Koty z Hucianego Grodu cd.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto wrz 02, 2025 21:05 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Z Lolkiem to chyba problem behawioralny i całkiem możliwe, że tak zostanie już. Może za dużo kotów a on woli mniej liczne towarzystwo? Kot nie powie o co mu chodzi niestety tylko reaguje po kociemu.

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

Post » Czw wrz 04, 2025 6:13 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Znowu powtórzę, że tego nie wiem :oops:
Wczoraj miałam okropny dzień. Zabrałam Funia do lecznicy. Kot przestał być huraganem, raczej lekkim wietrzykiem, a i apetyt miał mniejszy. Najpierw martwiłam się, czy uda mi się zapakować go do transporterka. Udało się, w taksówce troszkę miaukolił, ale nie było tak źle. W lecznicy pobrali mu krew, zrobili usg i w sumie nic takiego złego nie wyszło. Powtórzono mu test na FeLV/FIV, FeLV ujemny, ale FIV jakiś niepewny, trzeba będzie za jakiś czas powtórzyć. Weci sugerują początek jakiejś infekcji, dostał leki. Przywiązałam się już do tych kotów, walczę o nie, cieszyłam się, że Funio zaczyna troszkę mi ufać, a w tyle głowy miałam FIP :( :( Ten na szczęście wykluczono, ale kilka godzin żyłam w ogromnym stresie.Funio waży już 4,8 kg, jest dużym kotem. Zapłaciłam 524 zł. Oby tylko koty wyzdrowiały. A tak na marginesie, to w Stalowej Woli są przesympatyczni taksówkarze, naprawdę. Czasem muszę z ich usług korzystać, nie dam rady ciężkiego kota nieść w transporterku.
Chmurka jakby już na prostej, szaleje, ładnie je i jest miziakiem.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw wrz 04, 2025 11:31 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Rano zrobiło się ciemno jak w grobowcu, zaczęło mocno padać i rozpętała się burza. Na szczęście niegroźna i około dziewiątej mogłam wsiąść na rower. Podjechałam do Chmurki i Funia. Kotka jest w pełni obsługiwalna, Funio przestraszony. Trudno takiego kota zdiagnozować, ocenić, czy go coś nie boli..itd. Nie wiem, czy uda mi się podać mu leki, ale postaram się. Pazurki ma podcięte.
Kulki były prawie w komplecie, tylko Lila się nie pojawiła. Wszystkie mokre i brudne straszliwie, ale nic dziwnego. Sama miałam włosy jak spod prysznica, bo wystarczyło przejść obok krzaków. Przyszło też śliczne, brudne i głodne pingwiniątko. Na oko tak kilkumiesięczne, dawało się pogłaskać. Podjadło sobie i poszło gdzieś. Nie widziałyśmy go wcześniej.
Kocia mama z dziećmi przy posiłku
Obrazek
I jedno małe, chociaż już duże
Obrazek

ewar

Post » Czw wrz 04, 2025 15:25 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Funio troszkę zjadł i troszkę się bawił, co mnie bardzo ucieszyło :lol: Bywam u kotów częściej, ale krótko, chodzi o zakrapianie oczek Chmurce. Wyglądają już dużo lepiej. Wieczorem siedzę dłużej, oczywiście.

ewar

Post » Czw wrz 04, 2025 19:14 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Oby były zdrowe, to najważniejsze :ok:

aga66

Post » Pt wrz 05, 2025 6:21 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Podałam Funiowi tabletkę, nawet bez większych problemów. On już nie jest agresywny, tylko strachulec z niego. Potrzebuje czasu, żeby stać się miłym kotkiem, tak myślę.

ewar

Post » Pt wrz 05, 2025 20:22 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Ja nie umiem podać kotu tabletki niestety. Kwestia wprawy pewnie i kota.

aga66

Post » Sob wrz 06, 2025 6:10 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Wcześniej nie dałabym rady podać absolutnie nic Funiowi, nie dał się nawet dotknąć. Jeżeli tylko mogę kota dotknąć, to podanie czegokolwiek jest już możliwe, kwestia wprawy na pewno.
Wczoraj wieczorem byłam krótko u Chmurki i Funia :oops: , ostrzegali przed gwałtowną burzą, chciałam być więc w domu. Burza była, owszem, ale w nocy.
Podejrzewamy z Dorotą, że ktoś znowu kradnie jedzenie Kulkom :evil: Mamy też podejrzenia, kto to może być. Rano dajemy kotom jeść, czekamy, aż skończą, ale w miskach zostaje sporo jedzenia "na potem". Czasem jakieś resztki zostawały nawet do następnego dnia. Teraz nic. Jedna z misek znika, druga jest postawiona na domku, pusta. Zobaczę jak będzie dzisiaj.

ewar

Post » Sob wrz 06, 2025 12:19 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Powtórka z rozrywki :evil: Miski znowu na domku, puste. Dzisiaj zostawiłyśmy z Dorotą jedną, przykleiłyśmy ją do szklanej półki z lodówki, którą znalazłyśmy obok śmietnika.
Kulki były w komplecie, miały apetyt. Podjechałyśmy tam jeszcze raz i jedno z kociąt bawiło się czymś na parkingu. To był martwy szczurzy lub mysi niemowlak, wielkości połowy małego palca. Obrzydliwe, do tej pory jest mi niedobrze, jak sobie to przypomnę :oops: Cóż, takie są prawa buszu :wink:
Funio i Chmurka chyba zdrowieją, obym nie zapeszyła ( odpukać!!!!).

ewar

Post » Sob wrz 06, 2025 20:56 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

U mnie pod pracą jeden z psiarzy skrupulatnie codziennie przesypywał sobie z miski do foliówki kocią karmę.

aga66

Post » Nie wrz 07, 2025 8:56 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Znowu pusta miska, wyczyszczona. Jedzenia dajemy sporo, bo tam też przychodzą jeże i się załapują na jedzenie. Na domek jednak nie wskoczą. Dorota podjedzie tam jeszcze, ale później i zobaczy, co tam się dzieje. Babsko przychodzi jednak dość późno, żadna z nas nie podjedzie tam, kiedy jest ciemno.
Cała kocia rodzinka wybiegła mi na spotkanie, jest to takie urocze :lol: :lol: Kocia mama dzisiaj czekała, aż kociaki się najedzą i dopiero wtedy podeszła do misek. Kociaki podjadły i zaczęły się bawić, wskakiwały na drzewo, majtałam im gałązką i dyndadełkami, były bardzo zadowolone. Lila i Sreberko też najedzone.
Michasia miała nad ranem atak padaczkowy :cry: :cry: Nie był silny, trwał krótko, ale i tak kotkę osłabił, teraz odpoczywa.
Mam parę zdjęć, ale robionych telefonem, niezbyt dobrej jakości, ale coś wkleję.

ewar

Post » Nie wrz 07, 2025 21:34 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Biedna Michasia z tą padaczką. Ona dostaje luminal?

aga66

Post » Pon wrz 08, 2025 6:01 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Nie, nie dostaje. Ataki zdarzały się raz na kilka miesięcy, teraz jednak są częstsze, ale krótkie.

ewar

Post » Wto wrz 09, 2025 6:30 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Wychodzę wieczorem od Chmurki i Funia, kiedy jest już ciemno. Zostawiam miskę z jedzeniem, takim, którego koty nie zjadły i coś dokładam. Oczywiście dla jeży. Wczoraj jednego spotkałam :lol: Sąsiad Reni też wykłada jedzenie dla wychodzącej, domowej kotki, która jest wiecznie głodna. Jeże też się na tę karmę załapują. O czystą wodę w miskach to już ja dbam.

ewar

Post » Wto wrz 09, 2025 11:19 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Pogoda pozwala na to, aby koty mogły całą dobę siedzieć na balkonie.
Tu Mimek
Obrazek
Usia bardzo lubi Miszę, ale Lolka też
Obrazek
Zdjęcie nie oddaje urody Chmurki [url=http

Obrazek
Kocia rodzinka w komplecie
Obrazek
W oczekiwaniu na zabawę Obrazek
Ten jest najbardziej imprezowy
Obrazek