Moje koty I/XX coup de foudre i pustka. Jednak Jaskier

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 22, 2025 23:34 Re: Moje koty I/XX coup de foudre i pustka. Jednak Jaskier

Miałam matę :D a na niej poprzyczepiane np paczki po papierosach z peweksu i takie tam pierdółki. Wydawało mi się to szczytem wyrafinowania :lol: Chyba wszystkie moje koleżanki miały takie maty i chodziło o to, kto ma bardziej wypasione ozdoby. Ale mata nie była za głową a wzdłuż łóżka. Bo miała funkcje ozdobne, a w każdym razie mnie/nam się wydawało, że to zdobi :lol:
Jeśli chcesz powstrzymać zielony (nie)ład, podpisz petycję https://stopgreendeal.org/pl/

Katarzynka01

Od: Śro gru 28, 2022 17:36

Post » Sob sie 23, 2025 0:32 Re: Moje koty I/XX coup de foudre i pustka. Jednak Jaskier

Masz rację, ona była wzdłuż. Ja też zbierałam pudełka po papierosach, a wcześniej opakowania po czekoladkach "zagramanicznych", a do pewexu uwielbiałam chodzić z koleżanką i oglądać :lol:
Pachniało tam takim luksusem, tak przynajmniej jako dziecko to odbierałam. Wspominam z nostalgią te czasy, kiedy z każdej gumy do żucia człowiek się cieszyl :lol: ( tzn dziecko, no ale dziecko też człowiek) :wink:

Silverblue

Od: Sob lut 10, 2024 18:51

Post » Sob sie 23, 2025 5:20 Re: Moje koty I/XX coup de foudre i pustka. Jednak Jaskier

Najlepsze łóżko,jakie miałam to było takie odkładane od sciany - tego typu
Obrazek
Miało półkę, wygodnie było na niej coś połozyć. Za głową stała szafa, na niej można było naklejać różne zdjęcia, fajne to było :D
Ostatnio edytowano Sob sie 23, 2025 5:45 przez jolabuk5, łącznie edytowano 1 raz
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Sob sie 23, 2025 5:26 Re: Moje koty I/XX coup de foudre i pustka. Jednak Jaskier

Katarzynka01 pisze:
jolabuk5 pisze:Cudne fotki! Trzy kocie kłębuszki :ok: :1luvu:

Najmniejszy kłębuszek przyprawia mnie o rozstrój nerwowy.
Polubił udziec z indyka, pechowo to było jedyne mięso, które dzisiaj nie dotarło.
Justyn specjalnie pojechał wieczorem do Lidla. Były tylko polędwiczki z indyka. To wziął.
Jaskierek tego jeść nie będzie :roll:
Wieprzowinka nie, wołowinka nie (ani pokrojona, ani mielona), filecik indyczy też nie. To może puszeczki jakieś dobrej jakości? Nie.
Wypił mleczko, zjadł porcyjkę winstona junior :roll:
Te koty :201429

Jaskierek je... jak kot. Trafił Ci się typowy koci wybredniak. To by zjadł, ale dziś, jutro już nie.. Mięso z tego sklepu dobre, ale dzisiejsza dostawa bleee, zjedz sama. Sabcia taka była. Zawsze musiałam kombinować, podsuwać, żeby coś zjadła, nie wystarczyło po prostu nałożyć na miseczkę. Mięsem karmiłam z ręki, podajac kazdy kawałek do pysia, inaczej nie chciała...
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Sob sie 23, 2025 9:31 Re: Moje koty I/XX coup de foudre i pustka. Jednak Jaskier

Silverblue pisze:Masz rację, ona była wzdłuż. Ja też zbierałam pudełka po papierosach, a wcześniej opakowania po czekoladkach "zagramanicznych", a do pewexu uwielbiałam chodzić z koleżanką i oglądać :lol:
Pachniało tam takim luksusem, tak przynajmniej jako dziecko to odbierałam. Wspominam z nostalgią te czasy, kiedy z każdej gumy do żucia człowiek się cieszyl :lol: ( tzn dziecko, no ale dziecko też człowiek) :wink:

Ja też, mimo całej przaśności tego otoczenia, wspominam te czasy z ogromnym sentymentem. Byłam szczęśliwym dzieckiem. I masz racje - peweksy jako wysepki luksusu i każda bzdura człowieka cieszyła. A pamiętasz swoistą modę na reklamówki (to czasy liceum)? Się zadawało szyku z taką reklamówką "zachodnią".
Po latach, ze zdumieniem zauważyłam, że do tej pory celują w tym z lubością Włosi. Najwyraźniej szykowne jest noszenie papierowych toreb, torebek i torebeczek wielkich domów mody. To nawet było takie wzruszające, odświeżające :)
jolabuk5 pisze:Najlepsze łóżko,jakie miałam to było takie odkładane od sciany - tego typu
Obrazek
Miało półkę, wygodnie było na niej coś połozyć. Za głową stała szafa, na niej można było naklejać różne zdjęcia, fajne to było :D

Sławny tapczan półka :)
Teraz są bardzo ładne. Nawet rozważałam czy w pokoju, który jest skrzyżowaniem garderoby z gościnnym nie umieścić takiego mebla. Jednak postawiłam na szafki.
Jeśli chcesz powstrzymać zielony (nie)ład, podpisz petycję https://stopgreendeal.org/pl/

Katarzynka01

Post » Sob sie 23, 2025 9:39 Re: Moje koty I/XX coup de foudre i pustka. Jednak Jaskier

jolabuk5 pisze:
Katarzynka01 pisze:
jolabuk5 pisze:Cudne fotki! Trzy kocie kłębuszki :ok: :1luvu:

Najmniejszy kłębuszek przyprawia mnie o rozstrój nerwowy.
Polubił udziec z indyka, pechowo to było jedyne mięso, które dzisiaj nie dotarło.
Justyn specjalnie pojechał wieczorem do Lidla. Były tylko polędwiczki z indyka. To wziął.
Jaskierek tego jeść nie będzie :roll:
Wieprzowinka nie, wołowinka nie (ani pokrojona, ani mielona), filecik indyczy też nie. To może puszeczki jakieś dobrej jakości? Nie.
Wypił mleczko, zjadł porcyjkę winstona junior :roll:
Te koty :201429

Jaskierek je... jak kot. Trafił Ci się typowy koci wybredniak. To by zjadł, ale dziś, jutro już nie.. Mięso z tego sklepu dobre, ale dzisiejsza dostawa bleee, zjedz sama. Sabcia taka była. Zawsze musiałam kombinować, podsuwać, żeby coś zjadła, nie wystarczyło po prostu nałożyć na miseczkę. Mięsem karmiłam z ręki, podajac kazdy kawałek do pysia, inaczej nie chciała...

Jaskierek podniósł mi dzisiaj ciśnienie :x :strach:
Obudził mnie rano charakterystyczny odgłos wypuszczanie ptaka. Ale gdy wstałam były widoczne już tylko efekty. Konia z rzędem temu, kto po pawiku stwierdzi kto rzygał.
Zapraszamy na śniadanie - Jaskier nie je, nie chce mleczka, nic. Wesoły, radosny, ale jeść nie chce :strach:
Po wnikliwej analizie kształtu i rozmiaru pawików wyszło mi, że rzygał on. A on poluje. Mimo moskitier zawsze coś tam wleci, a późnym wieczorem wyraźnie na coś polował.
Odczekałam pół godziny i zjadł. Niezbyt dużo, bo puszki czy saszetki zjada na raty, nie to co mięsko. Problem, że nie mamy mięska odpowiadającego królewiczowi. Trzeba będzie wyruszyć i upolować udziec indyczy. Zaraz podam do łóżeczka kolejną porcję winstonka.
Nie bardzo mi się podoba, że on te winstonki pochłania, ale co mam zrobić?

Katarzynka01

Post » Sob sie 23, 2025 11:18 Re: Moje koty I/XX coup de foudre i pustka. Jednak Jaskier

jolabuk5 pisze:Najlepsze łóżko,jakie miałam to było takie odkładane od sciany - tego typu
Obrazek

Miałam takie łóżko w młodości tzw tapczan półka, z tą różnicą że miał fajne szafeczki i półkę.

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Sob sie 23, 2025 18:09 Re: Moje koty I/XX coup de foudre i pustka. Jednak Jaskier

Tak, reklamówki nawet przysyłała nam ciocia z Niemiec w paczce :lol: I potem zrobił się boom, wszyscy zamieniali tzw siatki na reklamówki - a teraz znów powrót do korzeni :lol:
Oj ja też bym się wystraszyła jakby Loco rano nie chciał jeść. No królewicz zaiste z Jaskierka, udziec indyczy się zamarzył :D Ja zawsze Mici robiłam wykład o głodnych kotach, które w ogóle nie mają co jeść, a ona pewnie gdyby mogła to powiedziałaby mi "to zanieś im to, bo ja tego nie tknę" :D
Półkotapczany to fajna rzecz, ja zawsze marzyłam o łóżku piętrowym, no ale byłam jedynaczką, więc oczywiście nie dostałam :)

Silverblue

Od: Sob lut 10, 2024 18:51

[poprzednia]