Co do diety - nie wiem. Słyszałam, ze RC gastrointestinal dobrze się sprawdza przy problemach z jelitami. Trzymam mocne kciuki za zdrowie Piorunka!

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
izka53 pisze:spytaj Olę, co powiedziałam, jak mi powiedziała, że Piorunek się zes*ał z krwią w drodze do weta. Że dokładnie wiedział, kiedy to uczynić, i że to lamblie.
Wiesz, że ta dieta to o osrany koci kuper rozbić , dawaj mu normalnie, z naciskiem na woła, który ma wlaściwości zatwardzające, bo tym chemicznym syfem to mu dopiero jelita zmasakrujesz.
Kciuki ofc są![]()
![]()
![]()
jolabuk5 pisze:Ojej, Piorunku, gdzie Ty się zaraziłeś lambliami? Biedny kocio... Ale przynajmniej od razu wiadomo, co to jest i jak leczyć.
Co do diety - nie wiem. Słyszałam, ze RC gastrointestinal dobrze się sprawdza przy problemach z jelitami. Trzymam mocne kciuki za zdrowie Piorunka!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
izka53 pisze:Kasia, lamblie "kochają" węglowodany, mnożą się na nich jak głupie. Wywal te gastroszity. A weta spytaj, czy zdaje sobie sprawę, że dokarmiasz nie kota a pierwotniaki
Silverblue pisze:Mocno trzymamy kciuki za Piorunka. Dobrze że już wiadomo co, aż się wystraszyłam jak przeczytałam że Piorunek chory. Faktycznie terapia upierdliwa, ale przynajmniej wiadomo z czym się walczy
czitka pisze:Parę lat temu, wymarzony tydzień wakacji na Rodos, wariant all. Wszyscy się po..... Lekarz biegał po pokojach, stawał w drzwiach, mówił po polsku: jestem Hipokrates z Korfu. Jak kupa????
Potem z tylnej kieszeni spodni wyjmował jakąś tabletkę i wręczał ze słowami: kupa będzie dobra!
To ja zapytam z rana, jak kupa?
Będzie dobrze, nie martw się, to tylko lamblie i to namierzone.
Co do RCGastro...itd to ja mam dobre zdanie, Czitusia latami jadła i dożyła ich 21, ale może Izka ma rację. Natomiast zawsze mam wątpliwości odnośnie probiotyku przy zaburzeniach jelitowych i antybiotyku równocześnie. I tak sobie możemy gdybać od rana.
Dobra, jak kupa?
ewkkrem pisze:Ależ SĄ!!!
Jednorazowe kuwety dla kota.
A gdzie? Wiadomo. W Temu![]()
https://www.temu.com/pl/jednorazowa-kwa ... didaw5huwg
https://www.temu.com/pl/10-szt-jednoraz ... didaw5huwg
jolabuk5 pisze:Uff, dobrze, że przynajmniej dieta Piorunka wróci do normy!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
A kuwety jednorazowe to chyba dobry pomysł, może na allegro będą po prostu pudełka, takie jak w temu?
mziel52 pisze:U mnie by siknęły poza taki kartonik, a żwirek wymiotły na podłogę. Ale patent jest. Do zwykłej kuwety włożyć folię, nasypać żwirku i potem całość z folią wywalać.Wiekszy worek na śmieci to ogarnie.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 77 gości