Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
klaudiafj pisze:
Mi się to wszystko kojarzy z początkami covidu...
klaudiafj pisze:Cześć wszystkim
Mirko to bardzo miłe, że o nas pamiętasz ciągle i podtrzymujesz wątekGosiu, Jolu
Dziś zamurowała mnie wiadomość o śmierci SylwiiNie do uwierzenia
Kochana Sylwunia
![]()
![]()
Nie wiem co napisać
(
Skoro już tu weszłam to napiszę co u nas.
Kotki i my jesteśmy starsi o kolejne lata. U kotów wszystko dobrze.
Tosia ma już prawie 10 lat![]()
Kubisław 8 lat
a Marysia prawdopodobnie 14 lat
Tosia i Kubisław zdrowi (odpukać), a Marysia pod stałą kontrolą wetki.
Nie wiem czy pisałam... Marysia ma padaczkę, ale już pod kontrolą. W sensie nauczyliśmy się zapobiegać napadom padaczki i na razie od długiego czasu ich nie ma. Jak widzimy, że Marysia ma tiki to zwiększamy lek na parę dawek i przechodzi. Oprócz tego ma leki na tarczycę z powodu nadczynności (to miała), nowe na ciśnienie też. Ma duże problemy ze stawami z powodu wieku (są bolesne), więc jest na miesięcznych zastrzykach bardzo drogich, bo przy tych lekach jakie ma nie może mieć innego leku przeciwbólowego na stawy. Prócz tego dostaje też wspomagający na stawy oraz ochronny na wątrobę, bo leki obciążające. Także trochę dużo tych leków, które dostaje dwa razy na dzień. Dostaje też cyklicznie kroplówki na nerki.
Mimo tego jest w bardzo dobrej kondycji, ma piękne mięciutkie futerko, a jak dobrze się czuje to gania Tosię. Codziennie też wychodzi na korytarz, a jak się dowiedziałam nocami chodzi z moim m. po dworze, ale na jego rękach. Wychodzą przed klatkę i patrzą na światale to było w tajemnicy przede mną, bo wiadomo, że bym się nie zgodziła. No, ale skoro już tak się dzieje, to niech się dzieje, Marysia jak wychyli nos na dwór to potem spokojnie śpi
Właśnie powiedziałam m., że Tosia ma prawie 10 lat a onco Ty gadasz, przecież Tosia ma 2 lata
Bo dalej taki mały sowizdrzał
![]()
Chciałam dodać zdjęcia, ale zapomniałam jak to się robi - jaka teraz jest strona do tego?
mir.ka pisze:klaudiafj pisze:Cześć wszystkim
Mirko to bardzo miłe, że o nas pamiętasz ciągle i podtrzymujesz wątekGosiu, Jolu
Dziś zamurowała mnie wiadomość o śmierci SylwiiNie do uwierzenia
Kochana Sylwunia
![]()
![]()
Nie wiem co napisać
(
Skoro już tu weszłam to napiszę co u nas.
Kotki i my jesteśmy starsi o kolejne lata. U kotów wszystko dobrze.
Tosia ma już prawie 10 lat![]()
Kubisław 8 lat
a Marysia prawdopodobnie 14 lat
Tosia i Kubisław zdrowi (odpukać), a Marysia pod stałą kontrolą wetki.
Nie wiem czy pisałam... Marysia ma padaczkę, ale już pod kontrolą. W sensie nauczyliśmy się zapobiegać napadom padaczki i na razie od długiego czasu ich nie ma. Jak widzimy, że Marysia ma tiki to zwiększamy lek na parę dawek i przechodzi. Oprócz tego ma leki na tarczycę z powodu nadczynności (to miała), nowe na ciśnienie też. Ma duże problemy ze stawami z powodu wieku (są bolesne), więc jest na miesięcznych zastrzykach bardzo drogich, bo przy tych lekach jakie ma nie może mieć innego leku przeciwbólowego na stawy. Prócz tego dostaje też wspomagający na stawy oraz ochronny na wątrobę, bo leki obciążające. Także trochę dużo tych leków, które dostaje dwa razy na dzień. Dostaje też cyklicznie kroplówki na nerki.
Mimo tego jest w bardzo dobrej kondycji, ma piękne mięciutkie futerko, a jak dobrze się czuje to gania Tosię. Codziennie też wychodzi na korytarz, a jak się dowiedziałam nocami chodzi z moim m. po dworze, ale na jego rękach. Wychodzą przed klatkę i patrzą na światale to było w tajemnicy przede mną, bo wiadomo, że bym się nie zgodziła. No, ale skoro już tak się dzieje, to niech się dzieje, Marysia jak wychyli nos na dwór to potem spokojnie śpi
Właśnie powiedziałam m., że Tosia ma prawie 10 lat a onco Ty gadasz, przecież Tosia ma 2 lata
Bo dalej taki mały sowizdrzał
![]()
Chciałam dodać zdjęcia, ale zapomniałam jak to się robi - jaka teraz jest strona do tego?
Tosia już 10-cio latka?jak ten czas leci, pamiętam ją taką malutką u mnie. Zdjęcie Tosi od Ciebie wisi na ceglanej ścianie ze zdjęciami innych zwierzaków.
jolabuk5 pisze:O, fajnie, że napisałaś!![]()
Zdjęcia teraz najwygodniej dodawać tu:
https://imgbb.com/#google_vignette
Klikasz "wyślij", wybierasz zdjęcie i znowu "wyslij"
Wybieram opcję BBCode full linked, wtedy po skopiowaniu kodu wkleja się całe zdjęcie, nie miniaturka.
Oczywiście, można też dodać fotki przez miau
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bajera, Marmotka i 19 gości