W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 05, 2025 8:27 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Wzrusza mnie taka kocia miłość. U mnie wzajemne lizu lizu zdarza się bardzo bardzo rzadko.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Czw cze 05, 2025 8:31 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

ewkkrem pisze:Koty są niesamowite.
Miodek po trzech tygodniach od operacji 8O
Nie wiem czy pisałam, złamana w 3 miejscach łapka (tylna prawa), dekapitacja główki kości udowej a on ... jak nowy :P

Psychicznie też wróciło wszystko do normy. Mam na myśli nocne darcie japy :ryk:

niesamowity kot
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Czw cze 05, 2025 8:32 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

ewkkrem pisze:Jak już dzisiaj zaktywowałam się na forum to pokażę jeszcze moje grzeczne, słodkie, kochające się koty :1luvu:
MaCiuś i Niteczka:

u mnie to tylko rude tak się wylizują
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Czw cze 05, 2025 9:07 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

jolabuk5 pisze:Jaka miłość! :1luvu: :1luvu: :1luvu:

W przypadku MaCiusia to zasługa Niteczki. To ona nauczyła go miłości :D
Silverblue pisze:ewkkrem, u mnie na szafie bardzo podobny wystrój i też zdaje egzamin. :ok:
Ale ta Niteczka naprawdę urosła i taka jest "dorosła". No i tak jakoś też wrosła w Wasze życie, więc pewnie już znalazła domek :lol:

Niestety, domek stary. Tobie, TZ-towi i Loko bym oddała :lol:
MB&Ofelia pisze:Wzrusza mnie taka kocia miłość. U mnie wzajemne lizu lizu zdarza się bardzo bardzo rzadko.

Kocia miłość u nas kwitnie :D
Niteczka kocha wszystkich, (najbardziej kocha wszystkich pogonić :mrgreen: ) MaCiuś kocha tylko Niteczkę, (Z)Morka kocha wszystkich a MuMiś najbardziej kocha MaCiusia :mrgreen:
Mnie kocha tylko trójka: Niteczka, MaCiuś i (Z)Morka. Dla Mumisia nadal jestem babą jagą :twisted:
Aniołek za strzałą niech pofrunie gdzie indziej, u nas już postrzelił wszystkich :wink:
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
1 - Trudne początki kota Dropsa
2 - Drops + reszta (trudne życie)
3 - Drops + koty
4 - W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Od: Czw lip 27, 2017 15:20

Post » Czw cze 05, 2025 9:11 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

mir.ka pisze:
ewkkrem pisze:Jak już dzisiaj zaktywowałam się na forum to pokażę jeszcze moje grzeczne, słodkie, kochające się koty :1luvu:
MaCiuś i Niteczka:

No bo kocia miłość jest lepsza i trwalsza od ludzkiej a małżonkowie są stali w uczuciach i nie zdradzają :D
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
3 - Drops + koty

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Post » Czw cze 05, 2025 10:18 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

ewkkrem pisze:
mir.ka pisze:
MaCiuś i Niteczka:

No bo kocia miłość jest lepsza i trwalsza od ludzkiej a małżonkowie są stali w uczuciach i nie zdradzają :D

U mnie nie ma miłości między kotkami :placz: :placz:
Pusia nadal nie akceptuję Zuzi przedwczoraj ją pogoniła
:strach: :strach:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Czw cze 05, 2025 10:55 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Gosiagosia pisze:U mnie nie ma miłości między kotkami :placz: :placz:

Jak brałam Nowaków ( (Z)Morkę i MuMisia) to byłam zielona "w koty" i nie miałam pojęcia jak trudno połączyć dorosłe koty. Gdybym wiedziała to co teraz wiem to pewnie bym się nie odważyła. Miałam chyba szczęście :wink: . A może nie? Dwa dorosłe koty + dwa dorosłe kocury, w małym mieszkaniu jednopokojowym MUSIAŁY się jakoś dogadać. (Z)Morce przyszło to łatwiej ale Mumiś byłby biedny gdyby nie przeprowadzka. Mimo wszystko akceptacja (Z)Morki i częściowa akceptacja Mumisia ciągnęła się pół roku.
Pewnie nie ma reguły ale ja bym próbowała jednak łączyć obie kotki na wspólnym terenie. Może, po dłuższym czasie dotarłoby do Pusi, że Zuzia jest i trzeba to zaakceptować. Może, po dłuższym czasie uznałaby, że Zuzia to taki "wystrój wnętrza".
Wiem, że to trudne ale chyba jeszcze trudniej żyć tak jak Ty :( Na dwie strefy, pilnować drzwi, być czujnym. Mnie już dokucza konieczność zamykania drzwi do łazienki (muszą być zamknięte bo Niteczka skacze na kabinę) i niefajnie "pachnie" w łazience i w ogóle jest kijowo :(
Muszę jeszcze pilnować drzwi na korytarz bo uciekinierka zawsze zwarta i gotowa. Zmierzam do tego, że upilnować nie zawsze się da a wtedy jest wojna Pusia kontra Zuzia. One się wtedy nakręcają.
Myślę, że spróbowałabym opcji "na żywioł" ale tak w dłuższym czasie. Pacyfikować walki, obserwować, kusić smaczkami.
Od dawna współczuję i Tobie i obu kociszkom.
:201461
L. J. Kern
3 - Drops + koty

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Post » Czw cze 05, 2025 11:03 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

ewkkrem pisze:
Gosiagosia pisze:U mnie nie ma miłości między kotkami :placz: :placz:

Jak brałam Nowaków ( (Z)Morkę i MuMisia) to byłam zielona "w koty" i nie miałam pojęcia jak trudno połączyć dorosłe koty. Gdybym wiedziała to co teraz wiem to pewnie bym się nie odważyła. Miałam chyba szczęście :wink: . A może nie? Dwa dorosłe koty + dwa dorosłe kocury, w małym mieszkaniu jednopokojowym MUSIAŁY się jakoś dogadać. (Z)Morce przyszło to łatwiej ale Mumiś byłby biedny gdyby nie przeprowadzka. Mimo wszystko akceptacja (Z)Morki i częściowa akceptacja Mumisia ciągnęła się pół roku.
Pewnie nie ma reguły ale ja bym próbowała jednak łączyć obie kotki na wspólnym terenie. Może, po dłuższym czasie dotarłoby do Pusi, że Zuzia jest i trzeba to zaakceptować. Może, po dłuższym czasie uznałaby, że Zuzia to taki "wystrój wnętrza".
Wiem, że to trudne ale chyba jeszcze trudniej żyć tak jak Ty :( Na dwie strefy, pilnować drzwi, być czujnym. Mnie już dokucza konieczność zamykania drzwi do łazienki (muszą być zamknięte bo Niteczka skacze na kabinę) i niefajnie "pachnie" w łazience i w ogóle jest kijowo :(
Muszę jeszcze pilnować drzwi na korytarz bo uciekinierka zawsze zwarta i gotowa. Zmierzam do tego, że upilnować nie zawsze się da a wtedy jest wojna Pusia kontra Zuzia. One się wtedy nakręcają.
Myślę, że spróbowałabym opcji "na żywioł" ale tak w dłuższym czasie. Pacyfikować walki, obserwować, kusić smaczkami.
Od dawna współczuję i Tobie i obu kociszkom.
:201461

Cały czas próbuje, wypuszczam Zuzię żeby nie zgłupiała w zamknięciu
Czasami odważy się wejść do pokoju Pusi i podrapać drapaczek. :mrgreen:

Gosiagosia

Post » Czw cze 05, 2025 11:06 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Gosiagosia pisze:
ewkkrem pisze:
mir.ka pisze:
MaCiuś i Niteczka:

U mnie nie ma miłości między kotkami :placz: :placz:

Moje na szczęście się nie gonią, jednak wylizywać się też nie mają ochoty. Ale leżą obok siebie zgodnie i oby tak zostało. :201461 :ok:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Sob cze 07, 2025 8:24 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Obrazek

Gosiagosia

Post » Czw cze 19, 2025 18:47 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Uważny obserwator zauważy, że tam są CZTERY koty! Ja mam małą chałupkę, jednopokojową i to jest MOJE MIEJSCE DO SPANIA! Chyba moje :placz:
Obrazek
Tu widać wyraźniej :(
Obrazek
Tu tylko trójka :)

Obrazek
To czwórka w kocim pokoju (mój 1-szy przedpokój). Narada? Zmowa? Koci sejmik? Nie wiem ale już się boję

Obrazek Obrazek
Nooo, na bank coś knują :(
Tymczasem Niteczka musiała odpocząć :201461
Obrazek

Obrazek
Mumiś też czasem przyjdzie i da się popodziwiać
Obrazek
Niteczka się wypusiała i dalejże tańce, hulanki, swawole
Obrazek

Obrazek Obrazek :conf:
Pokażę jeszcze Miodka :1luvu: Po różnistych przeżyciach Duża zafundowała Miodkowi (oprócz pancernie zabezpieczonego balkonu) takie wczasy :1luvu:
Obrazek
L. J. Kern
3 - Drops + koty

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Post » Czw cze 19, 2025 19:23 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Cóż ci mogę poradzić... Chyba musisz kupić łóżko piętrowe. Jest szansa, że na którymś poziomie zostanie dla ciebie trochę miejsca :wink:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Czw cze 19, 2025 19:26 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Nitka jakoś tak uroczo wyszła z tym karniszem :201461

Spooxterium

Od: Sob sty 11, 2025 13:58

Post » Czw cze 19, 2025 19:45 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

MB&Ofelia pisze:Cóż ci mogę poradzić... Chyba musisz kupić łóżko piętrowe. Jest szansa, że na którymś poziomie zostanie dla ciebie trochę miejsca :wink:

Mądrej głowie dość dwie słowie :D
Pomysł do rozważenia (finansowego :placz: )
Spooxterium pisze:Nitka jakoś tak uroczo wyszła z tym karniszem :201461

To jej ulubiona miescówka :D
Ostatnie zdjęcie to koszmar. Odpalałam kamerkę w telefonie i nie zdążyłam. Mała pchła, zawiesiła się przednimi łapkami o karnisz i ... spadła. Nie musiała "na cztery łapy" bo pod dupcią była poducha :D
L. J. Kern
3 - Drops + koty

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Post » Czw cze 19, 2025 23:22 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Tak sobie własnie pomyslałam, jak ją zobaczyłam na karniszu - czy nie spadnie? :strach: Całe szczęście, że podusia była na miejscu!
Śliczne masz te burasy :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

[poprzednia][następna]