Bytomskie Łobuzy :) cz. 15 Wożą się wózkiem :D

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 23, 2023 10:46 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 15 Wożą się wózkiem :D

Była na smyczy przyczepiona do wózka, więc wiele by nie wymyśliła ;)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Pt cze 23, 2023 11:17 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 15 Wożą się wózkiem :D

klaudiafj pisze:
Mi się to wszystko kojarzy z początkami covidu...

Z tym balkonem to chyba chodzilo o to, ze jesli to ma cos wspolnego z ptasia grypa to odchody ptakow na balkon maja łatwo sie dostac.

Gdzieś też czytałam, że to może byc jakas mutacja covida, przeciez koty na covid chorowaly i niektore umierały (pantera śnieżna w naszym zoo),
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Pt cze 23, 2023 11:58 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 15 Wożą się wózkiem :D

Bo zaczyna się tak samo i ta sama narracja - weci nie wiedzą co to za choroba, nie wiedzą jak leczyć, a koty umierają w 24-48 godzin.

Ja się tylko boję, żeby to nie była jakaś akcja w celu zabicia jak największej liczby kotów, bo może ich jest za dużo - wiem, to już może naciągane, ale po akcji z covidem (który moim zdaniem był epidemią wywołaną celowo) i po tym co się teraz dzieje, że mamy wojnę, to mnie już nic nie zdziwi. Każdy najgorszy scenariusz z trzech lat się sprawdził.

Ale może to też być akcja zrobiona po to, by za chwilę dać szczepionki, a wiadomo że miłośnicy zwierząt rzucą się na nie i zapłacą niemal każdą cenę, żeby tylko uchronić pupila przed ciężką chorobą i śmiercią.

A Marysia jest dużo spokojniejsza odkąd są spacery. Nie wyje tyle pod drzwiami :)

Fakt z książeczki zdrowia Kubisława - ostatnia waga 7,30 kg a to było w 2021! :strach:

klaudiafj

Post » Pt cze 23, 2023 13:13 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 15 Wożą się wózkiem :D

Marysi spacery były bardzo potrzebne! :ok: :ok: :ok:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Czw lip 13, 2023 6:53 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 15 Wożą się wózkiem :D

Obrazek

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Nie sie 13, 2023 10:25 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 15 Wożą się wózkiem :D

Co tam u Was? spacerujecie nadal?
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Sob gru 23, 2023 16:46 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 15 Wożą się wózkiem :D

Obrazek
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Sob lut 17, 2024 14:21 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 15 Wożą się wózkiem :D

Obrazek
Obrazek

mir.ka

Post » Wto gru 24, 2024 9:14 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 15 Wożą się wózkiem :D

Obrazek
Obrazek

mir.ka

Post » Pon lut 10, 2025 20:32 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 15 Wożą się wózkiem :D

Cześć wszystkim :(

Mirko to bardzo miłe, że o nas pamiętasz ciągle i podtrzymujesz wątek :1luvu: Gosiu, Jolu :1luvu:

Dziś zamurowała mnie wiadomość o śmierci Sylwii :placz: Nie do uwierzenia :( Kochana Sylwunia :placz: :placz: :placz: Nie wiem co napisać :((

Skoro już tu weszłam to napiszę co u nas.

Kotki i my jesteśmy starsi o kolejne lata. U kotów wszystko dobrze.

Tosia ma już prawie 10 lat :strach:

Kubisław 8 lat

a Marysia prawdopodobnie 14 lat

Tosia i Kubisław zdrowi (odpukać), a Marysia pod stałą kontrolą wetki.
Nie wiem czy pisałam... Marysia ma padaczkę, ale już pod kontrolą. W sensie nauczyliśmy się zapobiegać napadom padaczki i na razie od długiego czasu ich nie ma. Jak widzimy, że Marysia ma tiki to zwiększamy lek na parę dawek i przechodzi. Oprócz tego ma leki na tarczycę z powodu nadczynności (to miała), nowe na ciśnienie też. Ma duże problemy ze stawami z powodu wieku (są bolesne), więc jest na miesięcznych zastrzykach bardzo drogich, bo przy tych lekach jakie ma nie może mieć innego leku przeciwbólowego na stawy. Prócz tego dostaje też wspomagający na stawy oraz ochronny na wątrobę, bo leki obciążające. Także trochę dużo tych leków, które dostaje dwa razy na dzień. Dostaje też cyklicznie kroplówki na nerki.

Mimo tego jest w bardzo dobrej kondycji, ma piękne mięciutkie futerko, a jak dobrze się czuje to gania Tosię. Codziennie też wychodzi na korytarz, a jak się dowiedziałam nocami chodzi z moim m. po dworze, ale na jego rękach. Wychodzą przed klatkę i patrzą na świat ;) ale to było w tajemnicy przede mną, bo wiadomo, że bym się nie zgodziła. No, ale skoro już tak się dzieje, to niech się dzieje, Marysia jak wychyli nos na dwór to potem spokojnie śpi ;)

Właśnie powiedziałam m., że Tosia ma prawie 10 lat a on :strach: co Ty gadasz, przecież Tosia ma 2 lata ;) Bo dalej taki mały sowizdrzał :wink:

Chciałam dodać zdjęcia, ale zapomniałam jak to się robi - jaka teraz jest strona do tego?

klaudiafj

Post » Pon lut 10, 2025 23:48 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 15 Wożą się wózkiem :D

O, fajnie, że napisałaś! :1luvu:
Zdjęcia teraz najwygodniej dodawać tu:
https://imgbb.com/#google_vignette
Klikasz "wyślij", wybierasz zdjęcie i znowu "wyslij"
Wybieram opcję BBCode full linked, wtedy po skopiowaniu kodu wkleja się całe zdjęcie, nie miniaturka.

Oczywiście, można też dodać fotki przez miau
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Wto lut 11, 2025 10:26 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 15 Wożą się wózkiem :D

klaudiafj pisze:Cześć wszystkim :(

Mirko to bardzo miłe, że o nas pamiętasz ciągle i podtrzymujesz wątek :1luvu: Gosiu, Jolu :1luvu:

Dziś zamurowała mnie wiadomość o śmierci Sylwii :placz: Nie do uwierzenia :( Kochana Sylwunia :placz: :placz: :placz: Nie wiem co napisać :((

Kubisław 8 lat

Nie wiem czy pisałam... Marysia ma padaczkę, ale już pod kontrolą. W sensie nauczyliśmy się zapobiegać napadom padaczki i na razie od długiego czasu ich nie ma. Jak widzimy, że Marysia ma tiki to zwiększamy lek na parę dawek i przechodzi. Oprócz tego ma leki na tarczycę z powodu nadczynności (to miała), nowe na ciśnienie też. Ma duże problemy ze stawami z powodu wieku (są bolesne), więc jest na miesięcznych zastrzykach bardzo drogich, bo przy tych lekach jakie ma nie może mieć innego leku przeciwbólowego na stawy. Prócz tego dostaje też wspomagający na stawy oraz ochronny na wątrobę, bo leki obciążające. Także trochę dużo tych leków, które dostaje dwa razy na dzień. Dostaje też cyklicznie kroplówki na nerki.

Mimo tego jest w bardzo dobrej kondycji, ma piękne mięciutkie futerko, a jak dobrze się czuje to gania Tosię. Codziennie też wychodzi na korytarz, a jak się dowiedziałam nocami chodzi z moim m. po dworze, ale na jego rękach. Wychodzą przed klatkę i patrzą na świat ;) ale to było w tajemnicy przede mną, bo wiadomo, że bym się nie zgodziła. No, ale skoro już tak się dzieje, to niech się dzieje, Marysia jak wychyli nos na dwór to potem spokojnie śpi ;)

Właśnie powiedziałam m., że Tosia ma prawie 10 lat a on :strach: co Ty gadasz, przecież Tosia ma 2 lata ;) Bo dalej taki mały sowizdrzał :wink:

Chciałam dodać zdjęcia, ale zapomniałam jak to się robi - jaka teraz jest strona do tego?

Tosia już 10-cio latka? 8O jak ten czas leci, pamiętam ją taką malutką u mnie. Zdjęcie Tosi od Ciebie wisi na ceglanej ścianie ze zdjęciami innych zwierzaków.
Obrazek

mir.ka

Post » Wto lut 11, 2025 12:16 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 15 Wożą się wózkiem :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

klaudiafj

Post » Wto lut 11, 2025 12:24 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 15 Wożą się wózkiem :D

mir.ka pisze:
klaudiafj pisze:Cześć wszystkim :(

Kubisław 8 lat

Tosia już 10-cio latka? 8O jak ten czas leci, pamiętam ją taką malutką u mnie. Zdjęcie Tosi od Ciebie wisi na ceglanej ścianie ze zdjęciami innych zwierzaków.

Tak, szok jak ten czas leci :/

jolabuk5 pisze:O, fajnie, że napisałaś! :1luvu:
Zdjęcia teraz najwygodniej dodawać tu:
https://imgbb.com/#google_vignette
Klikasz "wyślij", wybierasz zdjęcie i znowu "wyslij"
Wybieram opcję BBCode full linked, wtedy po skopiowaniu kodu wkleja się całe zdjęcie, nie miniaturka.

Oczywiście, można też dodać fotki przez miau

Udało się chociaż jest to teraz dość karkołomne zadanie :)

klaudiafj

Post » Wto lut 11, 2025 12:26 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 15 Wożą się wózkiem :D

Obrazek

Obrazek

klaudiafj

[poprzednia][następna]