Robię co tylko mogę ........ Bardzo Was potrzebujemy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob wrz 13, 2025 20:06 Re: Robię co tylko mogę ........ Bardzo Was potrzebujemy

Rety ale zalało, załamka.

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

Post » Sob wrz 13, 2025 22:00 Re: Robię co tylko mogę ........ Bardzo Was potrzebujemy

Moze by jednak przemyslec mozliwosci zmian?
Takie zalewanie jest tam norma, stale; przy deszczach, od jesieni do poznej wiosny bedzie tylko gorzej.

FuterNiemyty

Od: Pt gru 01, 2017 11:58

Post » Sob wrz 13, 2025 23:59 Re: Robię co tylko mogę ........ Bardzo Was potrzebujemy

FuterNiemyty pisze:Moze by jednak przemyslec mozliwosci zmian?
Takie zalewanie jest tam norma, stale; przy deszczach, od jesieni do poznej wiosny bedzie tylko gorzej.

Tam teraz na całym terenie jest ok. 20 kotów( wszystkie kotki wysterylizowane). Tak więc do zmian doprowadziliśmy, bo było tam Kotów ok. 70( żadna kotka nie była wysterylizowana).Kotów jest coraz mniej. Są to dzikie i bardzo dzikie koty. Mają teraz tam całkiem dobrze. Większość kotów jest minimum 10- letnia . Widać, że zaczynają się starzeć. Takie zalewanie ma miejsce 2-3 razy do roku( zalane jest tam max. 2 dni). Nie wiem, czy jesteśmy w stanie cokolwiek więcej tam teraz zmienić.

Damian- iza71koty

Od: Czw paź 31, 2019 12:51

Post » Wto wrz 16, 2025 11:03 Re: Robię co tylko mogę ........ Bardzo Was potrzebujemy

Kochani nie pisze bo masa roboty w terenie-pogoda deszczowa-dzisiaj nie pada na razie ale wieje-jakby się kto powiesił.Do tego bardzo ciezki miesiąc do przetrwania. :(

Bardzo potrzebujemy puszek.Bardzo. :oops:

Wczoraj Damian zbudował kolejny karmnik.Sliczny.Wczesniej zbudował też jeden trochę mniejszy.W sumie zbudowanych zostało ostatnio aż 6 karmników.Z czego 3 juz stoją w terenie i koty mega zadowolone. :D :201461 Józio-Amelia zachwycone.Jest różnica jak diabli.Jedzenie nie moknie.Koty mogą spokojnie zjeść.Ptaki nie wyżerają.Dodatkowo ciepło w łapki od styropianu.

Tak mi sie wczoraj uroiło i aż sie zaśmiałam -ze Damian buduje paśniki dla kotów.

Obrazek

P.Mirek przywiózł mi ostatnio ostatnie swoje zapasy styropianów.Ostatnie 2 płaty i trochę wykładziny.Niestety potrzebuję jeszcze styropian do ocieplania budek.Prawdopodobnie bede musiała kupic chociaż 1 opakowanie.Nawet nie wiem ile to teraz kosztuje.Muszę sprawdzić ile kosztuje paczka 5 cm.

Bardzo prosze o wsparcie- puszki i inne rzeczy do przetrwania jeśli Ktoś moze.O suchym to juz nawet nie wspominam....pisałam ostatnio kilka razy. :oops: :oops: :oops:
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Wto wrz 16, 2025 16:23 Re: Robię co tylko mogę ........ Bardzo Was potrzebujemy

Stołówka do Lizy zaniesiona :ok:

Obrazek

iza71koty

Post » Wto wrz 16, 2025 17:48 Re: Robię co tylko mogę ........ Bardzo Was potrzebujemy

iza71koty pisze:Stołówka do Lizy zaniesiona :ok:

Obrazek

Super pomysł i miejscówka :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Czw wrz 18, 2025 10:13 Re: Robię co tylko mogę ........ Bardzo Was potrzebujemy

ametyst55 pisze:
iza71koty pisze:Stołówka do Lizy zaniesiona :ok:

Obrazek

Super pomysł i miejscówka :ok: :ok: :ok:

No muszę przyznać że koty zachwycone.Nawet Twoja Liza choć u niej się obawiałam-bo ona bardzo ostrożna.Ale wchodzi z radością i zajada.To jest jedyne rozwiazanie w takich terenach gdzie nie ma żadnego zadaszenia.Widzę co sie dzieje kiedy ide po raz drugi wieczorkiem do kotów.Jedzenie jeszcze leży.Normalnie miski są porozciagane i powywalane przez ptaszydła.A niestety przy tych cenach obecnie to bardzo ważne aby jedzenie się uchowało.

Wczoraj narobiłam sie jak wołek.Poszłam w teren Twojej Lizy.Kocyki cieplutkie zaniesione.Miekko=puchato.U Lizy dowiazałam do drzewek jeszcze 2 kawałki plandeki.P.Mirek mi wczoraj przywiózł ostatnia ale zniszczona.Ratowałam co się dało.Wycinałam dobre kawałki.Przypomniałam sobie ze zerwało nam dach od pawilonu.Wytarłałam go zza komorek i właśnie głównie z niego zrobiłam wczoraj mase roboty.

W sumie oganęłam u Lizy 3 budki w tym jedna podwójna.Dałam zabezpieczenie -plandekę baner kocyki -tak u Lizy bo ona ma budkę i legowisko na budce-śpi na nim sobie na razie-tak porobiłam z plandeką że deszcz i wiatr raczej nie straszny.Zrobię Ci zdjecie jak to fajnie teraz w środku wyglada.Futrzaczka ma na budce-polarek w budce i futrzaczek z boku budki.Ona wczoraj cały czas chodziła i patrzała co robie-zeszła mi ponad godzina.Chyba nadzorowała moja robote albo sie obawiała czy jej nie pozabieram miejscówek.W sumie o to miejsce jestem już chyba spokojna.Budki zabezpieczone fest-stołówka jest.Ale wczoraj jeszcze zanosiłam styropian i plandeke kotkom na bagna.Tam też wczoraj sporo zrobiłam-ale mam tam jeszcze dużo roboty.Na razie dałam styropian pod budkę-na budkę-plandekę-baner ale muszę zanieść jeszcze styropian i dac od tyłu budki i zajać sie tam 2 innymi budkami.

Wczesniej duzą robote zrobiłam u Józia i Amelii.2 budki zabezpieczone-posłanka zanieśione-cieplutkie futrzaczki-postojówki przy budkach zabezpieczone-stołowka zaniesiona.Tutaj robota też skończona.

Pięknie :1luvu: Ci :1luvu: dziękuję za 24 puszki-Pipper-które dzisiaj dotarły. :201494 :201494 :201494

iza71koty

Post » Czw wrz 18, 2025 10:21 Re: Robię co tylko mogę ........ Bardzo Was potrzebujemy

A wczoraj jak leciałam do Trzykrotki z pierwszym jedzeniem to zabrałam taki kocyk misiowaty.Myślę sobie zeby tylko kici chwilowo tam nie było to jej ogarnę i poscielę.Kicia akurat była w innym miejscu-przy budce-która notabene też całościowo ogarnęłam i jestem o nią spokojna całkowicie-zdjecia już były-włącznie z wycietym całym pasmem jeżyn.Kicia sobie wczoraj tam siedziała i tam dostała jeść.A ja weszłam do komórki i zrobiłam legowisko przy tej ścianie na kartonie.Ona lubi tam spać teraz.Wieczorem przychodzę-juz ciemno patrze nie ma kici-a za chwilę patrzę a ona sobie spi smacznie w kłębuszek-na tym nowym legowisku właśnie.Ja jej tam taki dolęk zrobiłam wiec nie zauważyłam nawet ze tam jest.Mądra koteczka. :201461

iza71koty

Post » Czw wrz 18, 2025 10:25 Re: Robię co tylko mogę ........ Bardzo Was potrzebujemy

Dzisiaj niestety znowu pada-wiec dobrze że wykorzystałam wczoraj lepszą pogode i zrobiłam całkiem dużo.Dzisiaj by juz nie było warunków.Teraz muszę poczekać na kolejny lepszy dzień-bo do ogarniecia oprócz tamtych budek mam jeszcze budke kici na bunkrze i jej też trzeba zrobił stołowkę.Robie i myslę cały czas co jeszcze trzeba.Lece z jedzeniem do kotów i zabieram a to kocyki a to styropiany.Zawsze cos.Aby tylko do przodu z robotą.Aby zdażyc przed czasem-przez zimnem i jeszcze gorszą pogoda.

iza71koty

Post » Czw wrz 18, 2025 11:24 Re: Robię co tylko mogę ........ Bardzo Was potrzebujemy

Fajnie widzieć, że coś połozyłaś, a kot korzysta, spi tam! To duza satysfakcja :ok:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

[poprzednia]