Moje koty I/XX coup de foudre i pustka. Jednak Jaskier

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 29, 2025 23:54 Re: Moje koty I/XX coup de foudre

Nie mają jednorazowych, mają normalne wyłożone workami foliowymi, a te worki pokryte piaskiem. Dzisiaj, teraz wieczorem, zanieczyszczona była tylko jedna kuweta. Największa, worek 120 l jest na nią za mały. Mniejsze kuwety wejdą, ale są czyste, więc dopiero jutro
Jeśli chcesz powstrzymać zielony (nie)ład, podpisz petycję https://stopgreendeal.org/pl/

Katarzynka01

Od: Śro gru 28, 2022 17:36

Post » Nie mar 30, 2025 0:15 Re: Moje koty I/XX coup de foudre

Myślę, że to skutek antybiotyku, który działa nie tylko na lamblie, ale też na florę jelitową. Oby się kupka pojawiła! :ok: :ok: :ok:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Nie mar 30, 2025 0:17 Re: Moje koty I/XX coup de foudre

Tak, to prawda, grzebanie w sieci w sprawach zdrowotnych jeszcze nigdy mnie nie uspokoiło - szukałam w swoich, nie w kocich i już tego nie robię. Niby wszystko wydawało się ok, ale jeszcze coś tylko zobaczę żeby się upewnić - no i jazda od nowa :strach:
Na pewno antybiotyk osłabia, leci po złych bateriach, ale po dobrych też. Ja jestem bardzo podobna w tej kwestii do Ciebie. Niby wszystko wiedziałam co i jak, ale najlepiej jakby co 5 minut lekarz zapewniał mnie ze to normalna reakcja.
Kłębuszkowy chorutek Piorunek bardzo słodki.

Silverblue

Od: Sob lut 10, 2024 18:51

Post » Nie mar 30, 2025 0:39 Re: Moje koty I/XX coup de foudre

Tak dziewczyny :1luvu: Niby wiem, że antybiotyk osłabia, a metronidazol jest silny.
I co zrobiłam? No właśnie zadałam wujkowi google pytanie :x
Piorunek wyraźnie słaby, ale je. Mniej chętnie, ale w zasadzie dzienną porcję zjada.

Teraz Piorunek "kubikuje" czyli leży na kociej budce, oczywiście na, a nie w :) On lubi to miejsce, ma z niego dobry widok.

O tak, Silverblue, to okropny zwyczaj z tym sprawdzaniem, a czego najprostszego byś nie sprawdziła to :strach:

Nemi jest potworzycą, jazdy ze złapaniem jej na podanie antybiotyku to :strach: Właśnie w złapaniu największy problem, w podawaniu strzykawką do pysia już nie, a inaczej się nie da. No ale najpierw trzeba ją złapać.

Nodi jest potwornym zazdrośnikiem. Dzisiaj wieczorem poszliśmy nakarmić cudnego Neo(na), Nodi się dowiedział, on zawsze wie. Wracamy a ten siedzi na szafce w przedpokoju i żałośnie, z wyraźną pretensją zawodzi. Normalnie płacze i mówi - jak możecie chodzić do takiego obcego?!

A teraz pójdę sobie precz i spróbuję skupić się nad lekturą. Dostałam od Justyna kapitalne książki z zagadkami, postaram się jutro pokazać bo dzisiaj w zasadzie mnie nie ma, powłoka tylko jest :)
Jeśli chcesz powstrzymać zielony (nie)ład, podpisz petycję https://stopgreendeal.org/pl/

Katarzynka01

Post » Nie mar 30, 2025 0:44 Re: Moje koty I/XX coup de foudre

Uff, ale jakoś ogarnęłaś całość, mimo że nerwy Cię próbowały wykończyć!
Może chociaż noc przespisz spokojnie, skoro Piorunek ma mniej energii :ok:
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Nie mar 30, 2025 10:25 Re: Moje koty I/XX coup de foudre

Noc nawet jak noc, ale Piorunek odmawia jedzenia

Katarzynka01

Post » Nie mar 30, 2025 12:43 Re: Moje koty I/XX coup de foudre

Ojej, niedobrze, antybiotyk osłabia, ale zeby chociaż był apetyt! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Moze jakiś smaczek zje?
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Nie mar 30, 2025 15:21 Re: Moje koty I/XX coup de foudre

Zjadł, tzn pojadł. Mięsko - nosimy za nim miseczkę, przynosimy Piorunka do łóżka i jakoś to idzie.
Smaczki w paście miamora z wątróbką zjadł ze smakiem dwa. Jeden należny - po antybiotyku, drugi po prosu ukradł. Włamał się do miseczki Nemi i nie miałam serca go od niej odciągnąć.
Nemi z kolei obrażona jest na swoje uwielbiane smaczki bo usiłowaliśmy w nich przemycać antybiotyk :twisted:
W nocy była kupka, po prostu śliczności, albo jak kto woli - paluszki lizać. Ładnie uformowana, żadnych niepotrzebnych i niepokojących dodatków :idea: Jego kupki są dobrze rozpoznawalne bo jeszcze małe, jak Piorunek <3

Kupki Nodiego też są rozpoznawalne :evil: Zwłaszcza gry w ramach protestu robione przed kuwetą. Ale niech tam, byle zdrowe były.

Ja jestem żywym trupem. Za dużo tego wszystkiego.

Katarzynka01

Post » Nie mar 30, 2025 15:23 Re: Moje koty I/XX coup de foudre

Pospieszyłam się z kliknięciem
W plameczce słońca
Obrazek

Katarzynka01

Post » Nie mar 30, 2025 16:38 Re: Moje koty I/XX coup de foudre

Uff, dobrze że zjadł i że kupka była i to w dodatku ładna :ok: :ok:
No właśnie, Nemi już się połapała co jest grane i smaczki na jakiś czas są spalone. Przynajmniej te.
Ile jeszcze zostało kuracji?
Katarzynka01 pisze:Pospieszyłam się z kliknięciem
W plameczce słońca
Obrazek

Taki malutki Piorunek i taki wielki świat :1luvu:

Silverblue

Post » Nie mar 30, 2025 18:24 Re: Moje koty I/XX coup de foudre

W plameczce słońca
Obrazek

Balkoning uroczyście rozpoczęty! :1luvu:
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Nie mar 30, 2025 22:49 Re: Moje koty I/XX coup de foudre

Silverblue pisze:Uff, dobrze że zjadł i że kupka była i to w dodatku ładna :ok: :ok:
No właśnie, Nemi już się połapała co jest grane i smaczki na jakiś czas są spalone. Przynajmniej te.
Ile jeszcze zostało kuracji?

Zjadl całkiem ładnie w ciągu dnia, ale chodzimy za nim z miseczką. Siedzę w łazience i myję kuwety, przychodzi mały kotek i ładuje mi się na kolana, powiedzieć ekwilibrystyka to nic nie powiedzieć :lol: Gdyby ktoś potrzebował to pomysł z kuwetami odzianymi w worki na śmieci jest znakomity :)
Jeszcze zauszanie, oczenie i antybiotyk, idziemy starym czasem.
Jestem podstępna i mam już gotową strzykawkę z antybiotykiem dla Nemisi :idea:
jolabuk5 pisze:
W plameczce słońca
Obrazek

Balkoning uroczyście rozpoczęty! :1luvu:

Ale słabiutki jest i senny. Oczywiście jak idiotka czytam o skutkach stosowania metronidazolu.
Jutro ostatni dzień antybiotyczenia dla Piorunka

Katarzynka01

Post » Pon mar 31, 2025 13:11 Re: Moje koty I/XX coup de foudre

Zadzialo sie.
Na pocieszenie wiosna juz na calego, leki dzialaja, chwile potrwa, by futra doszly do siebie po kuracji.
Na spokojnie (wiem, latwo sie pisze), w dobrych rekach jestescie.
Zdrowia i oddechu, niech sie pouklada.
I podziel sie tytulem czytadla, dobre jest?

FuterNiemyty

Od: Pt gru 01, 2017 11:58

Post » Pon mar 31, 2025 13:31 Re: Moje koty I/XX coup de foudre

Ano zadziało się. Piorunek słabiutki, ale je. Właśnie podałam do łóżka kolejną część, kolejnego śniadanka. Zjedzone!
Dzisiaj wieczorem kończymy podawanie małemu, za tydzień kupsko do badania.
Wszystkie koty śpią, pewnie starszaki też ten metronidazol osłabia. Niebawem i nas chyba osłabi albowiem dzisiaj kurację metronidazolem zaczynamy my :x

To nie czytadło, to zbiór zagadek kryminalnych. Bardzo fajne, choć nad typowo kryminalnymi nie miałam się jeszcze czasu ani głowy skupić.
Zaczęłam od kocich
https://www.empik.com/miaudle-gareth-mo ... swQAvD_BwE
Są jeszcze kryminalne ludzkie pt. "Murdole", niestety wujek G. pokazuje mi nie wiedzieć czemu wyłącznie angielską wersję. A ona wygląda tak
https://www.amazon.com/Murdle-Elementar ... 1250892317

Katarzynka01

Post » Pon mar 31, 2025 23:11 Re: Moje koty I/XX coup de foudre

Dobrze ze antybiotyk już zakończony ( dla kotów) Oby wszystko się powiodło i w badaniach kupy już było czysto :ok: A Wy przez ile musicie to łykać?

Silverblue

[poprzednia][następna]