Omne trikotum perfectum :) Siedem lat z Bezią :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Śro kwi 09, 2025 0:26 Re: Omne trikotum perfectum :) Podręcznik Feliksa

Te pyszczki słodkie naprawdę kuszą żeby wycałować, takie to niewinne, takie błogie :1luvu:

Silverblue

Od: Sob lut 10, 2024 18:51

Post » Śro kwi 09, 2025 9:10 Re: Omne trikotum perfectum :) Podręcznik Feliksa

Śliczna Bezia. Też bym ucałowała.
Aktualny wątek Noliny: viewtopic.php?f=46&t=218357

madrugada

Od: Pon maja 18, 2009 12:01

Post » Śro kwi 09, 2025 22:13 Re: Omne trikotum perfectum :) Podręcznik Feliksa

Silverblue pisze:Te pyszczki słodkie naprawdę kuszą żeby wycałować, takie to niewinne, takie błogie :1luvu:

Taaa… niewinne… potwory małe nieposkromione :mrgreen:
madrugada pisze:Śliczna Bezia. Też bym ucałowała.

A proszę bardzo, Bezia jest nielimitowana. Pod warunkiem, że się zdecyduje na współpracę :)
Wątek o Bajce, która dołączyła do Feliksa: viewtopic.php?f=46&t=176799
Wątek o Bezdomniaczce, która się stała Domniaczką Bezią: viewtopic.php?f=46&t=186711
Wątek przedprzedostatni, całego tercetu: viewtopic.php?f=46&t=208290
Nasze Kocie Wierszyki: viewtopic.php?f=8&t=208424

Nul

Od: Śro lis 02, 2016 17:23

Post » Czw kwi 10, 2025 22:40 Re: Omne trikotum perfectum :) Podręcznik Feliksa

Koło mnie śpi „trójkot równoboczny”, a może równoramienny :D Nie, zdjęcia nie będzie, bo to w sumie wygląda jak barłóg jakiś, trzy koty, trzy kołdry (sic!), dwie poduszki, jasiek…

Feliksir się dzisiaj badał, jutro wyniki. Przestał lubić mięso, a ja przestaję lubić zapach jego kupek na innej karmie :evil: No ale to starszy pan, może mieć fanaberie…
Wątek o Bezdomniaczce, która się stała Domniaczką Bezią: viewtopic.php?f=46&t=186711

Nul

Post » Czw kwi 10, 2025 22:43 Re: Omne trikotum perfectum :) Podręcznik Feliksa

Felinorku, zdrowia! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
I dobrego apetytu! :D
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Czw kwi 10, 2025 22:52 Re: Omne trikotum perfectum :) Podręcznik Feliksa

Felinorku, trzymamy kciuki za dobre wyniki :ok: Może to taka chwilowa niechęć i apetyt na mięsko powróci.
. Trzy koty, trzy kołdry.... A Ty nie masz swojej? :lol: :lol:

Silverblue

Od: Sob lut 10, 2024 18:51

Post » Pt kwi 11, 2025 6:52 Re: Omne trikotum perfectum :) Podręcznik Feliksa

Ha, jedna z kołder moja! To znaczy współdzielona z Bezisławą Nadobną. Feliś na swojej, Bajka na dwóch, jak księżniczka na ziarnku grochu i siedmiu piernatach.
A rano? Feliś na mojej poduszce, Bajka przy piecu, Bezia nie wiadomo, ale pewnie też gdzieś blisko pieca, kołdry puste, tylko ja pid jedną, ot takie zmiany kotfiguracji :)

Nul

Post » Pt kwi 11, 2025 8:15 Re: Omne trikotum perfectum :) Podręcznik Feliksa

Ojej, czyżby Feliksir chciał przejść na wegetarianizm? :strach:
Aktualny wątek Noliny: viewtopic.php?f=46&t=218357

madrugada

Od: Pon maja 18, 2009 12:01

Post » Pt kwi 11, 2025 10:27 Re: Omne trikotum perfectum :) Podręcznik Feliksa

Nul pisze:Koło mnie śpi „trójkot równoboczny”, a może równoramienny :D Nie, zdjęcia nie będzie, bo to w sumie wygląda jak barłóg jakiś, trzy koty, trzy kołdry (sic!), dwie poduszki, jasiek…

Feliksir się dzisiaj badał, jutro wyniki. Przestał lubić mięso, a ja przestaję lubić zapach jego kupek na innej karmie :evil: No ale to starszy pan, może mieć fanaberie…

Felinorku co to się dzieje, mięska nie lubisz?
Za dobre wyniki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pt kwi 11, 2025 11:42 Re: Omne trikotum perfectum :) No to mamy "Te czwórkę"

No to mamy "Te czwórkę"... Cóż, może to spowodowało ostatnio gorsze samopoczucie kitka? Może leki pomogą i kitek będzie jak dawniej... nie mam złudzeń, że odmłodnieje, nie :) Ale ostatnie kilka tygodni był nieco "nieswój". Poprzdnei badanie krwi miał cztery miesiące wcześniej, wtedy jeszcze nic nie wyszło. No a teraz takie coś.
Wątróbkowe sprawy jak zwykle podwyższone.
Kontrola za trzy tygodnie.

Do kompletu Bajaderka miała dzisiaj USG - tu są dobre wieści, wszystko ma w porządeczku, aż "by się nadawało do atlasu" :) Jak dla mnie nie ma sprawy, mogłaby mieć fotki w atlasie anatomicznym :) USG było robione, bo ona wciąż ma te nawroty zwrotek, więc sprawdzane było, czy jej się nie przyplątał jakiś stan zapalny, ale nie. natomiast pojawiła się nowa hipoteza, że może to być reakcja na zapchane gruczoły pupkowe, no i pierwszy raz byłam świadkiem wyciskania tego czegoś... O rany julek, wiedziałam, że będzie yyy, ale i tak mnie zdumiała intensywność tego aromatu... I widok tej zawartości też :mrgreen:

W trakcie usg Bajtusia była mega spokojna, lekko tylko ją trzymałam, tzn. trzymałam poprawnie, ale nie musiałam w to wkładać wszystkich mocy, a ona się nie wyrywała (połówkę gaby najpierw dostała), za to w poczekalni był cyrk, usiłowała przez kocyk zrobić w transporterze przekop do Australii :)

No i takie wieści...
Ostatnio edytowano Pt kwi 11, 2025 13:18 przez Nul, łącznie edytowano 1 raz

Nul

Post » Pt kwi 11, 2025 11:43 Re: Omne trikotum perfectum :) Podręcznik Feliksa

madrugada pisze:Ojej, czyżby Feliksir chciał przejść na wegetarianizm? :strach:

:) Jednak moich warzyw surowych jakoś nie rusza :) A ugotowane -owszem, potrafi pokraść. On chyba jako jedyny z moich zjada gotowane warzywka solo i prosi o dokładkę :) Oczywiście takie bezpieczne dla kotka :)
mir.ka pisze:
Nul pisze:Koło mnie śpi „trójkot równoboczny”, a może równoramienny :D Nie, zdjęcia nie będzie, bo to w sumie wygląda jak barłóg jakiś, trzy koty, trzy kołdry (sic!), dwie poduszki, jasiek…

Felinorku co to się dzieje, mięska nie lubisz?
Za dobre wyniki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

No właśnie wolał mokra karmę z dużą ilością sosiku, więc taką dostał :)

Nul

Post » Pt kwi 11, 2025 12:51 Re: Omne trikotum perfectum :) No to mamy "Te czwórkę"

Moje koty też głównie sosik wylizują, ale na szczęście mięso jedzą. Felisiu, weź przykład, mięsko jest potrzebne!
Zfrowia dla Felisława! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
I Dla Bezi, żeby się nie zatykało! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Pt kwi 11, 2025 13:26 Re: Omne trikotum perfectum :) No to mamy "Te czwórkę"

Nul pisze:No to mamy "Te czwórkę"... Cóż, może to spowodowało ostatnio gorsze samopoczucie kitka? Może leki pomogą i kitek będzie jak dawniej... nie mam złudzeń, że odmłodnieje, nie :) Ale ostatnie kilka tygodni był nieco "nieswój". Poprzdnei badanie krwi miał cztery miesiące wcześniej, wtedy jeszcze nic nie wyszło. No a teraz takie coś.
Wątróbkowe sprawy jak zwykle podwyższone.
Kontrola za trzy tygodnie.

Do kompletu Bajaderka miała dzisiaj USG - tu są dobre wieści, wszystko ma w porządeczku, aż "by się nadawało do atlasu" :) Jak dla mnie nie ma sprawy, mogłaby mieć fotki w atlasie anatomicznym :) USG było robione, bo ona wciąż ma te nawroty zwrotek, więc sprawdzane było, czy jej się nie przyplątał jakiś stan zapalny, ale nie. natomiast pojawiła się nowa hipoteza, że może to być reakcja na zapchane gruczoły pupkowe, no i pierwszy raz byłam świadkiem wyciskania tego czegoś... O rany julek, wiedziałam, że będzie yyy, ale i tak mnie zdumiała intensywność tego aromatu... I widok tej zawartości też :mrgreen:

W trakcie usg Bajtusia była mega spokojna, lekko tylko ją trzymałam, tzn. trzymałam poprawnie, ale nie musiałam w to wkładać wszystkich mocy, a ona się nie wyrywała (połówkę gaby najpierw dostała), za to w poczekalni był cyrk, usiłowała przez kocyk zrobić w transporterze przekop do Australii :)

No i takie wieści...

A ile Felisiowi wyszło to T4? u Elenki to nie powodowało braku apetytu, dopiero jak przyplątała się astma i ataki kaszlu. U Rudzi kilka lat temu wyszły lekko podwyższone wyniki, a póżniej zasczęły spadać (bez leczenia) i sytuacja sama się unormowała, nie wiem w jaki sposób..
Tofik miewa zwrotki co kilka dni, a raczej nocy, ale u niego z powodu zakłaczenia, bo ma matowe futerko i trudniej przechodzi przez niego.
Gruczoły odbytowe to pieski często miewały zapchane, to wiem jak to jest, koty do tej pory miały w porzadku i niech tak zostanie.
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Pt kwi 11, 2025 13:34 Re: Omne trikotum perfectum :) No to mamy "Te czwórkę"

Wynik 50,40 przy normie 10,0-30,0. Pani doktor powiedziała, że to jest takie już sporo, że to nie jest tylko takie wahnięcie.

A co myśleć o podwyższonym zelazie? I obniżonej glukozie?

A w ogóle to vardzo gęstą miał wczoraj tę krew, jak nigdy!

Nul

Post » Pt kwi 11, 2025 14:24 Re: Omne trikotum perfectum :) No to mamy "Te czwórkę"

Nul pisze:Wynik 50,40 przy normie 10,0-30,0. Pani doktor powiedziała, że to jest takie już sporo, że to nie jest tylko takie wahnięcie.

A co myśleć o podwyższonym zelazie? I obniżonej glukozie?

A w ogóle to vardzo gęstą miał wczoraj tę krew, jak nigdy!

to już będziecie się leczyć?
Obrazek

mir.ka

[poprzednia][następna]