Robię co tylko mogę ........ Bardzo Was potrzebujemy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob wrz 13, 2025 20:06 Re: Robię co tylko mogę ........ Bardzo Was potrzebujemy

Rety ale zalało, załamka.

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

Post » Sob wrz 13, 2025 22:00 Re: Robię co tylko mogę ........ Bardzo Was potrzebujemy

Moze by jednak przemyslec mozliwosci zmian?
Takie zalewanie jest tam norma, stale; przy deszczach, od jesieni do poznej wiosny bedzie tylko gorzej.

FuterNiemyty

Od: Pt gru 01, 2017 11:58

Post » Sob wrz 13, 2025 23:59 Re: Robię co tylko mogę ........ Bardzo Was potrzebujemy

FuterNiemyty pisze:Moze by jednak przemyslec mozliwosci zmian?
Takie zalewanie jest tam norma, stale; przy deszczach, od jesieni do poznej wiosny bedzie tylko gorzej.

Tam teraz na całym terenie jest ok. 20 kotów( wszystkie kotki wysterylizowane). Tak więc do zmian doprowadziliśmy, bo było tam Kotów ok. 70( żadna kotka nie była wysterylizowana).Kotów jest coraz mniej. Są to dzikie i bardzo dzikie koty. Mają teraz tam całkiem dobrze. Większość kotów jest minimum 10- letnia . Widać, że zaczynają się starzeć. Takie zalewanie ma miejsce 2-3 razy do roku( zalane jest tam max. 2 dni). Nie wiem, czy jesteśmy w stanie cokolwiek więcej tam teraz zmienić.

Damian- iza71koty

Od: Czw paź 31, 2019 12:51

Post » Wto wrz 16, 2025 11:03 Re: Robię co tylko mogę ........ Bardzo Was potrzebujemy

Kochani nie pisze bo masa roboty w terenie-pogoda deszczowa-dzisiaj nie pada na razie ale wieje-jakby się kto powiesił.Do tego bardzo ciezki miesiąc do przetrwania. :(

Bardzo potrzebujemy puszek.Bardzo. :oops:

Wczoraj Damian zbudował kolejny karmnik.Sliczny.Wczesniej zbudował też jeden trochę mniejszy.W sumie zbudowanych zostało ostatnio aż 6 karmników.Z czego 3 juz stoją w terenie i koty mega zadowolone. :D :201461 Józio-Amelia zachwycone.Jest różnica jak diabli.Jedzenie nie moknie.Koty mogą spokojnie zjeść.Ptaki nie wyżerają.Dodatkowo ciepło w łapki od styropianu.

Tak mi sie wczoraj uroiło i aż sie zaśmiałam -ze Damian buduje paśniki dla kotów.

Obrazek

P.Mirek przywiózł mi ostatnio ostatnie swoje zapasy styropianów.Ostatnie 2 płaty i trochę wykładziny.Niestety potrzebuję jeszcze styropian do ocieplania budek.Prawdopodobnie bede musiała kupic chociaż 1 opakowanie.Nawet nie wiem ile to teraz kosztuje.Muszę sprawdzić ile kosztuje paczka 5 cm.

Bardzo prosze o wsparcie- puszki i inne rzeczy do przetrwania jeśli Ktoś moze.O suchym to juz nawet nie wspominam....pisałam ostatnio kilka razy. :oops: :oops: :oops:
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Wto wrz 16, 2025 16:23 Re: Robię co tylko mogę ........ Bardzo Was potrzebujemy

Stołówka do Lizy zaniesiona :ok:

Obrazek
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Wto wrz 16, 2025 17:48 Re: Robię co tylko mogę ........ Bardzo Was potrzebujemy

iza71koty pisze:Stołówka do Lizy zaniesiona :ok:

Obrazek

Super pomysł i miejscówka :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

[poprzednia]