W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 13, 2025 22:09 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Może się zmieni, ale to trzeba by poczekać z 10 lat... :wink:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Czw mar 13, 2025 23:13 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Nul pisze:Nie będę Ci podpowiadała wyrywania umywalki ze ściany czy z podłogi...

A ja tak właśnie myślę czy umywalka i kabina to nie jest za wielki luksus? :lol: Może wybierz co Ci bardziej odpowiada po prostu :ryk:

Silverblue

Od: Sob lut 10, 2024 18:51

Post » Pt mar 14, 2025 7:17 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Nie przejmowałabym się tym, że kotka jest taka nadaktywna. Dobrze się czuje, więc w porządku. Moja Nosia miała fartuszek dwa dni, a i w nim potrafiła się wspinać pod sufit i tak jest do dzisiaj. Im wyżej, tym lepiej, nie do opanowania. Dorośnie.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt mar 14, 2025 10:32 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Silverblue pisze:
Nul pisze:Nie będę Ci podpowiadała wyrywania umywalki ze ściany czy z podłogi...

A ja tak właśnie myślę czy umywalka i kabina to nie jest za wielki luksus? :lol: Może wybierz co Ci bardziej odpowiada po prostu :ryk:

No kto to widział takie luxusy :lol:
A serio to może dałoby radę jakiś kawałek płyty gipsowej wsadzić coś jakoś?

Spooxterium

Od: Sob sty 11, 2025 13:58

Post » Pt mar 14, 2025 14:36 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

jolabuk5 pisze:Może się zmieni, ale to trzeba by poczekać z 10 lat... :wink:

czyli u mnie jeszcze 1,5 roku? ufff
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pt mar 14, 2025 22:23 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Zaglądałam, zaglądałam a i tek przegapiłam trzymanie kciuków za sterylkę :oops:
Jeśli chcesz powstrzymać zielony (nie)ład, podpisz petycję https://stopgreendeal.org/pl/

Katarzynka01

Od: Śro gru 28, 2022 17:36

Post » Sob mar 15, 2025 21:25 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Słusznie :201424
mir.ka pisze:

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

Na tak, wyśmiać i zero zrozumienia dla ludzia :placz: , idę szukać forum "ludź.pl"! Znajdę ? :twisted:
MB&Ofelia pisze:Pewnie dałoby się dobrać lepsze szelki dla Maciusia, wiem że są takie bardziej zabudowane, z nich kotu ciężej się wymsknąć. Ja mam bardziej proste szelki, z których Ofelia korzystała całe wieki temu. A tak na marginesie, ona nie z szelek wylazła, tylko abażur zsunęła z łepetynki. I tak sobie dyndał, na obroży podpiętej do szelek...

Nigdy nie szukałam szelek dla kota a MaCiuś jest hmmm, duuuużym kotem. Ponad 9 kg, nie bardzo wiem jak się zabrać za szukanie takiego "towaru" :mrgreen:
mir.ka pisze:Niteczka to kot dla wyjątkowych miłośników kotów , nie każdy dom z nią wytrzyma, więc raczej zostanie u Ciebie. Małe szanse, że z wiekiem łobuzowanie jej przejdzie, mam tak z Daisy, nic się nie zmienia.

Mimo wszystko szukam :? Domku dla Niteczki! Pomyśl i decyduj szybko na adopcję Niteczki bo ... z czasem wymagania rosną :D

Jolu, za 10 lat to nie wiem czy ja będę. Dlatego (niby) szukam domku dla Niteczki :wink:
Silverblue pisze:

Silverblue, Ty może zaopiekuj się WŁAŚCIWIE Pytonem! Ja potrzebuję I KABINY I UMYWALKI!!! :mrgreen:
Tak, na marginesie zapytam: wykąpałaś Pytona? Jeśli tak to:
1 - w umywalce;
2 - pod prysznicem;
3 - nie wykompałaś i zwiał do Czitki :evil:
ewar pisze:Nie przejmowałabym się tym, że kotka jest taka nadaktywna. Dobrze się czuje, więc w porządku. Moja Nosia miała fartuszek dwa dni, a i w nim potrafiła się wspinać pod sufit i tak jest do dzisiaj. Im wyżej, tym lepiej, nie do opanowania. Dorośnie.

Dziękuję, ewar, że się odezwałaś :1luvu:
Ja nie bałam się, że ona będzie interesować się raną ale tego, że zrobi sobie krzywdę skakaniem, a jeszcze bardziej tym, że spadnie z dużej wysokości. Jest sporo miejsc, na które może wskoczyć a zeskoczyć się nie da :(
Dzisiaj, po 11dniach ranka wygląda ładnie ale wydaje mi się troszeczkę opuchnięta. Z naciskiem, na to, że "wydaje mi się". Jak dotykam szwu to czuję takie sztywne coś pod palcem, jakby drut? a podobno szwy były rozpuszczalne.
Niteczka szaleje więc chyba będzie dobrze :wink:
Spooxterium pisze:
Silverblue pisze:

No kto to widział takie luxusy :lol:
A serio to może dałoby radę jakiś kawałek płyty gipsowej wsadzić coś jakoś?

Położenie jakiejkolwiek powierzchni poziomej na kabinie ułatwiłoby zdecydowanie rajdy Niteczki pod sufitem :mrgreen: . Muszę pomyśleć o czymś pionowym dla odcięcia przestrzeni między umywalką a kabiną.
Spooxterium, coś mi świta :D . Pomysłowy Dobromir może coś wymyśli :lol: Pięknie nie będzie ale będzie lepiej. Dla kotów, oczywiście :evil:
mir.ka pisze:

czyli u mnie jeszcze 1,5 roku? ufff

Jakie 1,5! Jak adoptujesz Niteczkę to jeszcze, co najmniej 9,5 roku :mrgreen:
Katarzynka01 pisze:Zaglądałam, zaglądałam a i tek przegapiłam trzymanie kciuków za sterylkę :oops:

Przy Piorunie Gromowładnym to się nie dziwię :D
Ja mam wiedzę bliską zeru na temat kastracji kotów ale jakoś tak ... wydaje mi się... że w przypadku kocurków to nie trzeba się spieszyć. Im później tym lepiej.
Tak, awansem, już trzymamy kciuki za okradanego z klejnotów rodzinnych Piorunka :ok: :ok: :ok: :1luvu:
Na kniec, dla cierpliwych, ciekawostka:
Brat Niteczki, Miodek, uczy swojego przybranego brata? noo, starszego rezydenta takiego czegoś:
Obrazek Obrazek
Wiadomo - ten mniejszy to Miodek a ten większy to Bursztynek :D
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
1 - Trudne początki kota Dropsa
2 - Drops + reszta (trudne życie)
3 - Drops + koty
4 - W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Od: Czw lip 27, 2017 15:20

Post » Sob mar 15, 2025 22:30 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

]No dobrze, to może z innej strony - nie chcesz jeszcze bidetu?? :lol: :lol:
Mam taką dużą miskę, tam zawsze wkładałam Pytona na noc, żeby się namoczył. Chyba się nie rozmoczył, co?? :strach:
A tak serio, bardzo ciekawa jestem co tam wymyśliłaś żeby zabezpieczyć kabinę :D

Silverblue

Post » Sob mar 15, 2025 22:35 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

W przypadku kocurków często przychodzi taki moment, że z dnia na dzień zaczynasz się spieszyć 8)
I są to prawdziwe i skuteczne materiały nacisku :lol:
Jeśli chcesz powstrzymać zielony (nie)ład, podpisz petycję https://stopgreendeal.org/pl/

Katarzynka01

Od: Śro gru 28, 2022 17:36

Post » Nie mar 16, 2025 9:04 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

ewkkrem pisze:Muszę pomyśleć o czymś pionowym dla odcięcia przestrzeni między umywalką a kabiną.
Spooxterium, coś mi świta :D . Pomysłowy Dobromir może coś wymyśli :lol:

Płyta gipsowa w pozycji pionowej? 8)

Spooxterium

Post » Nie mar 16, 2025 9:28 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

ewkkrem pisze:Na kniec, dla cierpliwych, ciekawostka:
Brat Niteczki, Miodek, uczy swojego przybranego brata? noo, starszego rezydenta takiego czegoś:
Obrazek Obrazek
Wiadomo - ten mniejszy to Miodek a ten większy to Bursztynek :D

Nie chcę nic mówić, ale oczy Bursztynka wyraźnie mówią: "Co ja takiego narobiłem! Ratunku!"
:wink:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Nie mar 16, 2025 10:54 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Bidet dobra rzecz, dla kotków też - by sobie mogły wskakiwać w lecie na ochładzające namaczanie :201431

Spooxterium

Post » Nie mar 16, 2025 14:07 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

U koleżanki z pracy jej kotu, gdy był w wieku kocięcym, zdarzało się skorzystać z bidetu "kuwetowo".
Kuwetę miał na parterze domku i sprytnie wykombinował, że jak mu się zachce siusiu na piętrze, to zamiast gnać w te pędy, można skorzystać z "tego czegoś stojącego w łazience".
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Nie mar 16, 2025 14:08 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

MB&Ofelia pisze:U koleżanki z pracy jej kotu, gdy był w wieku kocięcym, zdarzało się skorzystać z bidetu "kuwetowo".
Kuwetę miał na parterze domku i sprytnie wykombinował, że jak mu się zachce siusiu na piętrze, to zamiast gnać w te pędy, można skorzystać z "tego czegoś stojącego w łazience".

O, fajnie!

Spooxterium

Post » Nie mar 16, 2025 21:11 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Bardzo pomysłowy kotek :ok:

Silverblue

[poprzednia][następna]