Piekny dorosly PERS na allegro za darmo!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie sie 07, 2005 11:29 Piekny dorosly PERS na allegro za darmo!

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=59896906

nie jestem jego wlascicielem tylko wlasnie zobaczylem ta aukcje.
Gość

Post » Nie sie 07, 2005 12:13

no qrczę...żeby koty na aukcjach wystawiać :evil:

Vita

Od: Czw sie 04, 2005 22:26

Post » Nie sie 07, 2005 12:23

Aukcje z udzialem kotow i psow na allegro to niestety codziennosc..
Forumowicze tez wystawiaja koty do adopcji, ale nigdy do licytowania (istnieje cos takiego jak kup teraz), za 1 zloty.

Ten pan, czy tez ta pani tu dala opcje "licytuj" czyli przestaje wierzyc ze persiak ma byc naprawde za fri. Chociaz..kto wie.
Nie lubie takich aukcji. Tak jak ludzi ktorzy biora kota nie zwracajac uwagi na swoj tryb zycia a potem pozbywaja sie w taki czy inny sposob.
Przykre to...

Teraz pytanie w jakie rece trafi ten colourpoint...Boje sie ze nieodpowiednie...

nezumi

Od: Pon sty 31, 2005 22:19

Post » Nie sie 07, 2005 13:28

no właśnie, a taki ładny... :(

Vita

Od: Czw sie 04, 2005 22:26

Post » Nie sie 07, 2005 20:05

No własnie, na kotach ktos szukal dlugowlosego więc napisałam że jest taki na allegro - chodzio własnie o tego.
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Sob sie 13, 2005 19:49

ten kicius trafil do mojego TŻ-a,dzisiaj go przywiezlismy,troszke taka bida,chudziutki i wystraszony ale jeszcze bedzie szczesliwym kotem:)szczegoly pozniej.

homo vegetus

Od: Wto sie 09, 2005 22:28

Post » Sob sie 13, 2005 20:03

To czekam z niecierpliwoscią :D

moś

Post » Sob sie 13, 2005 20:04

i ja tez, ja tez :D
Kamien z serca :)

nezumi

Post » Sob sie 13, 2005 20:25

tzn.to bylam ja-alispo,homo vegetus to wlasnie ten moj TZ co tak kota poszukiwal i ja szukalam i szukalam,a on sobie znalazl sam go;)

Alispo

Od: Czw cze 17, 2004 23:14

Post » Sob sie 13, 2005 20:31

To dobrze ze do was a nie do jakiegos rozmnazacza co przez przypadek wygra licytacje :?

moś

Post » Sob sie 13, 2005 21:05

O masz, Alispo, znaczy TZ szczesliwie zakocony, fajnie :)

nezumi

Post » Nie sie 14, 2005 19:47

... bylo to tak:jak niektorzy wiedza TŻ szukal pieknosci do adopcji,najlepiej w typie birmana,ale takze persa..wypatrzyl tego colourpointa na allegro i zachwycil sie:)w rozmowie tel. okazalo sie,ze ktos zarezerwowal, co dziwne aukcja allegro trwala dalej.W dalszych rozmowach tel. panował zamęt,częste zmiany rozmówcy,nikt dokladnie,nie wiedział kastrowany czy nie...chyba tak,etc) tymczasem na allegro pojawiły się oferty,zaczela sie licytacja-wiec kot juz nie byl za darmo.To nas zmartwilo bo to miala byc adopcja..no ale ze TŻ-owi wyjatkowo sie spodobal. Probowalam sie dowiedziec kim są licytujący i w jakie rece ma trafic.Niestety bez odzewu.Ostatecznie zdecydowalismy,ze skoro TŻ juz sie tak nastawil a takze istnieje spore ryzyko ze kocur trafi do pseudohodowcow,to mozemy zaplacic niewielka kwote.Udalo sie zakonczyc aukcje przed czasem z ustaloną kwotą 100 zł. Troche nas gryzlo sumienie ze musimy im placic....Pozniej troche odetchnelismy,bo dostalismy spora wyprawke,wiec troche sie wyrownalo(legowisko,kuweta z lopatka,szampon,szampon suchy,proszek anty-pchlowy,miseczki,szczotka grzebień i..odstraszacz kota do cennych miejsc;)Teraz widze jak to dobrze,ze go z tamtad zabralismy...kot najpierw mieszkal w mieszkaniu u kobiety,ktora oddala go na wies(mowiac ze kastrowany a nie byl! ).Na wsi wychodzil na dwor..kocur..pers... :? bił sie z innymi kotami..to glowny powod oddania,chociaz w aukcji byla tez mowa o braku czasu.I te walki i pobyt na wsi niestety widac...kot jest bardzo wychudzony,malo siersci,częściowo posklejana,ropiejace oko,rany po ugryzieniach,bojazliwosc,strach przed gwaltownymi ruchami,gryzie!!!Ogólnie straszna bida...Ale teraz Bazyl powoli dochodzi do siebie,bedzie odkarmiony,wychuchany...naprawde mu sie to nalezy..bedzie mial prawdziwy dom,juz ma:)

Alispo

Post » Nie sie 14, 2005 19:52

Alispo, Bardzo dobrze ze go stamtad wyciagneliscie.
Bog jeden raczy wiedziec w jakie rece trafilby ten kot i czy i JAK by sie nim zajeli nowi "wlasciciele".
Tym gorzej ze nie byl kastrowany.
Ale teraz moze byc juz tylko lepiej :D
Pozdrow TZta i pogratuluj decyzji. I niech wam sie zdrowo chowa :)

nezumi

Post » Wto sie 16, 2005 7:10

chmmm....jednym z "licytujących" (zbyszkowisko) byłam ja! Kot miał być do oddania a ja szukałam podobnego, dlatego zamieściłam ofertę. Pod wskazanum telefonem nikt się nie zgłaszał a potem nikt nie próbował się ze mną skontaktować (również spośród licytujących 8) ), jestem przekonana, że osoba wystawiająca kota w rzeczywistości chciała go sprzedać, a słowo "gratis" miało być tylko wabikiem. Zwyczajnie nie było innej możliwości zgłoszenia chęci posiadania tego zwierzaka jak tylko licytowanie! Poza tym nikt nie przerwał aukcji. Dlatego nie próbowałam przebić oferty, mimo że kot nas zauroczył.
Cieszę się, że ostatecznie trafił w dobre ręce.

titu titu

Od: Czw lip 28, 2005 8:16

Post » Wto sie 16, 2005 11:02

z kontaktem jakos nigdy nie mielismy problemu,ale bylo straszne zamieszanie,kto inny wystawial aukcje,kto inny oddawal itd.,zamieszanie na maxa,na pewno w sumie nie chodzilo im o osiagniecie duzej ceny bo wtedy nie przerweali by aukcji jak bylo jeszcze duzo dni do jej zakonczenia.w ogole zamieszanie na maxa :roll:
niestety po kocie tez widac ten caly balagan..ale juz lepiej jest :)
PS.znalezlas juz kicusia dla siebie? :)

Alispo

[następna]