Niechciane, chore, po przejściach. Kolejne zwroty z adopcji

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Sob sty 11, 2025 22:41 Re: Niechciane, bardzo chore, po przejściach. Tola chora :(

Tutaj jest filmik i wyniki chorej staruszki :(
https://www.facebook.com/share/1Ea7EbxxgR/

To ta kotka z balkonu viewtopic.php?f=1&t=199845&hilit=umrze%C4%87+tego
a wcześniej matka dzieci które urodziła na tymże balkonie viewtopic.php?f=1&t=153975

Była adoptowana do Warszawy ale kotka rezydenta ją prześladowała i wróciła do mnie
viewtopic.php?f=1&t=193582&p=12596800&hilit=Kotka+na+balkonie#p12596800
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Nie sty 12, 2025 14:26 Re: Niechciane, bardzo chore, po przejściach. Tola chora :(

Dobrze nie jest, To chora wiekowa kociczka :(

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

Post » Pon sty 13, 2025 9:34 Re: Niechciane, bardzo chore, po przejściach. Tola chora :(

Obrazek

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Czw sty 16, 2025 9:06 Re: Niechciane, bardzo chore, po przejściach. Tola chora :(

aga66 pisze:Dobrze nie jest, To chora wiekowa kociczka :(

Zgadza się, zobaczymy czy wyniki się poprawią po zmianie leków na tarczycę i wątrobę.

Gosia dzięki za życzenia i wzajemnie.
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Czw sty 16, 2025 9:12 Re: Niechciane, bardzo chore, po przejściach. Tola chora :(

Wczoraj mała Kropka miała sterylizację, a dzisiaj zawożę też jej siostrę.
Siostra koniecznie chce się dostać do siostrzyczki.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Czw sty 16, 2025 10:48 Re: Niechciane, bardzo chore, po przejściach. Tola chora :(

Obrazek

Gosiagosia

Post » Czw sty 16, 2025 18:43 Re: Niechciane, bardzo chore, po przejściach. Tola chora :(

Mała Kropka jest urocza!

aga66

Post » Pt sty 17, 2025 22:33 Re: Niechciane, bardzo chore, po przejściach. Tola chora :(

Siostra Kropki już też po sterylce którą miała wczoraj.
Po przywiezieniu do domu
Obrazek
w klatce
Obrazek Obrazek

i dzisiaj
Obrazek
siostry znowu razem
Obrazek

Z Milusiem/Heniem jeździłam do lecznicy na antybiotyk co 3 dni. Dawałam też sinupret, bo smarkał wydzieliną żółto zieloną i ciężej oddychał. W sumie to pojechałam sprawdzić, czy aby nie potrzebna jest ten zabieg płukania nosa i podania leku na Aspergilozę.wet najpierw wdrożył leczenie i w sumie mu pomogło, bo lżej mu się oddycha i sporadycznie tylko kicha. Muszę obserwować i w razie nasilenia kichania wydzieliną żółtą będzie pobrany wymaz z noska i w zależności od wyników będzie decyzja co dalej.
Waga 3,400 a poprzednio 2,900kg. Sierść lśniąca i boczki zaokrąglone.
Obrazek Obrazek

Na kontroli też któregoś dnia byłam z Karmelkiem czy w oczku które miał operowane nic złego się nie dzieje, i jest wszystko okey, oczko ładne, rak płaskonabłonkowym nie odrasta, ale muszę obserwować.
Obrazek Obrazek

Byłam też z Maćkiem, bo on też ma coś z okiem które jest mniejsze i takie jakby wrażliwsze.
Wet po obejrzeniu nic niepokojącego nie wykrył na szczęście.
Niestety zęby które miał czyszczone z kamienia rok temu, znowu są w opłakanym stanie i część jest do wyrwania a część do oczyszczenia z kamienia.
Obrazek

Mało tego dźwigania, to jeszcze we wtorek wywaliłam się na lodzie, :201436 gdy wysiadłam z samochodu, w drodze do paczkomatu, odebrać karmę dla chorej staruszki za którą bardzo darczyńcom dziękuję :aniolek: <3
Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek
Ledwo co zebrałam się z tego śniegu i nic poważnego sobie nie zrobiłam poza podtuczeniem barku i urazu kręgosłupa szyjnego.Przechodzi już powoli ale bez leków przeciwbólowych Zaldiar się nie obyło niestety.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pt sty 31, 2025 11:19 Re: Niechciane, bardzo chore, po przejściach. Tola chora :(

Obrazek

Gosiagosia

Post » Wto lut 04, 2025 9:29 Re: Niechciane, bardzo chore, po przejściach. Tola chora :(

Dziękuję Gosia za pamięć o nas. :1luvu:
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Wto lut 04, 2025 10:26 Re: Niechciane, bardzo chore, po przejściach. Tola chora :(

Na początku bardzo chcę podziękować wszystkim darczyńcom za pomoc dla moich podopiecznych. :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Staruszka ma zapewnioną zapas karmy, ale stan oceniam na pogarszający bo nie chce jeść. Miałam buteleczkę w płynie Recovery to trochę sama podjada. Dzisiaj pojadę po zamówione mięsko, to może zje. Ogólnie taki stan od soboty... :(
Obrazek Obrazek
Obrazek
Obrazek

Nie pisałam jak widać, że mała kotka praktycznie złamała sobie nóżkę. Ona razem z siostrą są wszędobylskie i wszędzie ich pełno.
Gonitwy po klatkach na szafy i tylko kwestią czasu było spadnięcie.Dokładnie nie widziałam a tylko podejrzewam, bo byłam w kuchni a one w końcu domku.Usłyszałam tylko krzyk i gdy poleciałam tam to leżała na podłodze i zaraz szybko uciekła wlokąc nogę z krzykiem, pod szafę.

W lecznicy noga tylko usztywniona na tygodnie najmniej, bo do zabiegu gwoździowania trzeba by było ją złamać według lekarza.
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Musiałam kotkę wyjąć z klatki aby sobie wiekszej krzywdy w niej nie zrobiła bo to co wyprawiała to coś bez nazwy.Zamykam tylko na noc.
Obrazek

Maciuś miał zrobione ząbki bo od tamtego roku, gdzie miał je czyszczone znowu były brzydkie.
On ma chore serduszko i z nim trzeba bardzo ostrożnie z usypianiem.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Przepraszam, że mało piszę, ale brak czasu bo ciągle coś i coś a i sama coś kiepsko się czuję.
Do tego koty sikają mi na nową wziętą na raty kanapę, poduszki wywaliłam bo po wypraniu było czuć.
Obrazek

Jeszcze raz dziękuję kochani za pomoc dla moich podopiecznych :1luvu: :aniolek: :love:
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Wto lut 04, 2025 18:23 Re: Niechciane, bardzo chore, po przejściach.

O rety Aniu, ale się dzieje. Przy tylu kotach to nie dziw, że ciągle coś. Za całokształt :ok:

aga66

Post » Wto lut 04, 2025 18:23 Re: Niechciane, bardzo chore, po przejściach.

O rety Aniu, ale się dzieje. Przy tylu kotach to nie dziw, że ciągle coś. Za całokształt :ok:

aga66

Post » Śro lut 05, 2025 8:05 Re: Niechciane, bardzo chore, po przejściach.

aga66 pisze:O rety Aniu, ale się dzieje. Przy tylu kotach to nie dziw, że ciągle coś. Za całokształt :ok:

Dzięki Agnieszka :1luvu:

Udało mi się kupić w promocyjnej cenie budkę dla kotków na Temu. Koty jak widać z niej zadowolone. :201461
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Śro lut 05, 2025 19:57 Re: Niechciane, bardzo chore, po przejściach.

Aniu a ile czekałaś na przesyłkę z Temu? Drapak bardzo fajny :)

aga66

[poprzednia][następna]