Mysz [*] i jej służba.Nadeszło nowe

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 11, 2025 15:46 Re: Mysz [*] i jej służba.Nadeszło nowe

:1luvu:
mir.ka pisze:
Gosiagosia pisze:Zapytam Moniki czy mogę podać.
Konto na wieniec, znicze i msze dla Sylwii
Monika Waleńczyk
62 1160 2202 0000 0001 7624 1122 Bank Millenium
I tu wielka prośba dla chcących się dołożyć żeby dziś wysłać przelew bo Monika idzie zamówić wieniec i chce wiedzieć na jaka kwotę może zamówić.
Dziękuję

przelałam

Dziękuję :1luvu:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Wto lut 11, 2025 15:48 Re: Mysz [*] i jej służba.Nadeszło nowe

Pogrzeb w piątek- 14.02.
o 13:00 na cmentarzu Szczecińska.

Gosiagosia

Post » Wto lut 11, 2025 16:50 Re: Mysz [*] i jej służba.Nadeszło nowe

Na szarfie na wieńcu również będzie napis forum Miau
Wieniec będzie z jasno kremowych róż i białych goździków.

Gosiagosia

Post » Wto lut 11, 2025 18:05 Re: Mysz [*] i jej służba.Nadeszło nowe

Gosiagosia pisze:Pogrzeb w piątek- 14.02.

potwierdzam, pogrzeb na cmentarzu katolickim

mag828

Od: Wto lip 06, 2010 19:48

Post » Wto lut 11, 2025 19:08 Re: Mysz [*] i jej służba.Nadeszło nowe

Przed chwilą puściłam przelew, niw wiem, czy dotrze przed opłaceniem wiencz

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Wto lut 11, 2025 20:02 Re: Mysz [*] i jej służba.Nadeszło nowe

Gosiagosia pisze:Na szarfie na wieńcu również będzie napis forum Miau
Wieniec będzie z jasno kremowych róż i białych goździków.

ale nie tylko ludzie z miau sie dorzucaja na wieniec. Ja mysle, ze ogolnie mozna napisac: od przyjaciol -kociarzy. Z FB duzo osob a spoza miau tez sie dorzuca do wienca

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Wto lut 11, 2025 20:04 Re: Mysz [*] i jej służba.Nadeszło nowe

MaryLux pisze:Nie mogę się po tej wiadomości pozbierać

jak my wszyscy... :placz: Bardzo wielu osobom byla bardzo bliska.

Kociara82

Post » Wto lut 11, 2025 20:13 Re: Mysz [*] i jej służba.Nadeszło nowe

MaryLux pisze:Przed chwilą puściłam przelew, niw wiem, czy dotrze przed opłaceniem wiencz

ja mysle, ze tak jest ok, bo inaczej Monika by musiala przedlozyc z wlasnej kieszeni, a moim zdaniem to juz by bylo naduzywanie jej uprzejmosci.
Z reszta najwazniejsza jest pamiec. Alb
A jak zostana srodki to albo przeznaczyc na jakies kitku, np na kociarnie w ktorej Sylwunia nasza sie udzielala jako wolontariusz, albo jakakolwiek inna organizacje pro-zwierzeca, ktora byla Jej bliska. Mysle, ze Sylwia by tego chciala.
Albo mozna dac z tych srodkow na msze np miesiac po smierci, tez od przyjaciol... Taka moja propozycja, nie wiem, co wy na to.

Kociara82

Post » Wto lut 11, 2025 20:19 Re: Mysz [*] i jej służba.Nadeszło nowe

mag828 pisze:
Gosiagosia pisze:Pogrzeb w piątek- 14.02.

potwierdzam, pogrzeb na cmentarzu katolickim

jesli potrafisz-wklej tu nekrolog.

Kociara82

Post » Wto lut 11, 2025 20:43 Re: Mysz [*] i jej służba.Nadeszło nowe

Kociara82 pisze:
MaryLux pisze:Przed chwilą puściłam przelew, niw wiem, czy dotrze przed opłaceniem wiencz

ja mysle, ze tak jest ok, bo inaczej Monika by musiala przedlozyc z wlasnej kieszeni, a moim zdaniem to juz by bylo naduzywanie jej uprzejmosci.
Z reszta najwazniejsza jest pamiec. Alb
A jak zostana srodki to albo przeznaczyc na jakies kitku, np na kociarnie w ktorej Sylwunia nasza sie udzielala jako wolontariusz, albo jakakolwiek inna organizacje pro-zwierzeca, ktora byla Jej bliska. Mysle, ze Sylwia by tego chciala.
Albo mozna dac z tych srodkow na msze np miesiac po smierci, tez od przyjaciol... Taka moja propozycja, nie wiem, co wy na to.

Myślę, że oba pomysły są dobre.
Skoro składają się ludzie spoza miau, to chyba lepiej napisać, tak jak proponujesz - od przyjaciół-kociarzy.
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Wto lut 11, 2025 20:46 Re: Mysz [*] i jej służba.Nadeszło nowe

Wpłaciłam pieniążki. Będę myślami z Sylwia i jej najbliższymi :placz:

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

Post » Wto lut 11, 2025 20:58 Re: Mysz [*] i jej służba.Nadeszło nowe

jolabuk5 pisze:Myślę, że oba pomysły są dobre.
Skoro składają się ludzie spoza miau, to chyba lepiej napisać, tak jak proponujesz - od przyjaciół-kociarzy.

tak, albo: od przyjaciol z kocich grup. Miau to tez pewnego rodzaju grupa. Ten, kto bedzie czytal napis czy go robil i tak moze nie wiedziec o co chodzi, ale wazne, ze Sylwia by wiedziala. Nie robmy konfliktow! Sylwia tego nie lubila! Nie wyrozniala nikogo, wszystkich tak samo traktowala, czy z miau ktos czy z FB czy skad... To nie wazne! Przyjaciele-to sie mialo liczyc.
Co do kwiatkow-nie wypowiadam sie, bo sie nie znam na tym, ale moze by warto bylo wplesc symbolicznie jakis, jesli Sylwia miala jakis szczegolnie ulubiony? Z reszta to nie wazne, ma byc widac, ze to od serca, od osob, ktorym Sylwia byla bardzo bliska. A sami wiecie, jaka byla ooba: wszedzie zjednywala sobie ludzi, nie dalo sie Jej nie lubic. Wszedzie miala przyjaciol, gdziekolwiek sie pojawiala. Zwlaszcza wsrod kociarzy. W koncu dzieki kotom sie poznalismy wszyscy... jakby nie koty to nie wiadomo, czy los by nasze drogi splatal. :201461 :201461

Dlatego jeszcze raz wszystkich tu prosze o uszanowanie pamieci Sylwii i prosze nie tworzyc konfliktow! Ona by sobie tego nie zyczyla! Zwlaszcza w takiej chwili...

Kociara82

Post » Wto lut 11, 2025 21:08 Re: Mysz [*] i jej służba.Nadeszło nowe

aga66 pisze:Wpłaciłam pieniążki. Będę myślami z Sylwia i jej najbliższymi :placz:

do nikogo z nas to nie dociera... Sylwunia pozostanie w naszych sercach na zawsze.
Kilka dni temu minal rok jak mialam wrreszcie okazje poznac Sylwie osobiscie. To byl najpiekniejszy dzien w moim zyciu. Po kilkunastu latach znajomosci internetowej...Kiedy w rocznice wyslalam jej smsa, powiedzialam,ze zycze sobie obysmy mialy wiecej okazji do spotkan, oby i w tym roku udalo sie spotkac. Nie wiedzialam, ze jej stan jest tak bardzo zly... :placz:
Dzis myslami jestem z jej synem i mezem... Dla nich to bardzo ciezki czas, domyslam sie, co czuja, bo sama 4 lata temu stracilam Tate, tez w wyniku raka. Wiec domyslam sie, co czuja chlopaki teraz..

Nie ma odpowiednich slow pocieszenia. Przytulam,,

Kociara82

Post » Wto lut 11, 2025 21:23 Re: Mysz [*] i jej służba.Nadeszło nowe

Sis... bylas bardzo dzielna i bardzo silna, bardzo dlugo. Walczylas jak na wojowniczke przystalo. Z pokora i usmiechem na twarzy mimo wszystko. A teraz znow jestes z Mysia. Juz nie cierpisz i tylko to sie liczy!
Nie, dobrze wiesz, ze nie powiem zegnaj. Nie licz na to, kochana!
Do zobaczenia kiedys w tym lepszym swiecie, do zamiauczenia!

Kocham cie, moja internetowa siostrzyczko! Na zawsze bedziesz w moim sercu i pamieci!
Zaszczytem bylo moc poznac Cie osobiscie, usciskac...Zaszczytem bylo miec Cie w gronie przyjaciol.
Dziekuje za wszystko, za kazde dobre slowo, wsparcie, zrozumienie, za przyjazn, serce... Za to, ze bylas...
Zawsze wszystkim okazywalas mnostwo dobra, zyczliwosci, mozna bylo z Toba i powaznie porozmawiac i pozartowac nawet z samychh siebie. Nie prosilas o nic, zawsze bylas soba, szczera, prawdziwa... A nie spodziewalas sie na pewno, z tyle osob Cie tak bardzo lubilo, tylu oobom bylas bardzo bliska... Pamietasz, jak w Ustroniu kolezankom ze stolowki nas przedstawilas?

A TO MOJE KOCIARSTWO.

Tylko Ty moglas to tak ujac, zartobliwie, kocio i z miloscia.Juz tesknie za tymi zartami.
Nie tak mialo byc...

Do zamiauczenia, sis!

Kociara82

Post » Wto lut 11, 2025 21:52 Re: Mysz [*] i jej służba.Nadeszło nowe

Kociara82 pisze:Sis... bylas bardzo dzielna i bardzo silna, bardzo dlugo. Walczylas jak na wojowniczke przystalo. Z pokora i usmiechem na twarzy mimo wszystko. A teraz znow jestes z Mysia. Juz nie cierpisz i tylko to sie liczy!
Nie, dobrze wiesz, ze nie powiem zegnaj. Nie licz na to, kochana!
Do zobaczenia kiedys w tym lepszym swiecie, do zamiauczenia!

Kocham cie, moja internetowa siostrzyczko! Na zawsze bedziesz w moim sercu i pamieci!
Zaszczytem bylo moc poznac Cie osobiscie, usciskac...Zaszczytem bylo miec Cie w gronie przyjaciol.
Dziekuje za wszystko, za kazde dobre slowo, wsparcie, zrozumienie, za przyjazn, serce... Za to, ze bylas...
Zawsze wszystkim okazywalas mnostwo dobra, zyczliwosci, mozna bylo z Toba i powaznie porozmawiac i pozartowac nawet z samychh siebie. Nie prosilas o nic, zawsze bylas soba, szczera, prawdziwa... A nie spodziewalas sie na pewno, z tyle osob Cie tak bardzo lubilo, tylu oobom bylas bardzo bliska... Pamietasz, jak w Ustroniu kolezankom ze stolowki nas przedstawilas?

A TO MOJE KOCIARSTWO.

Tylko Ty moglas to tak ujac, zartobliwie, kocio i z miloscia.Juz tesknie za tymi zartami.
Nie tak mialo byc...

Do zamiauczenia, sis!

Pięknie napisane, Kociara82!
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5