W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 19, 2025 21:32 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Jaka cudowna Niteczka na jajeczkach :1luvu:
ewkkrem, czytam o Waszych perypetiach i doskonale Cie rozumiem. Świetnie, fajnie i zabawnie, tylko nie do końca :lol: Loco jest starszy od Niteczki, ale jest młody. I tak sobie nieraz pomyślę " matko kochana, i po co mi to było?" To nie ma nic wspólnego z brakiem uczucia, bo naprawdę ten ancymon podbił mi serce i absolutnie nie znaczy to że chcę go oddać. Po prostu przychodzą takie myśli, może nie powinnam tak mówić, no ale tak jest. A potem śpi i taki nagle aniołeczek się z niego robi, albo uwali się koło mnie, liźnie mnie i powie: "wiesz co chuda? Nawet Cię lubię troszkę :wink:" I wtedy myślę że trzeba czekać aż zmądrzeje, nic innego - czitka mnie pocieszyła że za 10 lat już będzie trochę lepiej :strach:

No i życzenia - wszystkiego dobrego, radości, zdrowia, spokoju i odpoczynku podczas Świąt :1luvu: :1luvu:

Silverblue

Od: Sob lut 10, 2024 18:51

Post » Sob kwi 19, 2025 22:22 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Silverblue pisze:Jaka cudowna Niteczka na jajeczkach :1luvu:
ewkkrem, czytam o Waszych perypetiach i doskonale Cie rozumiem. Świetnie, fajnie i zabawnie, tylko nie do końca :lol: Loco jest starszy od Niteczki, ale jest młody. I tak sobie nieraz pomyślę " matko kochana, i po co mi to było?" To nie ma nic wspólnego z brakiem uczucia, bo naprawdę ten ancymon podbił mi serce i absolutnie nie znaczy to że chcę go oddać. Po prostu przychodzą takie myśli, może nie powinnam tak mówić, no ale tak jest. A potem śpi i taki nagle aniołeczek się z niego robi, albo uwali się koło mnie, liźnie mnie i powie: "wiesz co chuda? Nawet Cię lubię troszkę :wink:" I wtedy myślę że trzeba czekać aż zmądrzeje, nic innego - czitka mnie pocieszyła że za 10 lat już będzie trochę lepiej :strach:

No i życzenia - wszystkiego dobrego, radości, zdrowia, spokoju i odpoczynku podczas Świąt :1luvu: :1luvu:

Od lat zadaję sobie to pytanie. Po co mi to było?!!!
Idę w gości a tam czysto, żadnego żwirku na podłodze, żadnych posłanek, budek, zabawek. Przestronnie czysto, schludnie i minimalistycznie. Tak jak lubię.
Wracam do domu i ...
Naharowałam się na święta, sprzątałam, prałam, odkłaczałam i ... efekt mizerny :( Jak było, tak jest.
Wszystko przez koty!
Ech, po co mi to jest???
Jedyna radość to taka, że koty zdrowe :twisted:
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
1 - Trudne początki kota Dropsa
2 - Drops + reszta (trudne życie)
3 - Drops + koty
4 - W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Od: Czw lip 27, 2017 15:20

Post » Sob kwi 19, 2025 23:23 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Spokojnych Świąt

Anna2016

Od: Pt lut 12, 2016 17:41

Post » Nie kwi 20, 2025 3:00 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Radosnych Świąt (przy niteczce to radość gwarantowana!)
Obrazek
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Nie kwi 20, 2025 5:17 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

ewkkrem pisze:
Silverblue pisze:Jaka cudowna Niteczka na jajeczkach :1luvu:

Od lat zadaję sobie to pytanie. Po co mi to było?!!!
Idę w gości a tam czysto, żadnego żwirku na podłodze, żadnych posłanek, budek, zabawek. Przestronnie czysto, schludnie i minimalistycznie. Tak jak lubię.
Wracam do domu i ...
Naharowałam się na święta, sprzątałam, prałam, odkłaczałam i ... efekt mizerny :( Jak było, tak jest.
Wszystko przez koty!
Ech, po co mi to jest???
Jedyna radość to taka, że koty zdrowe :twisted:

Każda z nas tak ma i nic na to nie poradzimy :mrgreen:
Ja bez przerwy latam na odkurzaczu i mopie :strach:
A ile przy tym się nagadam :ryk:
No cóż mamy to co mamy :mrgreen:
Wesołych Świąt :1luvu:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Nie kwi 20, 2025 12:36 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Wszystkim życzymy zdrowych, spokojnych Świąt :)
Aktualny wątek Noliny: viewtopic.php?f=46&t=218357

madrugada

Od: Pon maja 18, 2009 12:01

Post » Pt maja 02, 2025 19:13 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Gdzieś tam było o brzuszkach, gdzieś tam było o mizianiu brzuszków, no to zobaczcie gdzie ma mnie totalny dzikus (Z)Morka :evil:

Trzeba do końca 8)
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
3 - Drops + koty

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Post » Pt maja 02, 2025 21:27 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

A masz jakieś wieści o Miodku?
Jeśli chcesz powstrzymać zielony (nie)ład, podpisz petycję https://stopgreendeal.org/pl/

Katarzynka01

Od: Śro gru 28, 2022 17:36

Post » Pt maja 02, 2025 21:46 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

ewkkrem pisze:Gdzieś tam było o brzuszkach, gdzieś tam było o mizianiu brzuszków, no to zobaczcie gdzie ma mnie totalny dzikus (Z)Morka :evil:

Trzeba do końca 8)

To naprawdę (Z)Morka? Ten dziki-dziki kot?! Cudnie się oswoiła :201461
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Pt maja 02, 2025 23:45 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Ooo, o takim mizianiu brzuszka to u mnie mowy nie ma, można pogłaskać delikatnie, czasem nawet kilka razy, ale potem już dość i łapy idą w ruch :lol:

Silverblue

Od: Sob lut 10, 2024 18:51

Post » Sob maja 03, 2025 8:25 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Chyba rzadko który kot daje sobie tak głaskać brzuszek. Nolinę czasem smyram po brzuszku, ale ona jest wtedy czujna i spięta. Teraz myślę, że po prostu ją boli.
Aktualny wątek Noliny: viewtopic.php?f=46&t=218357

madrugada

Od: Pon maja 18, 2009 12:01

Post » Sob maja 03, 2025 9:49 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Katarzynka01 pisze:A masz jakieś wieści o Miodku?

Same złe :(
Niestety, zabieg zaplanowany dopiero na wtorek. Nie ma bliższych terminów. To będzie 1,5 tygodnia od urazu. Pewnie złamania obleją się chrząstką i będzie albo łamanie albo amputacja :(. Oby to tylko moje czarnowidztwo. Nie wiem, nie mam kontaktu.
jolabuk5 pisze:To naprawdę (Z)Morka? Ten dziki-dziki kot?! Cudnie się oswoiła :201461

Nadal jest dzika-dzika. Jak sama przyjdzie do mnie na kanapę to baranica totalna. Kiedyś mi żebra połamie, mogę prawie wszystko. A nawet muszę ale jak jest gdziekolwiek indziej to podejść się nie da. Ucieka "sypka, sypko" :D
Silverblue pisze:Ooo, o takim mizianiu brzuszka to u mnie mowy nie ma, można pogłaskać delikatnie, czasem nawet kilka razy, ale potem już dość i łapy idą w ruch :lol:

:mrgreen: Chcesz się zamienić? :twisted:
madrugada pisze:Chyba rzadko który kot daje sobie tak głaskać brzuszek. Nolinę czasem smyram po brzuszku, ale ona jest wtedy czujna i spięta. Teraz myślę, że po prostu ją boli.

Chyba nie boli. Chroni wrażliwe miejsca :1luvu:
(Z)Morka jest tak zafiksowana na punkcie miziania, że jest jej chyba wszystko jedno gdzie miziam :D Ona przyłazi i wymusza mizianie. Upierdliwa jest straszliwie. Jeszcze MaCiusia mogę po brzuszku. Często tam miziam bo jest to taki test boli - czy nie boli. On trzustkowiec więc gdyby bolało to chyba bym poznała.
Niteczka też pozwala ale krótko. O Mumisiu nie napiszę bo cieszę się jak da się pogłaskać po grzbiecie. Nadal dzikus :cry:
L. J. Kern
3 - Drops + koty

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Post » Sob maja 03, 2025 11:46 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

ewkkrem pisze:
Katarzynka01 pisze:A masz jakieś wieści o Miodku?

Same złe :(
Niestety, zabieg zaplanowany dopiero na wtorek. Nie ma bliższych terminów. To będzie 1,5 tygodnia od urazu. Pewnie złamania obleją się chrząstką i będzie albo łamanie albo amputacja :(. Oby to tylko moje czarnowidztwo. Nie wiem, nie mam kontaktu.

:(
Czarne myśli przychodzą same i nie ma niestety na to wpływu.
Ale faktycznie, wieści nienajlepsze. Mam nadzieję, że Miodkowi uda się pokonać przeszkody i stanie mocno na wszystkich łapkach :ok:
Jeśli chcesz powstrzymać zielony (nie)ład, podpisz petycję https://stopgreendeal.org/pl/

Katarzynka01

Od: Śro gru 28, 2022 17:36

Post » Sob maja 03, 2025 18:58 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Kupiłam firanki. Takie tradycyjne coby Niteczka się nie zaplątała w makarony i ...
Czy to panna marząca o welonie?
L. J. Kern
3 - Drops + koty

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Post » Sob maja 03, 2025 19:08 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Tak mi się wydaje że Niteczka jest jeszcze trochę za młoda na miaużeństwo... 8O
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

[poprzednia][następna]