Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy
pibon pisze:Asi zaden zwierzak nie ruszy.
Ale dobrze, ze nawialas
https://www.facebook.com/miastojestnasz ... 7DqkRCTNMl
Czy Warszawa musi zabijać dziki, które pojawiają się w mieście?
Ponownie apelujemy do Prezydenta Rafała Trzaskowskiego o zrewidowanie polityki uśmiercania dzików w stolicy. W samym listopadzie ubiegłego roku zabito 125 osobników.
Warszawa się rozrasta – dlatego dzikie zwierzęta się tu pojawiają. Czas nauczyć się, jak nie wchodzić sobie w drogę.
W Łodzi powstał właśnie Zespół ds. Dzikich Zwierząt, którego zadaniem będzie opracowywanie długofalowych strategii współistnienia ludzi i dzikich zwierząt w mieście. W Warszawie powinien powstać podobny!
W tej sprawie Radna Marta Szczepańska złożyła kolejną interpelację, w której pyta m.in.:
❓ Ile było przypadków ataków dzików na ludzi?
❓ Czy brany jest pod uwagę głos mieszkańców, którzy sprzeciwiają się zabijaniu dzików?
❓ Czy Warszawa próbowała humanitarnych metod, takich jak odłów i przenoszenie zwierząt do lasów miejskich, jak robi to Łódź?
❓ Czy miasto monitoruje liczbę i strukturę watah przed podjęciem decyzji o odstrzale?
❓ Czy planowane jest utworzenie zespołu ds. dzikich zwierząt, który nie składałby się wyłącznie z myśliwych?
ASK@ pisze:U nas już wydano nakaz odstrzału podobno. Tylko brak konkretów kto ma za to zapłacić wstrzymuje sprawę.
Jestem nieliczna, którym dziki nie wadzą. Można z nimi żyć. Nie przeszkadzają mi zryte trawniki. Ziemia odżyje. Ptaki mają co skubać. Bardziej wadzą mi trawniki wygolone do ziemi. I wygrabione wszystko do łysa.
meg11 pisze:Ja trochę w innym temacie.Tu sporo warszafki zagląda.
Potrzebny mi rezonans otwarty bądż półotwarty w Warszawie, możliwie blisko centrum żebym nie błądziła po stolicyna NFZ.
Wie ktoś coś?
ASK@ pisze:meg11 pisze:Ja trochę w innym temacie.Tu sporo warszafki zagląda.
Potrzebny mi rezonans otwarty bądż półotwarty w Warszawie, możliwie blisko centrum żebym nie błądziła po stolicyna NFZ.
Wie ktoś coś?
mziel52 pisze:Prywatnie w Radiologica Wilanów.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 51 gości