pt paź 10, 2008 15:17

Post » Czw wrz 18, 2025 23:43 Re: Nulka i goście. Who is who?Nanuk ma cudny dom. Felicja.

egwusia, a jak koty zachowują się po powrocie do domu? Nie domagają się wypuszczania?

Silverblue

Post » Pt wrz 19, 2025 10:37 Re: Nulka i goście. Who is who?Nanuk ma cudny dom. Felicja.

Silverblue, odpowiedzi jest kilka.
Kiedy mieszkałam w bloku na 3cim piętrze to musiał kotom mały(osiatkowany) balkon wystarczyć. Ciekawe, że jeżeli zdarzyło się wyjść na korytarz, to nie schodziły w dół, tylko szły do góry :1luvu:.

Tylko to były koty domowe, persy, wychowane i urodzone w domu.

Natomiast Tobiś, oswojony jako 2latek Obrazek i pochodzacy z letniska (jedyny nie żółtek) to z kolei bardzo łagodny i spolegliwy kot. Oczywiście biorąc pod uwagę jego dzikość bardzo pilnowaliśmy, aby nie miał możliwości wydostać się na korytarz. Jako że boi się obcych było łatwiej.

Teraz natomiast, po powrocie z letniska wracamy do domu jednorodzinnego, gdzie jest ogrodzony ogródek. I koty wychodzą :D.
Ale- ze względu właśnie na pochodzenie Tobiego, on przez ponad rok mieszkania w domu z ogrodem NIE WYCHODZIŁ. WCALE.
Przeprowadziliśmy się nagle, ze względu na chorobę mojej mamy. Tobiś i TŻ początkowo zostali w bloku. Trischa, Fidel i Columb wychodzily do ogrodzonego ogrodu- nie chodziły po siatce, nie było obawy, że opuszczą wyznaczoną strefę.
Więc doprawdy da się- nawet bez osiatkowanych okien, balkonów żyć i nie wypuszczać tylko jednego kota.
No dobra, część okien mamy osiatkowane- p/owadom :) . No i ze względu na opiekę nad mamą przez dwa lata wcale nie mieszkaliśmy na letnisku.

egwusia

Post » Pt wrz 19, 2025 13:35 Re: Nulka i goście. Who is who?Nanuk ma cudny dom. Felicja.

Aaaa to tak to wygląda. Właśnie tak mi się coś wydawało, że masz domek, ale potem już nie byłam pewna czy to domek na letnisku czy domek jako domek stały :D
Podobna historia do mojej z chorobą mamy, też najpierw ja się przeprowadziłam do niej, a Sebek został z Micią na starym mieszkaniu.
Czyli lato czy zima - koty i tak zadowolone :ok:

Silverblue

Post » Pt wrz 19, 2025 13:37 Re: Nulka i goście. Who is who?Nanuk ma cudny dom. Felicja.

Fantastyczne miejsce do wszelkiego łazeństwa :D.

Emily

Od: Wto maja 27, 2008 11:27

Post » Pt wrz 19, 2025 15:16 Re: Nulka i goście. Who is who?Nanuk ma cudny dom. Felicja.

Letnisko- Trischa, Columb, Fidel
Obrazek
Wszystkie już za TM . :cry: .

I jeszcze rok szybciej z Tygrysem Obrazek
Po odejściu Tygryska, TŻ z tęsknicy zaczął oswajać Tobiego.

Nic to, że z charakteru to zupełnie inny kot.

egwusia

Post » Pt wrz 19, 2025 22:43 Re: Nulka i goście. Who is who?Nanuk ma cudny dom. Felicja.

Ooo jakie ładne :)
Tygrys też śliczny - a TŻ ma chyba dużo serca dla kotów i cierpliwości, skoro udało mu się w końcu oswoić Tobisia :ok:

Silverblue

[poprzednia]