Kot w wieku19,5. PNN. Czy jeszcze zapalenie pęcherza??

rozmowy o cukrzycy i niewydolności nerek u kotów

Moderator: Moderatorzy

Regulamin działu
Uwaga! Porady na temat leczenia udzielane są na podstawie pk.13 regulaminu forum.

Post » Wto sty 21, 2025 23:36 Re: Kot w wieku19,5. PNN. Czy jeszcze zapalenie pęcherza??

olesia.b pisze:
anka1515 pisze:Beniu ,
Zapaliłam światełko serduszko ,żeby oświetlić Ci drogę przez Tęczowy Most
Dla wszystkich naszych skarbeczków

Bardzo, bardzo dziękuję!!

Ciepło mi jest na sercu czytając jak wiele osób myślało o Beniu, również w dniu jego odejścia.
Wczoraj u nas była taką piękną pogoda, ani jednej chmurki. Mówiłam mu nawet, że to moja mama w niebie przegoniła chmury, żeby miał czystą drogę za Tęczowy Most…

I na pewno tak właśnie było. :)

Silverblue

Od: Sob lut 10, 2024 18:51

Post » Sob sty 25, 2025 23:56 Re: Kot w wieku19,5. PNN. Czy jeszcze zapalenie pęcherza??

olesia.b pisze:Dzisiaj chwilę przed godziną 15, mój najukochańszy Benuś zasnął na zawsze.
.

Pięknie napisałaś o ostatnich chwilach z Beniem, popłakałam się, bardzo mnie to poruszyło.

Chcę tylko napisać, że trafiłam tu przypadkowo, bo mój 16-letnik kot Szpak zachorował na nerki i zaczęłam szukać informacji online, nie spodziewałam się, że to forum jeszcze istnieje i działa, zalogowałam się odwiecznym loginem i hasłem a tu cud jakiś nastąpił. Jestem pozytywnie zszokowana, że w dobie sociali, AI itp forum miau nic sobie z tego nie robi i nadal prężnie działa.
Czuję się, jak bym cofnęła się w czasie - 16 lat temu właśnie pisałam na tym forum z prośbą o pomoc - bo wtedy ratowałam mojego kocia po tym jak tragicznie zmarła jego mama w 7 dobie jego życia, był najsłabszy z całego miotu, miot wykarmiłam, wszystkie kotki przeżyły. I nawet odkopałam ten wątek i czytałam swoje słowa sprzed 16 lat. To niesamowite, że meandry internetu znowu mnie tu przywiodły i że to miejsce nadal istnieje i służy wsparciem i radą - jestem tym ogromnie poruszona. I te emotki jak z gadu-gadu, aż się łza w oku kręci, chyba tęsknię za tamtymi czasami...

Ogromnie współczuję straty, pod koniec listopada pożegnałam siostrę Szpaka - Krysieńkę.
Przesyłam ciepłe myśli :201481

oleczka

Od: Wto wrz 26, 2006 19:37

Post » Pon sty 27, 2025 13:08 Re: Kot w wieku19,5. PNN. Czy jeszcze zapalenie pęcherza??

Pięknie i wzruszająco opisałaś ostatnią drogę Benia i Wasze pożegnanie...

Bardzo Ci współczuję, trzymaj się!

errato

Od: Sob wrz 28, 2024 16:36

Post » Pon sty 27, 2025 23:27 Re: Kot w wieku19,5. PNN. Czy jeszcze zapalenie pęcherza??

oleczka pisze:
olesia.b pisze:Dzisiaj chwilę przed godziną 15, mój najukochańszy Benuś zasnął na zawsze.
.

Pięknie napisałaś o ostatnich chwilach z Beniem, popłakałam się, bardzo mnie to poruszyło.

Chcę tylko napisać, że trafiłam tu przypadkowo, bo mój 16-letnik kot Szpak zachorował na nerki i zaczęłam szukać informacji online, nie spodziewałam się, że to forum jeszcze istnieje i działa, zalogowałam się odwiecznym loginem i hasłem a tu cud jakiś nastąpił. Jestem pozytywnie zszokowana, że w dobie sociali, AI itp forum miau nic sobie z tego nie robi i nadal prężnie działa.
Czuję się, jak bym cofnęła się w czasie - 16 lat temu właśnie pisałam na tym forum z prośbą o pomoc - bo wtedy ratowałam mojego kocia po tym jak tragicznie zmarła jego mama w 7 dobie jego życia, był najsłabszy z całego miotu, miot wykarmiłam, wszystkie kotki przeżyły. I nawet odkopałam ten wątek i czytałam swoje słowa sprzed 16 lat. To niesamowite, że meandry internetu znowu mnie tu przywiodły i że to miejsce nadal istnieje i służy wsparciem i radą - jestem tym ogromnie poruszona. I te emotki jak z gadu-gadu, aż się łza w oku kręci, chyba tęsknię za tamtymi czasami...

Ogromnie współczuję straty, pod koniec listopada pożegnałam siostrę Szpaka - Krysieńkę.
Przesyłam ciepłe myśli :201481

Oleczka, ja też na miau pisałam z 15 lat temu. Też mnie wzrusza to, że tutaj trochę czas się zatrzymał.Ale wstawianie zdjęć mnie pokonało… :wink:

olesia.b

Od: Nie sty 07, 2007 2:14

Post » Sob mar 01, 2025 20:49 Re: Kot w wieku19,5. PNN. Czy jeszcze zapalenie pęcherza??

A u mnie moja 17letnis zuziunia miała ecoli co 3 msce przez to zapalenia pęcherza. Antybiotyki. Powinna dostawać PRIOBIOTYKI inne jedzonko gotowany barf a nie kattovit...od listopada krzyczała znowu bo zawsze przy ecoli się darła . Zabrałam ja do jej wet. Ta patrząc na film gdzie kotka krzyczy i siada ciężko na brzuch podklula łapki stwierdza demencja a ja w to wierzę!!!!! Po powrocie Zuzia dalej się drze wyje coraz mniej je nie może pić wody a lekarz stwierdziła to wiszenie nad wodą to gruchanie starych kotów nad wodą...obserwuje ja jestem zdezorientowana tym brzuszkiem przecież to strachy i leki demencja ...kotka 20 dnia bezgłośnie prosi mnie o pomoc payrzy na wodę na mnie ja jestem zdezorientowana tuli się do mnie bo odczuwa że umiera przynajmniej tego jej nie odmawiam jestem przy niej 24h. Kiedy w końcu sika za kuwete szok stwierdzam BIZEEEE to nie demencja!!! Szybko sor. Tam stwierdzają zapalenie nerek. I nawet nie plukaja do uśpienia oddają. Znajduje lekarza domowego ten też do uśpienia kreatynina poza skala a mocznik powyżej 46. Krzyczę że to od ecoli ostre infekcja bakteryjna kolejną lekarz mnie przekonuje że nawet jak od ecoli i ostre to się nie da wypłukać. Mówię wyniki z 20.11 są dobre. Kreat i urea w normie!!! To jest nagle ...mówi nic się nie da zrobić i muszę pomoc jej odejść. 17 lat naszej wielkiej miłości a na koniec uwierzyłam wet a nie Kici. Od grudnia jestem wrakiem...

Sylwia33

Od: Pon kwi 28, 2014 19:13

Post » Sob kwi 19, 2025 18:51 Re: Kot w wieku19,5. PNN. Czy jeszcze zapalenie pęcherza??

errato pisze:Pięknie i wzruszająco opisałaś ostatnią drogę Benia i Wasze pożegnanie...

Oj tak... Jestem facetem już nie młodym, ale czytając cały wątek a szczególnie pożegnanie, miałem łzy w oczach.
Myślę że chyba kochamy bardziej tych małych przyjaciół niż ludzi, bynajmniej ja tak mam... :201461
[*]Robinek[*] 06.2024 - 12.04.2025

lewel

Od: Sob kwi 19, 2025 13:08

Post » Nie kwi 20, 2025 22:44 Re: Kot w wieku19,5. PNN. Czy jeszcze zapalenie pęcherza??

olesia.b pisze:Ale wstawianie zdjęć mnie pokonało… :wink:

https://upload.miau.pl/upload.php

Klikasz zdjęcie i po otworzeniu kopiujesz 3 link od góry.

Beniu [*]
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Pon kwi 21, 2025 8:50 Re: Kot w wieku19,5. PNN. Czy jeszcze zapalenie pęcherza??

olesia.b pisze:Wczoraj u nas była taką piękną pogoda, ani jednej chmurki. Mówiłam mu nawet, że to moja mama w niebie przegoniła chmury, żeby miał czystą drogę za Tęczowy Most…

Zapewne gdzieś tam już jest...
Beniu [*]
Gdziekolwiek teraz jesteś :201461
[*]Robinek[*] 06.2024 - 12.04.2025

lewel

Od: Sob kwi 19, 2025 13:08

[poprzednia]