Koty z Hucianego Grodu cd.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon mar 03, 2025 17:32 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

ewar pisze:Połowicznie się udało. Uszka trzy razy była w klatce, wyjadła wszystko, ale klatka się nie zamknęła :evil: :evil: :evil: W końcu wszedł Karolek/Lolek i jest w lecznicy, prawdopodobnie już po zabiegu. Odbieram go około 17-ej. Myślę, że Uszka da się złapać, ale starsze kotki? Będzie trudno. Muszę teraz wsiąść na rower, zrobić zakupy i przygotować łazienkę dla Lolka.
Wolałabym, aby to Uszka się najpierw złapała, ale tak się nie stało. Zainstaluję sznurek, może wtedy klatka się zamknie.

Trzymam kciuki :ok: i czekam na wieści.

egwusia

Od: Pt paź 10, 2008 15:17

Post » Pon mar 03, 2025 17:37 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Już chyba Lolek wędruje do domku, jeszcze nie wie że życie mu się zmieniło zupełnie. Powodzenia maluchu. :ok: :ok:
Żądam postawienia Andrzeja Dudy w stan oskarżenia zgodnie z Konstytucją Rzeczypospolitej Polskiej Art. 145. ustęp 2.

Senanta

Od: Nie paź 20, 2019 20:15

Post » Pon mar 03, 2025 17:38 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Ale masz świetny plan z tym sznurkiem, może pomoże. Trzymam kciuki, żeby się udało złapać i wszystko poszło gładko!

drim

Od: Pt lut 14, 2025 13:08

Post » Pon mar 03, 2025 19:39 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Lolku, ależ odmiana! Też napiszę: powodzenia!
Wątek o Bajce, która dołączyła do Feliksa: viewtopic.php?f=46&t=176799
Wątek o Bezdomniaczce, która się stała Domniaczką Bezią: viewtopic.php?f=46&t=186711
Wątek przedprzedostatni, całego tercetu: viewtopic.php?f=46&t=208290
Nasze Kocie Wierszyki: viewtopic.php?f=8&t=208424

Nul

Od: Śro lis 02, 2016 17:23

Post » Pon mar 03, 2025 22:32 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

A skąd się wziął domek dla Lolka? Tak prosto z lecznicy?
Powodzenia, koteczku! :ok: :201461
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Pon mar 03, 2025 22:52 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Źle sformułowałam zdanie, miało być do domku Ewy, do łazienki ale może jak wszystkie będziemy chciały to się życzenie spełni?
Żądam postawienia Andrzeja Dudy w stan oskarżenia zgodnie z Konstytucją Rzeczypospolitej Polskiej Art. 145. ustęp 2.

Senanta

Post » Wto mar 04, 2025 7:09 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Lolek w łazience u Reni został zainstalowany, musi załapać kuwetę. On jest bardzo grzeczny, boi się, ale nie ma agresji z jego strony. Został wykastrowany, przetestowany ( FeLV/FIV ujemne :ok: ). Zrobiono mu podstawową morfologię i biochemię, wszystko OK. Kupiłam też stronghold, ale to zakropię pojutrze. Zapłaciłam 500 zł.
Zaraz szykuję jedzenie dla bezdomniaczków, zajrzę do Buni i Lolka, zobaczę, co się tam dzieje. Szkoda, że z Uszką się nie udało, ona powinna być pierwsza, bo kocury ją molestują, ale będę próbować.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto mar 04, 2025 9:42 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Uszka teraz najważniejsza :ok:.
Skoro wczoraj weszła do klatki i wyjadła wszystko, to może wejdzie i po raz kolejny.
Oby :ok: .

egwusia

Od: Pt paź 10, 2008 15:17

Post » Wto mar 04, 2025 10:25 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Lolku, załap kuwetę, prosimy :)
Wątek o Bajce, która dołączyła do Feliksa: viewtopic.php?f=46&t=176799
Wątek o Bezdomniaczce, która się stała Domniaczką Bezią: viewtopic.php?f=46&t=186711
Wątek przedprzedostatni, całego tercetu: viewtopic.php?f=46&t=208290
Nasze Kocie Wierszyki: viewtopic.php?f=8&t=208424

Nul

Od: Śro lis 02, 2016 17:23

Post » Wto mar 04, 2025 12:15 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Załapał :ok: W kuwecie tylko bardzo dużo siusiu, kupki nie było, ale Lolek nic w nocy nie zjadł. Jest zestresowany, ale nie gryzie, nie drapie. Ponosiłam go na rękach, zapoznałam z Bunią i mieszkaniem, wygłaskałam. Dwa razy Bunię i jego odwiedziłam. Nie podoba mu się zamknięcie, ale na razie tak być musi, niestety.
Kulki były w komplecie, nawet kocia mama się pojawiła. Dorota zajrzała tam później i był buras, prawdopodobnie molestujący Uszkę :evil:
Pogoda piękna, koty wypuściłam na balkon, wywietrzą sobie futerka.

ewar

Post » Wto mar 04, 2025 14:45 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Senanta pisze:Źle sformułowałam zdanie, miało być do domku Ewy, do łazienki ale może jak wszystkie będziemy chciały to się życzenie spełni?

Oby! :ok: To piękny kocurek. :1luvu:
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Wto mar 04, 2025 16:00 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Nie wiem, czy kociaki kociej mamy są piękne. Raczej takie zwyczajne, ale bardzo zyskują przy bliższym poznaniu. One są po prostu przemiłe. Nie wiem, ile dzikich kotów, bo urodzonych na wolności można byłoby wziąć na ręce i przytulać bez obawy, że trzeba będzie odwiedzić SOR? Wczoraj Lolek czekał na mnie w lecznicowym transporterku i była propozycja, aby go nie przekładać do mojego, bo różnie być może. A ja go bez problemu przełożyłam do swojego, chociaż kot był zestresowany. Mina pani, która mi go wydawała bezcenna. Lolek nie dostał żadnych leków do domu, ale Nosia owszem. Łykała tabletki jak pelikan, dawałam je prosto do gardziołka. Te koty widzą mnie i Dorotę codziennie, dostają od nas jedzenie, bawimy się z nimi i jakoś dobrze nas kojarzą. Walenty był od razu miłym kotem, ale Horacy nie. Wystarczyło jednak trochę czasu, żeby się do nas przekonał. Szkoda, że oba miziaki trafiły do fundacji :cry: , ale nie miałam na to wpływu.
Łapek i Nosia bawią się razem, piszę, bo padło kiedyś pytanie o to właśnie. Nie śpią na jednym posłanku, każde ma swoje ulubione miejsce. Oba kociaki odkryły już uroki balkonu, Łapek wciąż przynosi nasionka klonu, bardzo lubi się nimi bawić. Patyczki matatabi są na drugim miejscu. Nosia kocha wszelkie dyndadełka. Myślę, że Lolek wkrótce się odstresuje i będzie chciał się bawić, bo tak było, kiedy jeszcze był na wolności. Zostawiał miskę z jedzeniem, kiedy tylko zobaczył wędkę.
A to paragon za Lolka
Obrazek
NITKA/KARINKA, co ja mam napisać? :oops: Bardzo, bardzo dziękuję :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Aha, polecam coś, co wypróbowałam, a mianowicie dosypanie ziemi do żwirku w kuwecie. Koty od razu załapują, o co chodzi.

ewar

Post » Wto mar 04, 2025 21:02 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Tak znam ten sposób. Zwłaszcza tymczasy z dworu tego potrzebują do nauczenia czystości.

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

Post » Śro mar 05, 2025 6:15 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Niestety, nie jest za fajnie. Lolek boi się, nie chce za nic siedzieć w łazience, a mogę go wypuszczać tylko kiedy tam jestem. Wieczorem siedziałam z kotami półtorej godziny. Lolek nie chciał się bawić, nic też nie zjadł. Na siłę dałam mu do pyszczka kilka kawałków mięsa. Rano zobaczę, czy coś z misek zniknęło i czy skorzystał z kuwety. Dla niego domem był cały świat, a ja mu bardzo ograniczyłam teren, to dla niego trauma. Usunęłam mu dwa kleszcze, jeszcze małe i zakropiłam stronghold.
Nosia i Łapek świetnie odnalazły się w stadzie, nie ma z nimi kłopotu. Nosia jest nadaktywna, ale taka była od początku. Jest jednak kochana, przemiła, naprawdę.
A to dwa takie średnio udane zdjęcia Lolka, nie chciałam go bardziej stresować
Obrazek
Obrazek

ewar

Post » Śro mar 05, 2025 9:05 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Piękny Lolek. :ok: :ok: Są kciuki za aklimatyzację malucha.

Senanta

[poprzednia][następna]