Koty z Hucianego Grodu cd.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie sty 12, 2025 10:15 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Poszłam do Kulek na piechotę, chociaż miejscami było odśnieżone. Najpierw rzuciłam ptakom ziarno, a potem poszłam do Buni. Kotka zjadła mięso i mokrą karmę do spodu 8O Zdejmując buty zauważyłam, że w jednym odkleiła mi się część podeszwy :evil: Co robić? Przywiązałam sznurówką :oops:, chciałam, aby ta prowizorka zadziałała i żebym nie wracała boso do domu. Zadziałała.
Lila od razu przybiegła, trochę zjadła, a potem pojawiła się Sreberko. Jest problem jak nakarmić Sreberko, aby Lila jej nie przegoniła. Jakoś się udało. Kociaki zjawiły się w komplecie, głodne nie były, chciały się bawić. One muszą być podkarmiane przez ludzi z pobliskiego bloku. Oczywiście była wędka w użyciu, koty coraz śmielsze, ale jeszcze nieoswojone. Kociej mamy nie było kolejny dzień. Jutro Dorota ma koci dyżur, może ją zauważy.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Nie sty 12, 2025 11:28 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Oo, też kiedyś chodziłam w bucie przewiązanym sznurówką :) I to w górach daleko od szewca, sklepu, czegokolwiek :)

Kocia mamo, pojaw się!
Wątek o Bajce, która dołączyła do Feliksa: viewtopic.php?f=46&t=176799
Wątek o Bezdomniaczce, która się stała Domniaczką Bezią: viewtopic.php?f=46&t=186711
Wątek przedprzedostatni, całego tercetu: viewtopic.php?f=46&t=208290
Nasze Kocie Wierszyki: viewtopic.php?f=8&t=208424

Nul

Od: Śro lis 02, 2016 17:23

Post » Nie sty 12, 2025 13:47 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

:mrgreen: Nieźle. Dawno temu kupiłam sobie sakramencko drogie, ale ładne buty Pumy. Nie dość, że obcierały mnie do krwi, to jeszcze któregoś dnia oderwała mi się cała podeszwa. Na szczęście było to już na klatce schodowej.
O kocią mamę trochę się boję, ona ma już swoje lata.

ewar

Post » Nie sty 12, 2025 16:50 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Zrozumiałe, że się martwisz.

Trzymam kciuki, żeby kocica się pojawiła :ok: .

Buty- kiedy wybieram się na jakiś dłuższy, kilkugodzinny spacer po lesie, czy w góry, zawsze mam jakąś "kropelkę" czy inne UHU :D .
Więcej niż raz przydało się.
No, ale, wokół komina to nic nie noszę.

egwusia

Od: Pt paź 10, 2008 15:17

Post » Pon sty 13, 2025 7:00 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Jak widać, nie tylko ja mam takie buciane przygody :mrgreen:
Znowu sypało śniegiem, ale nie ma go dużo. Ze śniegu cieszą się chyba tylko dzieci i psy,, ale bardzo lubię, kiedy w parku dzieci z rodzicami lepią bałwany, zjeżdżają na sankach, a psy szczęśliwe, tarzają się w śniegu...itd.
Bunia lepiej je, co mnie cieszy i nie tylko suchą karmę. Kotka trochę biega, trochę się przytula, jest naprawdę cudowna.
Renia pisała, że Toluś stracił wszystkie ząbki. Bezzębny kot świetnie sobie radzi i żyje w komforcie, bo nic go nie boli. Wetka nie zauważyła problemu, dopiero kocia dentystka. Powiedziała, że być może Tolusiowi unormuje się teraz cukier i oby tak się stało :ok: :ok: :ok: :ok:
Tino p.Izy ma tylko jednego kła. Ładnie je, brak zębów mu nie przeszkadza , ale widać po nim starość. Dużo śpi, rzadko już wychodzi, a wcześniej domagał się wypuszczania i bywało, że całe noce spędzał poza mieszkaniem.

ewar

Post » Pon sty 13, 2025 9:25 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Obrazek

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Pon sty 13, 2025 10:10 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Dziękuję :1luvu:
Dorota była u Kulek i oto, co zastała. Była Lila i Sreberko,podjadły sobie do syta. Kociaki też były, ale nie bardzo głodne w przeciwieństwie do kociej mamy, która wreszcie się pojawiła. Dostała sporo jedzenia, na pewno nie będzie głodna. Dorota mówiła, że jedno z kociąt bawiło się ...kulką lodu :lol: Jutro mój dyżur, już mam zrobione zakupy, wędkę też wezmę i z maluchami się pobawię.

ewar

Post » Wto sty 14, 2025 7:31 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Kolejny dzień, kiedy muszę iść do kotów , a nie jechać rowerem. Trochę ciężko będzie, ale nie ma wyjścia.
Wczoraj kurier dostarczył paczkę, a w niej były taniutkie szeleszczące piłeczki. Adaś i Łapek bawili się jak szaleni, wzięłam jedną dla Buni i kotce też się spodobała :lol: Mam jakieś zdjęcia, kiepskie jak zwykle, ale ilustrujące to, co piszę. Oczywiście wędka jest nadal hitem.
Wciąż rozczula mnie widok Łapka pakującego się do pontonu, w którym leży Misza. Są przytulanki, mizianki, mycie uszek...itd. Cudny widok. Też mam zdjęcia, wkleję później.

ewar

Post » Wto sty 14, 2025 10:37 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Obrazek

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Wto sty 14, 2025 10:45 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Dziękuję :1luvu:
Trochę mnie nogi bolą, bo mimo wszystko do Kulek mam kawałek, a jeszcze po drodze zahaczam o Bunię. Dzisiaj małe łaciatki czekały pod drzewem. Troszkę zjadły, ale oczywiście zabawa była ważniejsza. Lila też przybiegła na posiłek. Tyle, Sreberka i kociej mamy nie było.

ewar

Post » Wto sty 14, 2025 10:48 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Dobrze, że koty w komplecie. Że z kocią mamą wszystko w porządku :ok:.

egwusia

Od: Pt paź 10, 2008 15:17

Post » Wto sty 14, 2025 11:07 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Mam nadzieję.
A to obiecane zdjęcia. Oczywiście kiepskie, o tym wciąż słyszę, ale tylko takie mogę zrobić.
Bunia z szeleszczącą piłeczką
Obrazek
Obrazek
Łapek i Misza
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
I rodzeństwo Łapka jeszcze na wolności
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Poznałam panią, która podkarmia koty na działce. Mieszka niedaleko mnie i ma dwie cudne, czarne kotki, oczywiście z działki. Pani ma problemy z chodzeniem, schylaniem się ...itd. Kotki muszą mieć podcinane pazurki. Pani nie umie tego robić, nosiła kotki do weta .Jedna z kotek tak się tych wizyt boi, że siusia ze strachu, sinieje i w ogóle jest dramat. U mnie na kolanach siedzi spokojnie, minuta i pazurki są podcięte. Tak się cieszę, że mogę pomóc.

ewar

Post » Wto sty 14, 2025 11:39 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

ewar pisze:Obrazek

To chyba najrzadziej widywany kociak (przynajmniej na zdjęciach).
Kropek albo Kropka? :)
A zdjęcia całkiem dobre, nie muszą być artystyczne. :ok:
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Wto sty 14, 2025 12:39 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Różnie to bywało, nie zawsze wyciągam aparat. To jedyny kociak z łaciatków, który nie ma plamy na nosku.

ewar

Post » Wto sty 14, 2025 13:07 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Ma za to kropeczki. ;) Wszystkie kotki są śliczne! :1luvu: :201461
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

[poprzednia][następna]