OTW23-A życie prozaicznie się toczy:(

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt lut 21, 2025 18:40 Re: OTW23-A życie prozaicznie się toczy:(

:)

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

Post » Sob lut 22, 2025 8:15 Re: OTW23-A życie prozaicznie się toczy:(

:ok: :ok: :ok:

IrenaIka2

Od: Czw lut 11, 2016 18:19

Post » Sob lut 22, 2025 14:00 Re: OTW23-A życie prozaicznie się toczy:(

Dzięki za kciuki.
Przekonałam się osobiście, że reumatolog musi znać się na wszystkim. Wzięłam wszystko co mam ale i tak to było deczko za mało. Pamięć odświeżyć musiałam. Na miejscu wykonano mi szczegółowe usg.
Nie wiem co mam powiedzieć. By nie wdawać się w szczegóły. Dostałam skierowania na szczegółowe badania(uff, można wykonać na miejscu +cześć płatne ) , rezonans... Zmieniono mi leki na nadciśnienie.
Ogólnie idziemy w kierunku...tocznia. A co wyjdzie, zobaczymy.
Wyszłam super zdenerwowana i przerażona. Niczego przede mną nie kryto więc perspektywy mnie przytłoczyły. Nie muszą się zadziać. Ale mam na twarzy widoczne zmiany ew chorób.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Sob lut 22, 2025 14:23 Re: OTW23-A życie prozaicznie się toczy:(

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Sob lut 22, 2025 16:00 Re: OTW23-A życie prozaicznie się toczy:(

IrenaIka2

Post » Sob lut 22, 2025 17:19 Re: OTW23-A życie prozaicznie się toczy:(

Asiu, obecnie z toczniem się w miarę normalnie żyje. Głowa do góry :ok:

aga66

Post » Nie lut 23, 2025 7:48 Re: OTW23-A życie prozaicznie się toczy:(

aga66 pisze:Asiu, obecnie z toczniem się w miarę normalnie żyje. Głowa do góry :ok:

Jeszcze nie przesadzone więc muszę złapać luzu. Bo ew świadomość ner i stocznia deczko mnie dołuje :placz:
Na gębie coś jest i trzeba to ustalić.

No i wyjaśniła się sprawa wylewanej wody z misek. Oraz ich wyrzucanie do śmieci. Żadne teorie spiskowe się nie potwierdziły. Prozaicznie jest. Bo to...gówniarze, tak około 8-10 lat. "Złapałam" ich jak kopali w miski. Mają w nosie wychowawczą poprawność rozdarłam się chyba na całe osiedle. Co usłyszałam? Że oni myśli, że tak trzeba robić bo im rodzice tak powiedzieli. Prawda czy nie prawda ale ręce mi opadły.
Wyraziłam zdziwienie, że w domu i szkole nie uczą ich empatii do zwierząt w tak szczególnie ciężkim czasie. Że ich nagrałam i jeśli jeszcze raz zobaczę puste i połamane michy to wrzucę w internet. Niech wszyscy dowiedzą się jak "dbają" o przyrodę.
Jeden z nich, prawie na pewno :wink:, to dzieciak co budki kocie trzepał w poszukiwaniu małych koteczków. Bo on tak lubi małe koteczki :strach:
Wygląda na to, że bachorki puszczone luzem na dwór urządzają sobie wycieczki i do innych stanowisk.
Dzieci się nudzą.
Obrazek

ASK@

Post » Nie lut 23, 2025 15:34 Re: OTW23-A życie prozaicznie się toczy:(

ASK@ pisze:
aga66 pisze:Asiu, obecnie z toczniem się w miarę normalnie żyje. Głowa do góry :ok:

Jeszcze nie przesadzone więc muszę złapać luzu. Bo ew świadomość ner i stocznia deczko mnie dołuje :placz:
Na gębie coś jest i trzeba to ustalić..

Asiu jest coś takiego jak toczeń polekowy. Podobno dość często rozpoznawany właśnie przez reumatologów, a ustępuje po wyeliminowaniu leku, który lico nadobne "zdobi" kształtem motyla. Brałaś od cholery leków, zatem trzymajmy się tego, że kumata pani doktor znajdzie winowajcę :ok: :ok: :ok: :201494
edytowałam literówkę, bom półślepa :placz:

kajtek56

Od: Nie maja 04, 2008 10:11

Post » Nie lut 23, 2025 18:22 Re: OTW23-A życie prozaicznie się toczy:(

IrenaIka2

Post » Nie lut 23, 2025 21:07 Re: OTW23-A życie prozaicznie się toczy:(

Obrazek

muza_51

Od: Pon paź 04, 2010 10:04

Post » Nie lut 23, 2025 23:19 Re: OTW23-A życie prozaicznie się toczy:(

kajtek56 pisze:
ASK@ pisze:

Asiu jest coś takiego jak toczeń polekowy. Podobno dość często rozpoznawany właśnie przez reumatologów, a ustępuje po wyeliminowaniu leku, który lico nadobne "zdobi" kształtem motyla. Brałaś od cholery leków, zatem trzymajmy się tego, że kumata pani doktor znajdzie winowajcę :ok: :ok: :ok: :201494

https://www.mp.pl/pacjent/reumatologia/ ... n-polekowy
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Pon lut 24, 2025 6:43 Re: OTW23-A życie prozaicznie się toczy:(

meg11 pisze:
kajtek56 pisze:
ASK@ pisze:

https://www.mp.pl/pacjent/reumatologia/ ... n-polekowy

Bardzo dziękuję za info :1luvu:
U mnie wszystko zadziało się szybko. A jedna ze zmian wręcz błyskawicznie. Czytając artykuł rozumiem czemu reumatolog tak mnie dokładnie macał przy usg szukając płynu i zmian zapalnych.
Mam, wątpliwą, przyjemność łazić po ludzkich wetach wręcz namiętnie :mrgreen: Wnikliwość i zakres wiedzy reumatologa wręcz mnie zaskoczył. Załatwił mi endokrynologa, ortopedę, dietetyka, pulmonologa...
Obrazek

ASK@

Post » Wto lut 25, 2025 6:29 Re: OTW23-A życie prozaicznie się toczy:(

A tak z innej beczki.
Zostawiłam ci ja sobie torebeczkę :mrgreen: zawieszoną na murku. Polazłam z wiaderkami wodę nabrać. I nie miałam ochoty by mnie się plątały inne wisiorki :strach: wszak godzina wczesna, wszyscy mnie znają, co może się stać ? :smokin: Po powrocie i zalaniu misek świeżyzną zarzuciłam ci ja sobie torebeczkę na wątłe ramionka. Potem zapakowałam do plecaka i dopiero dnia następnego sięgłam ku wnętrznościom. A tam...pustki 8O Ktoś zapierdolił mi saszetki z karmą zostawiając torebki z suchym. Dobrze ,że mam zawsze rezerwy po kieszeniach. :smokin:
Obrazek

ASK@

Post » Wto lut 25, 2025 19:14 Re: OTW23-A życie prozaicznie się toczy:(

Asiu, tą torebeczkę z karmą to rano zostawiłaś? U mnie pod pracą też kradną karmę i nawet raz nakryłam jak Pan dla pieska kocią karmę sobie z miski do torebki przesypywał.

aga66

Post » Śro lut 26, 2025 13:05 Re: OTW23-A życie prozaicznie się toczy:(

IrenaIka2

[poprzednia][następna]