Moje koty I/XX coup de foudre i pustka. Jednak Jaskier

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 02, 2025 13:20 Re: Moje koty I/XX coup de foudre. Miesięcznica

Dobra wiadomość jest taka, że Piorunek zupełnie nie boi się wystrzałów, owszem reaguje w sensie, że słyszy i odnotowuje dźwięk, ale ten go nie stresuje. Wielkie uff.

Nemisia nie reaguje na wystrzały, ma je w głębokim podogoniu, nasza mądra i dzielna niedźwiadka
Obrazek
A Nodi się boi, tak jak i burzy. Jeszcze nie slychać grzmotów, a po Nodim ani śladu. Najlepszy barometr i jaki miły
Obrazek
Zdjęć bojącego się Nodiego z przyczyn oczywistych nie ma, bo nie ma komu zrobić fotki :)

Z wielką obawą zdecydowaliśmy się wyjść z domu, normalnie z duszą na ramieniu. Piorunek się nie bał, on tęsknił za nami. Ok. 23.20 Justyn poszedł skontrolować sytuację. Odniósł wrażenie, że Piorunek czekał w przedpokoju, rzucił się Justynowi w ramiona. Ale łatwo nie było ponieważ zestresowany Nodi w przerwie pomiędzy strzałami bił Nemisię, pewnie w ramach odreagowania :twisted:
Generalnie było miło i fajnie, Justyn wrócił pierwszy, ja zostałam dłużej. Mały miał wzmożoną wielogodzinną aktywność. Po pierwsze "bo tak", a po drugie (tak sobie tłumaczę) po prostu cieszył się, że wszyscy w domu, kochany ten kotek :1luvu:

Piorunek jest kotkiem sprawiedliwym i sprawiedliwie obdarza nas swoimi łaskami. Jedna noc ze mną, kolejna z Justynem, tak to działa.
Obrazek
Obrazek
Ale gdy wstaje się w nocy do łazienki, po powrocie nie bardzo jest się gdzie i jak położyć (Justyn jaki troskliwy - może Ci coś położyć na podłodze?)
Obrazek
Obrazek
Zmiana miejscówki
Obrazek
Obrazek
Może on się faktycznie jakoś ładuje?
Obrazek
I tak nam mija poczatek roku, wesoło nam mija.
A już za chwilę, za chwileczkę upłyną 2 miesiące odkąd Piorunek wniósł nam ogromny ładunek energii :1luvu:
Jeśli chcesz powstrzymać zielony (nie)ład, podpisz petycję https://stopgreendeal.org/pl/

Katarzynka01

Od: Śro gru 28, 2022 17:36

Post » Czw sty 02, 2025 15:54 Re: Moje koty I/XX coup de foudre. Miesięcznica

Podłoga w roli miejsca do spania to niezły pomysł, sprawdzilam

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Czw sty 02, 2025 16:24 Re: Moje koty I/XX coup de foudre. Miesięcznica

Ale ja lubię swoje łóżeczko :?
Jeśli chcesz powstrzymać zielony (nie)ład, podpisz petycję https://stopgreendeal.org/pl/

Katarzynka01

Post » Czw sty 02, 2025 18:24 Re: Moje koty I/XX coup de foudre. Miesięcznica

No, wreszcie nowe zdjęcia Piorunka i rezydentów! :1luvu: :201461
Fajnie, że Piorunek nie boi się strzelania - to trochę jak grzmoty, pioruny, a przecież Piorun nie będzie się bał piorunów! :D
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Czw sty 02, 2025 18:45 Re: Moje koty I/XX coup de foudre. Miesięcznica

jolabuk5 pisze:No, wreszcie nowe zdjęcia Piorunka i rezydentów! :1luvu: :201461
Fajnie, że Piorunek nie boi się strzelania - to trochę jak grzmoty, pioruny, a przecież Piorun nie będzie się bał piorunów! :D

:)
A widzisz, słusznie. A ja się bałam wyjść z domu, a Justyn wręcz histeryzował :twisted:
I tak oboje, pogrążeni w trudnych dylematach - wyjść, nie wyjść, zapomnieliśmy o tym, że Piorun chroniony swoim imieniem to Piorun(ochron) :)

A swoją drogą uległam manii, zaraziła mnie zła kobieta i zrobiłam swoje pierwsze zakupy na "temu". Dostałam oczopląsu obejrzawszy obfitość dóbr wszelkich :strach: Teraz czekam na kuriera

Katarzynka01

Post » Czw sty 02, 2025 18:49 Re: Moje koty I/XX coup de foudre. Miesięcznica

Ciekawe, jak Ci się uda. Ja jakoś się nie zdecydowałam, nie bardzo umiem "chodzić" po Temu, poza tym w moim komputerze coś blokuje wstępną weryfikację (nie można przesunąć obrazka na własciwe miejsce), a z tabletu nie robię zakupów. Napisz, proszę, czy wszystko będzie OK!
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Czw sty 02, 2025 18:52 Re: Moje koty I/XX coup de foudre. Miesięcznica

Ja też zadebiutowałam, ale żadnej weryfikacji nie było. Na koniec zasadziłam z nimi drzewko :) Bo jest taka opcja przy podsumowaniu rachunku - zasadź z nami drzewko. No dobra, mam nadzieję, że to faktycznie drzewko a nie flaszka dla pakującego.
Czekam, pomiędzy 10 a 23 stycznia ma przyjść, napiszę jak mi się spodobało i czy zgodne z opisem.

Katarzynka01

Post » Czw sty 02, 2025 21:18 Re: Moje koty I/XX coup de foudre. Miesięcznica

Piekne foty, Szara sklonowana i jak blizniaczka - wyluzowana sylwestrowo, chetnie sama by poodpalala pare fajerwerkow.
Dobrego, niech podloga bedzie przyjazna, a futra zajmuja tylko miejscowki Polowka ;)

FuterNiemyty

Od: Pt gru 01, 2017 11:58

Post » Czw sty 02, 2025 21:44 Re: Moje koty I/XX coup de foudre. Miesięcznica

Szara rasowa czy udaje, jak Nemisia? :)

Jak koty będą spać tylko z połówkiem to ja zjem paznokcie z zazdrości :twisted:
Nie, nie są takie, dzielą się nami :) Jaka to przyjemność. Choć z Nodim ostatnio trudno. Przychodzi ten kotek, układa się w nogach, na poczatek naszego rytuału, ale wpada piorunem Piorunek i wskakuje Nodiemu na plecy :roll: A zwyczajowo Nodi zaczyna w nogach łóżka, ja gaszę światło, to przychodzi i się przytula, po chwili intensywnego głaskania i zapewnień, że świat piękniejszego kota nie oglądał, usatysfakcjonowany odsuwa się i rozkłada wygodnie. A gdy się budzę, Nodi śpi już normalnie, na poduszce :)

Katarzynka01

Post » Czw sty 02, 2025 21:48 Re: Moje koty I/XX coup de foudre. Miesięcznica

Szara, to podroba ;)
A futra powinny nie tyle spac 'Z' Polowkiem, co zajmowac jego miejscowke.
Mialabys okazje wykazac sie serduchem i poduszka o podloge rzucic :)

FuterNiemyty

Od: Pt gru 01, 2017 11:58

Post » Czw sty 02, 2025 21:51 Re: Moje koty I/XX coup de foudre. Miesięcznica

Z serduchem i poduszką to bym nie przesadzała, mam bardzo miłe i poręczne kocie poddupniki. Oczywiście jeśli koty wyrażą zgodę :twisted:

Ciekawe kto podrabia takie piękne koty

Katarzynka01

Post » Czw sty 02, 2025 23:59 Re: Moje koty I/XX coup de foudre. Miesięcznica

Czyli okazało się że Piorunek jest odważnym kotkiem i fajerwerki mu nie straszne :ok:
Szkoda ze wujek Nodi się boi. Ale Sylwester minął bez większych wstrząsów i bardzo dobrze.
Tak, wychodzenie w nocy do łazienki jak bardzo ryzykowne przy kotach :roll: Zwłaszcza takich które lubią się kłaść w poprzek łóżka... :wink: Ale nic to gdy ma się empatycznego rycerza przy boku, który gotów jest kocyk na podłodze dla damy swego serca rozłożyć :wink:

Silverblue

Od: Sob lut 10, 2024 18:51

Post » Pt sty 03, 2025 0:05 Re: Moje koty I/XX coup de foudre. Miesięcznica

Nodi boi się burzy od zawsze, no i fajerwerków :(
Koty co to się kładą w poprzek łóżka to jeszcze przylać potrafią w razie przesunięcia :roll:
Rycerz mówisz? Pomyślę nad konsekwencjami, bo właśnie mi uświadomiłaś, że z rycerza to ma zakuty łeb :evil:
Żartuję, dobry z niego chłopina i na podłodze by mnie nie zostawił, żart miał taki tylko, hmm niemiecki

Katarzynka01

Post » Pt sty 03, 2025 13:19 Re: Moje koty I/XX coup de foudre. Miesięcznica

Upadek po szaleństwie :)
Obrazek
Że koty się od siebie uczą, to wiadomo.
Piorunek nauczył się od Nodiego upadania z głodu, zupełnie jak wujek leży wyciagnięty jak długi w przedpokoju ostentacyjnie pokazując, że z głodu nie może stanąć na łapkach :lol:
Postaram się udokumentować ten pokot.

Katarzynka01

Post » Pt sty 03, 2025 13:26 Re: Moje koty I/XX coup de foudre. Miesięcznica

Katarzynka01 pisze:Upadek po szaleństwie :)
Obrazek
Że koty się od siebie uczą, to wiadomo.
Piorunek nauczył się od Nodiego upadania z głodu, zupełnie jak wujek leży wyciagnięty jak długi w przedpokoju ostentacyjnie pokazując, że z głodu nie może stanąć na łapkach :lol:
Postaram się udokumentować ten pokot.

Biedny, zagłodzony kotek :D
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5