Moje koty I/XX coup de foudre i pustka. Jednak Jaskier

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 05, 2025 0:26 Re: Moje koty I/XX coup de foudre. Miesięcznica

No to się nazywa prawdziwe współodczuwanie. :D Ale tak serio często żałuję że nie wiem co siedzi w kociej główce i skąd niektóre zachowania się biorą. Dobrze że nic groźnego Justynowi nie stało się podczas tego upadku, ja już czasami wolę iść po śniegu niż po odśnieżonym, bo często na chodniku robi się cienka warstewka lodu i się jedzie :strach:

Silverblue

Od: Sob lut 10, 2024 18:51

Post » Nie sty 05, 2025 1:13 Re: Moje koty I/XX coup de foudre. Miesięcznica

Obok nas nie ma chodnika, ulicę mają dopiero przebudowywać. Latem idzie się ścieżką. Zimą i gdy jest błoto trzeba iść asfaltem bo inaczej się nie da.
Swoją drogą to przykład jak nas oszukuje samorząd. Przed wyborami samorządowymi ogłoszono, że już za chwilę zacznie się remont. Powieszono tablice - remont rozpocznie się w 2025 roku. Starą ulica, powstały wzdłuż niej nowe osiedla, bezpiecznie można się poruszać tylko samochodem, chodników nie ma, nie ma też wielu innych rzeczy bo jak to u nas wszystko się robi od du... strony.
Po wyborach okazało się, że i owszem miasto podjęło decyzję o remoncie. Ale w 2025 roku rozpoczną się pracę projektowe, faktyczny remont najwcześniej w 2027 roku :twisted:
Jeśli chcesz powstrzymać zielony (nie)ład, podpisz petycję https://stopgreendeal.org/pl/

Katarzynka01

Od: Śro gru 28, 2022 17:36

Post » Nie sty 05, 2025 13:04 Re: Moje koty I/XX coup de foudre. Miesięcznica

Obrazek

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Nie sty 05, 2025 13:31 Re: Moje koty I/XX coup de foudre. Miesięcznica

Gosiagosia pisze:Obrazek

Dzień dobry :)
A dzień piękny, słoneczny, mam nadzieję, że i u Ciebie podobnie
Jeśli chcesz powstrzymać zielony (nie)ład, podpisz petycję https://stopgreendeal.org/pl/

Katarzynka01

Post » Nie sty 05, 2025 18:33 Re: Moje koty I/XX coup de foudre. Miesięcznica

Przycupnę, jeśli pozwolicie…

olesia.b

Od: Nie sty 07, 2007 2:14

Post » Nie sty 05, 2025 18:50 Re: Moje koty I/XX coup de foudre. Miesięcznica

Będzie nam bardzo miło :)

Katarzynka01

Post » Nie sty 05, 2025 19:45 Re: Moje koty I/XX coup de foudre. Miesięcznica

Katarzynka01 pisze:Obok nas nie ma chodnika, ulicę mają dopiero przebudowywać. Latem idzie się ścieżką. Zimą i gdy jest błoto trzeba iść asfaltem bo inaczej się nie da.
Swoją drogą to przykład jak nas oszukuje samorząd. Przed wyborami samorządowymi ogłoszono, że już za chwilę zacznie się remont. Powieszono tablice - remont rozpocznie się w 2025 roku. Starą ulica, powstały wzdłuż niej nowe osiedla, bezpiecznie można się poruszać tylko samochodem, chodników nie ma, nie ma też wielu innych rzeczy bo jak to u nas wszystko się robi od du... strony.
Po wyborach okazało się, że i owszem miasto podjęło decyzję o remoncie. Ale w 2025 roku rozpoczną się pracę projektowe, faktyczny remont najwcześniej w 2027 roku :twisted:

Łódź to dla mnie symbol wiecznych remontów. Bywam tam mniej więcej dwa razy do roku i zawsze jest rozkopana, ale tak konkretnie.

olesia.b

Post » Nie sty 05, 2025 19:53 Re: Moje koty I/XX coup de foudre. Miesięcznica

olesia.b pisze:
Katarzynka01 pisze:Obok nas nie ma chodnika, ulicę mają dopiero przebudowywać. Latem idzie się ścieżką. Zimą i gdy jest błoto trzeba iść asfaltem bo inaczej się nie da.

Łódź to dla mnie symbol wiecznych remontów. Bywam tam mniej więcej dwa razy do roku i zawsze jest rozkopana, ale tak konkretnie.

A byłaś odkąd zaczęli wiercić słynny tunel średnicowy? :strach:
Teraz to dopiero mamy konkret + remonty i przebudowy.
Pieszczone a niedopieszczone centrum, a im dalej tym gorzej.
No i jeszcze budowy bo niestety Łódź to miasto deweloperów. Niszczą wszystko i wciskają się wszędzie. Aż mnie trzęsie jak sobie pomyślę i popatrzę co wyprawiają

Katarzynka01

Post » Nie sty 05, 2025 20:02 Re: Moje koty I/XX coup de foudre. Miesięcznica

Ja do Łodzi jeździłam od dziecka - mam tam rodzinę. I pamiętam, że dluuugi to było bardzo niedoinwestowane miasto. Z masą starych kamienic i starych zakładów. No i niestety w pewnym momencie ktoś dostrzegł jej potencjał i poszło to trochę za bardzo. Moim zdaniem Łódź jeśli chodzi o położenie, skomunikowanie, jest jednym z fajniejszych miast w Polsce.

Ja od urodzenia mieszkałam w Warszawie, ale po 32 latach przeniosłam się do Kołobrzegu i wiodę życie małomiasteczkowca :wink: Do miasta dużego już bym nie wróciła. Ale niestety są też minusy tj opieka weterynaryjna. Z miejsca gdzie miałam w odległości 1 km trzy całodobowe kliniki, wylądowałam tu, gdzie wszystko działa max do 18, tylko w dni powszednie.Najblizsza całodobowa (niezbyt renomowana) to Szczecin - 1,5 godziny drogi…

olesia.b

Post » Nie sty 05, 2025 21:06 Re: Moje koty I/XX coup de foudre. Miesięcznica

Wrocław to też wieczne remonty i ciągłe zmiany trss mpk

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Nie sty 05, 2025 21:07 Re: Moje koty I/XX coup de foudre. Miesięcznica

Katarzynka01 pisze:Też to sobie czasami wyobrażam i na wyobrażeniach się kończy :kotek:

Fotografa przy tym nie było. Njus z ostatniej chwili. Justyn siedzi na łóżku, Piorun najedzony leży obok. Justyn zaczyna się drapać po głowie, bo sobie kilka dni temu lekko nadtłukł wywijając orła na śliskiej ulicy. Ale goi się to i swędzi. Justyn się drapie za uchem, Piorun patrzy, bardzo uważnie. Piorun też zaczyna się drapać. Justyn się drapie szybciej, Piorun też wpatrzony w ruch ręki. Justyn przyspiesza, Piorun też. Justyn przestaje. Piorunek się zawiesza i ze złością gryzie się w łapkę :lol:

Jaki ten Piorunek inteligentny! :ok: :D
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Nie sty 05, 2025 21:56 Re: Moje koty I/XX coup de foudre. Miesięcznica

olesia.b pisze:Ja do Łodzi jeździłam od dziecka - mam tam rodzinę. I pamiętam, że dluuugi to było bardzo niedoinwestowane miasto. Z masą starych kamienic i starych zakładów. No i niestety w pewnym momencie ktoś dostrzegł jej potencjał i poszło to trochę za bardzo. Moim zdaniem Łódź jeśli chodzi o położenie, skomunikowanie, jest jednym z fajniejszych miast w Polsce.

Ja od urodzenia mieszkałam w Warszawie, ale po 32 latach przeniosłam się do Kołobrzegu i wiodę życie małomiasteczkowca :wink: Do miasta dużego już bym nie wróciła. Ale niestety są też minusy tj opieka weterynaryjna. Z miejsca gdzie miałam w odległości 1 km trzy całodobowe kliniki, wylądowałam tu, gdzie wszystko działa max do 18, tylko w dni powszednie.Najblizsza całodobowa (niezbyt renomowana) to Szczecin - 1,5 godziny drogi…

Stare kamienice są i są zagrożone. Jedna się latem zawaliła zupełnie.
Kamienice są poddawane rewitalizacji, rewitalizacja jest po prostu skandaliczna, lokatorzy bardzo narzekają na niedoróbki, na idiotyczne rozwiązania. Ech, ale to nie powieść :evil:

No cóż mieszkanie w mniejszym mieście ma swoje lepsze i gorsze strony. Z jednej strony Ci zazdroszczę, ale z tej drugiej nie bardzo. Swoja drogą Kołobrzeg wydaje się metropolią :evil: Sądząc po korkach i problemach z parkowaniem w sezonie :strach:
MaryLux pisze:Wrocław to też wieczne remonty i ciągłe zmiany trss mpk

O tak, wiem doświadczyłam kilka lat temu :)

Katarzynka01

Post » Nie sty 05, 2025 22:03 Re: Moje koty I/XX coup de foudre. Miesięcznica

jolabuk5 pisze:
Katarzynka01 pisze:Też to sobie czasami wyobrażam i na wyobrażeniach się kończy :kotek:

Fotografa przy tym nie było. Njus z ostatniej chwili. Justyn siedzi na łóżku, Piorun najedzony leży obok. Justyn zaczyna się drapać po głowie, bo sobie kilka dni temu lekko nadtłukł wywijając orła na śliskiej ulicy. Ale goi się to i swędzi. Justyn się drapie za uchem, Piorun patrzy, bardzo uważnie. Piorun też zaczyna się drapać. Justyn się drapie szybciej, Piorun też wpatrzony w ruch ręki. Justyn przyspiesza, Piorun też. Justyn przestaje. Piorunek się zawiesza i ze złością gryzie się w łapkę :lol:

Jaki ten Piorunek inteligentny! :ok: :D

To po mnie :P

Piorunek po kolacji
Obrazek
Obrazek

I przed zmianą pościeli, to zawsze wydarzenie i myślenie - jak utrudnić :)
Obrazek

Katarzynka01

Post » Nie sty 05, 2025 23:03 Re: Moje koty I/XX coup de foudre. Miesięcznica

Piorunek mówi dobranoc :)
Obrazek

To oczywiście nie wiem, kokieteria?
Piorunek nie mówi dobranoc, Piorunek się budzi do nocnego szaleństwa :)

Katarzynka01

Post » Nie sty 05, 2025 23:30 Re: Moje koty I/XX coup de foudre. Miesięcznica

Ladniutki stwor, dropiaty na brzuszku i ten usmiech wampirzy ;)

FuterNiemyty

Od: Pt gru 01, 2017 11:58

[poprzednia][następna]