Szary Gibi, kot prawie idealny, szuka nowego domu

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw maja 29, 2025 9:10 Szary Gibi, kot prawie idealny, szuka nowego domu

Gibi trafił do nas w zeszłe wakacje. Zgarnęłam go z ulicy. Był ledwo żywy. Spedził parę dni w klinice i parę tygodni dochodził do siebie. Był wykastrowany, jego wiek określono na około 5 lat.
Jest kotem niemal idealnym. Proludzki, łagodny, nakolankowy, daje wszystko przy sobie zrobić. Nie atakuje innych kotów. Ma cudowny charakter.
Niestety sika. Przebadany wzdłuż i wszerz. Weterynarzy mówią, że to kwestia behawioralna. Jest moim piątym kotem.
Doszłam do ściany i mimo, że serce mnie boli, nie mam już siły. Tak się nie da żyć.
Szuka domu bez kotów lub z jednym. Wiem, że cuda się zdarzają, bo wiele lat temu miałam taką sytuację. Nieszczęśliwy wśród bandy kotów kocur, w nowym domu nie sikał.

Ofelia

Od: Wto lut 05, 2002 17:16

Post » Czw maja 29, 2025 9:11 Re: Szary Gibi, kot prawie idealny, szuka nowego domu

Nie pamiętam jak się dodaje zdjęcia

Ofelia

Post » Czw maja 29, 2025 9:20 Re: Szary Gibi, kot prawie idealny, szuka nowego domu

Ofelia

Post » Czw maja 29, 2025 9:22 Re: Szary Gibi, kot prawie idealny, szuka nowego domu

Jest kotem wychodzącym, ale nie musi. Potrzebuje człowieka.
Jak widać na zdjęciach akceptuje dzieci.

Ofelia

Post » Czw cze 05, 2025 14:05 Re: Szary Gibi, kot prawie idealny, szuka nowego domu

Podbijam. Możecie polecić fundację, która pomoże znaleźć mu dom? Nie mam już siły ...

Ofelia

Post » Czw cze 05, 2025 15:23 Re: Szary Gibi, kot prawie idealny, szuka nowego domu

Ofelia pisze:Podbijam. Możecie polecić fundację, która pomoże znaleźć mu dom? Nie mam już siły ...

W takiej sytuacji to chyba najlepszy byłby dom wychodzący na wsi lub w spokojnej okolicy.
Ogłoszenia na olx, fb. Trzeba "ckliwie" opisać dramatyczną sytuację kota. Nie ukrywać minusów a podkreślać, że właśnie z tego powodu trudno znaleźć kochającego opiekuna.
Niestety, "lanie" to trudny temat i nie jest to kot dla nowicjusza. Miałam lejka ale u mnie znana była przyczyna i wraz z usunięciem bariery skończyło się "lanie".
Zostaje tylko szukanie domu "podwórkowego" lub szukanie przyczyny lania :( .
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
1 - Trudne początki kota Dropsa
2 - Drops + reszta (trudne życie)
3 - Drops + koty
4 - W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Od: Czw lip 27, 2017 15:20

Post » Czw cze 05, 2025 15:26 Re: Szary Gibi, kot prawie idealny, szuka nowego domu

Ofelia pisze:Podbijam. Możecie polecić fundację, która pomoże znaleźć mu dom? Nie mam już siły ...

Ogłoszenia grzecznościowe widywałam na FB "Adopcyjne z Koterii".
Celinka >>>
Kitka [*]

Hana

Od: Pon lut 04, 2002 15:36

Post » Nie cze 08, 2025 15:30 Re: Szary Gibi, kot prawie idealny, szuka nowego domu

On jest wychodzący...
Dziękuję, spróbuję z koterią.

Ofelia